Last news in Fakti

25 Юни, 2020 09:26 1 672 5

Рецидивист с 16 присъди остава зад решетките

  • монтана-
  • рецидивист-
  • палеж

Последното провинение на 56-годишния престъпник е палеж на луксозен автомобил на адвокат в Монтана

Рецидивист с 16 присъди остава зад решетките - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Монтана остави в ареста с мярка "задържане под стража" 56-годишния Ц.П.В. от областния град, който е обвинен за палеж, унищожаване на имущество за 71 769 лева и застрашаване живота на много хора, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

В нощта на 7 октомври 2019 година в жилищна кооперация в центъра на Монтана избухна мощен взрив, след палеж на паркиран в гараж под кооперацията луксозен автомобил на местен адвокат. На 19 октомври беше арестуван Ц.П.В., за който Окръжният съд издаде постоянна мярка за задържане и тя бе потвърдена и от Апелативният съд в София.

Сега Ц.В.П., който е криминално проявен и има 16 присъди за различни престъпления, е подал молба мярката му да бъде изменена с по-лека. Магистратите обаче преценили, че ако бъде освободен от затвора, той може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Заради усложнената епидемична обстановка, делото е разгледано по видеоконферентна връзка със затвора във Враца без довеждане на Ц.П.В. в съда в Монтана, уточниха от Съдебната палата в града.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дидо

    1 1 Отговор
    Ми ако искате го пуснете ....

    Коментиран от #3

  • 3 Ти какво очакваш

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дидо":

    Веднага НПОтата и БХК могат да се вдигнат на бунт за това безобразие. Как така рецидивист ще влиза в затвора? Някой пуснат убиец като онзи австралийски бок... незабавно да започне да обикаля от затвор на затвор и по селата от рецидивист на рецидивист, за да събира подписка за освобождаване на репресираните престъпници и осъждане на България в международен съд за лошо отношение към тях и противоконституционното им лишаване от свобода. Срамота. В кой век живеем? ПС: Егати държавата щом задържането под стража на рецидивист е новина, а не норма!
  • 4 Диверсант

    2 0 Отговор
    Ето това е правосъдие. Браво на магистратите. ВНИМАНИЕ ДО ВСИЧКИ БАНДЮГИ. Не пипайте имущество на адвокати и политици защото ще ви окошарят. Овцете може да ги крадете и е..те спокойно, няма да ви се случи нищо
  • 5 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЗАЩО- ОЩЕ ИМАМЕ РЕШЕТКИ ЗА МНОГОКРАТНИТЕ РЕЦИДИВИСТИ , А НЯМАМЕ ОГРАДИ И ВИШКИ НА КОНЦЕНТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ - НЯКОИ ЗА ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ , АМА СРЕД ПРИРОДАТА -ИЗВЪН ОГРАДИТЕ -2-3 РЕДА !?!?!?!? ПРЕДОСТАВЯШ ПРОДУКТИ И ВОДА -ДРУГОТО СИ Е ТЯХНА РАБОТА !!!!!