Last news in Fakti

5 Май, 2020 09:36 6 093 11

Млад мъж е в кома след побой, замесен е общински съветник

  • побой-
  • копривщица-
  • иван радоев

Иван Радоев е бил ударен с брадва в главата на 30 април

Млад мъж е в кома след побой, замесен е общински съветник - 1
Снимка: Shutterstock

Млад мъж е кома и с опасност за живота след тежък побой в Копривщица. Иван Радоев е бил ударен с брадва в главата на 30 април, късно вечерта. В момента той е в интензивното отделение на болницата в Панагюрище, в тежко състояние. За случая съобщи TrafficNews, цитирайки близки на мъжа.

Иван е животновъд, живее със семейството си в Копривщица, баща е на две деца. Радоев отглежда коне, а с годините бизнесът му се разраства.

На 30-ти април той и негов работник пътували към града. На моста до енергото обаче кола им препречила пътя. Иван и спътникът му слезли, както и четирима мъже от другата кола. След разменени реплики, започнал бой. Иван бил ударен в главата с брадва, пребит бил и спътникът му. Повикана е помощ и Радоев е откаран в тежко състояние в болница. В лечебното заведение бил отведен и спътникът му, но с по-леки травми.

По думите на близките на Радоев, причината за нападението е бизнесът на Иван.

„Той е предприемчив и в последно време работата му потръгна. Иван е нападнат заради пасищата. Все още не знаем каква е конкретната причина, но знаем кои са хората, опитали да убият Иван”, разказа близка до семейството.

Съпругата и децата на Радоев са плътно до него в болницата. Предстои да се направи скенер, за да се видят травмите и да се направи консултация със специалист, разказват още близките.

За жестокият инцидент потвърдиха от пресцентъра на МВР.

„Сигналът е подаден в 23:10. Образувано е досъдебно производство. Има и задържан 20-годишен мъж от Копривщица. Все още се изясняват причините за побоя. По първоначални данни след спор между две компании е започнала физическата саморазправа”, заявиха от Министерството на вътрешните работи.

И към този момент тече разследване. Оказва се, че името на общински съветник в Копривщица - Димитър Ватахов, е замесено в скандалния случай. Той също бил в колата с нападателите. Ватахов също се занимава с животновъдство и отглежда големи стада с овце.

Представителят на БСП за Копривщица преди време имаше спор за пасища, но със свои опонент в политиката.

„Във въпросната нощ, Ватахов не е бил сам, а със свой познат със синовете му. Именно едно от момчетата е ударило Иван с брадвата”, разказват роднини.

Хората са потресени от инцидента.

„Молим се за Иван, децата му не спират да плачат. Баща им е достоен и честен човек. Има полиция, прокуратура. Не е начина да посегнеш на човек, за да решиш даден проблем. Сега съпругата и децата се страхуват и за техните животи”, разказват още близките на Иван Радоев.

С призиви за справедливост и прозрачно разследване е залята и Фейсбук страницата на възрожденския град. Безуспешни останаха опитите ни да се свържем за коментар и с кмета на Община Копривщица.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОМБАЛА

    37 4 Отговор
    С БРАДВА ТВА СА ИНДИАНЦИТЕ ОТ ИНДИЯ

    Коментиран от #6

  • 2 Циганин

    29 3 Отговор
    Пак ли от лилавите?
  • 3 Мим

    28 1 Отговор
    Ами този който го е ударил,също заслужава една брадва по главата..
  • 4 Киро

    28 3 Отговор
    Кой спори с брадва, знаем всички. Унтерменшен дошли от Индия. Нека да е като в Китай. Всяка Неделя са се изкарват такива получовеци на стадиона и разстрелват. Който иска да дойде и гледа. След като се накажат по този начин десетина индиеца, брадвата ще остане да се ползва само за дърва.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 5ко

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "КОМБАЛА":

    В Копривщица не живеят и никога не са живели мургавелковци. Това е от как съществува града.
  • 7 Активист на БСП

    10 4 Отговор
    Тоя с брадвата с лилави венци ли е ?
  • 8 Истината

    4 4 Отговор
    Човек получава, това което с години е правил на хората...
  • 9 ПЕНКО

    10 0 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА СИ БЕЗ ОРЪЖИЕ И ДА ВЛИЗАШ В СБЛЪСЪК С ПРАВЪЗХОЖДАЩИ СИЛИ !!! ВСЕКИ СЪВЕТНИК Е МАФИОЗ В БГ !!!!
  • 10 Кккк

    2 3 Отговор
    Егати и лъжливите новини няма нищо вярно
  • 11 Киро

    2 1 Отговор
    Това е битка между лапачите на стария кмет и групата на новата кметица. И няма нито един циганин в групата. Скоро ще има още по драматични сблъсъци. Новата кметица трябва да завземе територия.