Last news in Fakti

6 Юни, 2020 17:06 3 536 10

Закопчаха 14 лица след акции в Старозагорско, Габрово и Велико Търново

  • акция-
  • полиция

Разследващите работят срещу организирана престъпна група за производство, държане и разпространение на наркотични вещества

Закопчаха 14 лица след акции в Старозагорско, Габрово и Велико Търново - 1
Снимка: БГНЕС

Общо 14 са задържаните до момента лица при спецакцията, започнала тази сутрин в Старозагорско. Действията на разследващите продължават, обяви на извънреден брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предаде БГНЕС.

Рано сутринта в старозагорските села Голямо Дряново и Долно Сахране започна специализирана операция с участието на полиция и под прякото ръководство на прокурори от Специализирана прокуратура.

Освен в двете села, Милева съобщи, че акции е имало още във Велико Търново, Габрово и Казанлък.

Разследващите работят срещу организирана престъпна група за производство, държане и разпространение на наркотични вещества. Групата действала от началото на 2018 година.

До момента задържани за 24 часа по Закона за МВР са 14 лица, като предстои наблюдаващите прокурори да преценят, на кои от тях да се повдигнат обвинения и какви мерки за неотклонение да се вземат.

Претърсени са 16 жилища. В едно от жилищата са намерени фалшиви 100 еврови банкноти. В друга къща са намерени и иззети таблетки, които са служели за производство на амфетамини.

Разследването продължава. Разпитват се много лица, каза още Сийка Милева.

Говорителят на главния прокурор отказа да говори по други теми. 


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Божков

    19 2 Отговор
    Сийке, а къде ми е Ритонът? #къдееритонът

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Краси

    17 2 Отговор
    Поредните крадци на кокошки ли?

    Коментиран от #4

  • 3 Сийка

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Божков":

    Шефа каза да говоря само за продажбата на магданоз без касова бележка! А ритона е в Англия на аукциона!
  • 4 Шуменец

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Краси":

    Като стана въпрос за кокошкари днес в Шумен от квартал Еверест станах свидетел на пожар на къща в вилната зона отсреща на километър и половина към 11 без нещо днес почна да пуши леко от една вила и аз взех бинокъла и погледнах в първият момент се видях дворът обрасъл с трева до кръста и ми стана ясно какво гори после видях вече прозорецът който беше с решетки и за него са беше хванало дете но го видях за миг огънят го изпепели за секунди направо изчезна и малко по късно казаха по Шуменските новини че са изгорели две ромчета на три месеца и на година и половина, тази вилна зона беше хубаво място преди години но поради постоянните набези на ромите собственниците на имоти почнаха да продават на символични цени вилите и къщите си там на същите роми който нощно време ги разбиваха и крадяха така че ромчето което видях днес как изгоря хванато за решетката на прозжреца изгоря на тая решетка сложена срещу такива като майка му и баща му и сега няма да се учудя ако има няколко дена траур в Шумен за жертвите !!!!

    Коментиран от #8

  • 5 Иво

    10 1 Отговор
    Акция в Министерски съвет ще има ли?

    Коментиран от #7

  • 6 Хахаха

    7 0 Отговор
    Като малки обичахме да играем на "индианци" и "каубойци". Гледам Капитан Прокуратура продължава и до днес. Което вече е инфантилно. На кота спре да громи краденетона кокошик е редно да погледне и към оперативно интересните лица ББ, ВГ, ДП... А дано, ама надали
  • 7 Asdfg

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    Гешев, спиш ли? ОПГ, Арнаудова, Божков, Еднокнижника?
  • 8 Каквото повикало, такова се обадило

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шуменец":

    Цигани..е няма да видят добро на тази земя българска. Съдбата е безмилостна
  • 9 Да еааа!

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Божков":

    Говориш за истинския, а не за ментето в НИМ, нали? Божков го чака съдбата на иманяра.
  • 10 ХКММ

    0 0 Отговор
    ИМА ОЩЕ БОКЛУЦИ В КАЗАНЛЪК МНОГО МАЛКО СТЕ ХВАНАЛИ