Last news in Fakti

2 Юни, 2020 12:37 2 694 3

Възрастна жена отмъкнала 58 000 лева от двама при имотни измами

  • имотна измама-
  • имотни измами-
  • свищов

Пенсионерката убедила мъж и жена от Велико Търново, че ще придобие парцелите от тяхно име и за тяхна сметка, а след това ще им предаде документите за собственост

Възрастна жена отмъкнала 58 000 лева от двама при имотни измами - 1
Снимка: БГНЕС

68-годишна жена от Свищов е обвинена в измама със земеделски земи за 58 000 лв., съобщиха от МВР.

В хода на разследването са събрани достатъчно данни, че в периода от края на 2013 г. до април 2014 г, при условията на продължавано престъпление, тя е заблудила мъж и жена от Велико Търново, че има възможност да им осигури земеделски земи от висока категория в районите на селата Павел, Карайсен и Хаджи Димитрово.

Идеята била да подбере продаващи се парцели и след одобрението на двамата да ги придобие от тяхно име и за тяхна сметка, като след това да им предаде документите за собственост.

По този начин им причинила вреда в размер на над 58 000 лв. Жената е привлечена като обвиняема.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    3 0 Отговор
    Старци разбойници, за сметка на това бабата ще разбере значението на принципа - "за кокошка няма прошка, за милион няма закон".

    Коментиран от #3

  • 2 Рошко

    2 0 Отговор
    Еми хубо направило бабето
  • 3 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Съдията Дред":

    Това е само една от измамите. Смяташ ли, че един измамник е измамник само веднъж?! Измамата е метод за действие, който се усъвършенства с времето. Хванали са я за тази измама, а за колко други не?! А тези 60 хиляди колко пенсии от по 200 лв са? Дали ще доживее да ги види от пенсия и накуп? В затвора в Сливен не е толкова лошо... Хранят, имаш нощувки безплатно, къпане, вода... И едни 60 хил спестявания...