4 Май, 2020 10:16 11 619 16

Пуснаха стрелците, открили огън по Митьо Очите в "Слънчев бряг"

  • митьо очите-
  • димитър желязков-
  • георги иванчев-
  • тодор славов

Домашен арест за Георги Иванчев и Тодор Славов

Пуснаха стрелците, открили огън по Митьо Очите в "Слънчев бряг" - 1

Обвинените за стрелбата по Митьо Очите и убийството на сочения за негов телохранител Александър Алексиев – Сашо Водолаза, са пуснати под домашен арест. След като останаха почти 4 години в ареста, Георги Иванчев и Тодор Славов вече са си вкъщи и са следени дали спазват мярката си за неотклонение чрез електронни гривни. Решението е на Апелативния специализиран наказателен съд и е окончателно

Иванчев и Славов са подсъдими като част от бандата на Божидар Кузманов - Божо Кравата за наркоразпространение, изнудване, унищожаване на вещи, побои и палежи, припомня "Флагман".

Иванчев е обвинен и за раняването на несебърския бос Димитър Желязков при екшъна в "Слънчев бряг" в заведението "4 you" на 8 юни 2016 г. и за незаконно държане на оръжие. Славов отговаря пред Темида за убийството на Александър Алексиев - Сашо Водолаза, спряган за бодигард на Очите.

Магистратите от спецсъда няколко пъти в последната година решават да ги пуснат вкъщи, но колегите им от горната инстанция отменят решенията. Развръзката идва в последния ден на март, когато за пореден път спецсъдиите постановяват домашен арест. На Иванчев указват да се сложи гривна за наблюдение.

Окончателното решение идва на 16 април. С определението си съдиите Аделина Иванова, Емилия Петкова и Венелин Иванов потвърждават, че Славов и Иванчев трябва да напуснат Софийския централен затвор, където са заточени. Апелативните спецмагистрати приемат, че срещу двамата има достатъчно доказателства за престъпленията, за които са подведени под отговорност. Затова се мотивират с показанията на пострадалия Митьо Очите и още петима свидетели на престрелката. Спецсъдиите не се съгласяват обаче с тезата на прокуратурата, че подсъдимите могат да се укрият или да извършат престъпление, тъй като тя е голословна и не е подкрепена от данните по делото, става ясно от определението на Апелативния специализиран наказателен съд.

В решението се изтъква, че двамата имат постоянни адреси на територията на страната, както и семейна и социална ангажираност. Тези обстоятелства намаляват опасността от укриване, обосновават се съдиите. Според тях този риск се елиминира напълно от възможността за електронно наблюдение чрез поставянето на гривни.

Отчита се, че Славов и Иванчев са погнати за тежки престъпления срещу личността, от които се извежда риск от извършване на престъпление. "Интензитетът обаче на тази опасност е изключително занижен с оглед изминалия значителен период на изтърпяване на мярката за неотклонение, който за Славов датира от 11 юни 2016 г., а за Иванчев - от 18 юни 2016 г.", коментират съдиите. Те изтъкват, че Тодор Славов сам се е предал и още тогава е дал подробни обяснения, което означава, че е съдействал на разследването.

Магистратите уточняват, че по време на процеса няма максимални срокове за задържането под стража, но все пак този период трябва да е разумен. Тук в помощ на двамата стрелци идва и пандемията от коронавирус. "В случая се установява, че съдебното производство се провежда регулярно, но до момента на обявяване на извънредното положение в страната във връзка с установената епидемиологична обстановка. Към момента на постановяване на първоинстанционния съдебен акт срокът на извънредното положение не е бил удължен до 13 май 2020 г., но към днешна дата това е факт и доколкото горното обстоятелство действително води до забавяне на наказателното производство и не се дължи на виновното поведение на подсъдимите лица, посочените обстоятелства следва да бъдат преценявани в техен интерес", се посочва в определението на съда. За по-сигурно съдиите решават да сложат гривна и на Тодор Славов.

Освобождаването на двамата авери на Божо Кравата хрърли в ужас роднините на убития Александър Алексиев. Потърсени за коментар, те заявиха, че са потресени и обезкуражени от решението. Ядосани са и близките на Очите, който едва оцеля от травмите си. Към момента той е в болницата към Софийския затвор, но заради мерките срещу епидемията не му позволяват телефонни разговори или хранителни пратки. Несебърският бос е обвиняем по дело за престъпна група за рекет и палежи. И двата процеса срещу Очите и срещу кръвните му врагове засега изчакват отменянето на извънредното положение.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ако някой се чуди

    17 1 Отговор
    Явно, ще има сезон по морето? "Хотелиера" да почерпи !
  • 3 Ще играят на стражари и апаши

    12 3 Отговор
    Из празния бетонен курорт
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 нищо лично

    18 0 Отговор
    И задължително на курсове по стрелба.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Цеко сифоня

    9 0 Отговор
    Убуу че са ги пуснали. Белким следващия път го уцелат.
  • 8 Шекспир

    7 4 Отговор
    Нещо не разбрах.Осъдени за убийство се пускат под домашен арест а Очото за рекет лежи в затвора.
  • 9 Да живее Българския съд

    7 0 Отговор
    Еми Очите като се прай на бабайт, винаги има по голем терикат от тебе, ей го на сатреляха един раниха другия къде ше пика в торбичка цел живот и сега и ден няма да лежът:-) Евала на съда и на Дърбавата велика е, само тука престъпниците се чустват истински добре:-)

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мимч

    8 2 Отговор
    От това се набива на очи,че пускането на бандитите е продиктувано от подкупните съдии и съдиики.Тук явно са играли много пари.Те заедно с очите трябва да са в затвора до живот.Колко пъти ги хващаха пускаха и като са на свобода си правят престъпленията,убииства грабежи ,изнасилвания и каквото си поискат,без да им мигне окото...
  • 12 Бегай Митьо към

    3 0 Отговор
    терминал 2, нема такава държава
  • 13 Да е

    3 1 Отговор
    жив и здрав Митьо ЕВНУХА.
  • 14 Митьо

    1 0 Отговор
    Всичко си продължава по старому
  • 15 Някой

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Да живее Българския съд":

    Глупости пишете момчетата излараха следствени 4 години зад решетките а сега са домашен арест, вие явно нямате и 24ка в живота си, за да знаете какво значи това
  • 16 Гост

    0 0 Отговор
    Пишман стрелци