Last news in Fakti

12 Септември, 2022 12:55 5 759 4

Съдът поряза Митьо Очите

  • митьо очите-
  • съд-
  • мерки

Не го пусна на рехабилитация

Съдът поряза Митьо Очите. СГС е отказал да пусне Димитър Желязков, да отиде на рехабилитация, предава „24 часа“. От юли миналата година той е под домашен арест и с електронна гривна.

Желязков е обвинен за ръководене на организирана престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Тя действала от януари 2013 година до 2 август 2018 година. Според обвинението на прокуратурата е действала на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Делото на Очите вече е в СГС, където отидоха делата на специализирания съд, след неговото закриване в края на юли тази година.

Съдия Лилия Георгиева отказала пускането на Очите, защото той представил само бележка, която не била издадена по надлежния ред. В нея дори не било упоменато къде се намира медицинският център, където иска да се лекува, обясниха от съда.

Очите беше арестуван в Турция през август 2018 г., а няколко месеца по-късно го екстрадираха у нас. Оттогава бе задържан, почти 4 г. В същото време делото срещу него не може да тръгне по същество. Причината е, че имаше спор по кои от 10-те обвинения може да бъде съден заради процедурата по екстрадиране от Турция. Дори спецсъдът веднъж върна делото на прокуратурата, а тя бързо поправи грешките в обвинителния акт.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буха ха

    6 2 Отговор
    Най вероятно такава бележка е била достатъчна за специализирания съд.
  • 2 Иван

    9 1 Отговор
    Прокуратурата повдига обвинения на базата на предположения и догадки, накрая ще му платят обезщетение за това че са го държали под арест.
  • 3 Ники

    7 1 Отговор
    Всичко е..ала-бала..за пред обществото, уж, че е "наказан".
  • 4 113

    3 0 Отговор
    Не беше ли в Гулаг