25 Май, 2020 17:17 3 741 10

Заловиха 100 килограма хероин на ГКПП "Капитан Андреево"

  • хероин-
  • наркотици-
  • капитан андреево

Наркотикът е открит под кушетка в шофьорската кабина на шофьор на тежкотоварен камион

Заловиха 100 килограма хероин на ГКПП "Капитан Андреево" - 1
Илюстративна снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за пренасяне през границата на страната, без надлежно разрешително, на високорисково наркотично вещество – с общо бруто тегло 100, 440 кг хероин, на обща стойност 9 039 600 лева. Разследването се извършва от митнически инспектор от Агенция „Митници“ под прякото ръководство на прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково.

До момента е установено, че на 24 май 2020 г., през нощта, на ГКПП "Капитан Андреево", обл. Хасково, на влизане от Република Турция в Република България, е пристигнал товарен автомобил, марка Skania, с прикачено към него полуремарке, с регистрация на Босна и Херцеговина. Камионът е бил управляван от Д.Ч., на 33 г., гражданин на Босна и Херцеговина.

При извършена митническа проверка инспекторите на ГКПП "Капитан Андреево" установили, че в шофьорската кабина, под кушетката за почивка на водача, били поставени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество.

При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин, с общо бруто тегло 100, 440 кг. В ремаркето водачът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина. В резултат на бързите действия на митническите и полицейските органи е било установено още, че съпричастни към контрабандата са и други двама граждани на Босна и Херцеговина – Д.Д. и В.Г. Те се придвижвали почти паралелно с друг товарен автомобил, който също е проверен от служителите на ГКПП "Капитан Андреево", но в него на са открити наркотични вещества.

Тримата мъже са задържани за срок от 24 часа. Днес, 25 май 2020 г., предстои те да бъдат привлечени като обвиняеми по чл. 242 ал.4 пр.1 във вр. ал. 2 пр. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс и задържани за срок от 72 часа с постановление на прокурор.

Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе и искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Javor

    22 1 Отговор
    Няма нищо случайно....през територията трябва да се отчетеш иначе те хващат!
  • 3 Дежавю

    12 0 Отговор
    То вече ми писна да чета тия статии...сложете им едно яко ддс и да се отчитат на излизане
  • 4 Dissapointed

    23 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: пренасяне през границата на страната, без надлежно разрешително
    Моля? Откога се дават разрешителни за пренос на наркотици не разбрах?

    Коментиран от #8

  • 5 българин

    7 0 Отговор
    сега четете в рамките на седмица кого ще гръмнат .Ако е в Бетон или Езеро ще ви се размние да научите Кой е...И не ви трябва да знаете...
  • 6 Тези примати

    3 0 Отговор
    ОТ БОНА, КОСОВО И АЛБАНИЯ В ПО МАЛКА СТЕПЕН САМО С ТОВА СЕ ЗАНИМАВАТ. НЕ ИМ СЕ РАБОТИ, ИСКАТ БЪРЗИ И ЛЕСНИ ПАРИ. ДА, АМА НЕ ,ИЗТЕГЛИЛИ СА КЪСАТА КЛЕЧКА. СЕГА ПО 20ГОДИНИ НА ТОПЛО ЩЕ ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА АКО ГО ИМАТ ИЗОБЩО В ПРАЗНИТЕ КРАТУНИ.
  • 7 опорна точка

    2 2 Отговор
    А в Русия защо не залавят наркотици? Защо?
  • 8 Простак

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Dissapointed":

    Али ти незнаеш , че мафиотите от Герб - ДПС и БСП дават разрешително в България за пренос и продажба на такива скъпи вещества
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Манипулация

    2 1 Отговор
    Заловиха защото от друго място трябва да влязат в държавата 100 тона от същото.
    В ловенето на примамката ги бива винаги.