Last news in Fakti

25 Юни, 2020 11:44 2 145 9

Издирват стопанина на питбул, нападнал варненка и кучето ѝ

  • стопанин-
  • питбул-
  • нахапана

По случая има образувано досъдебно производство

Издирват стопанина на питбул, нападнал варненка и кучето ѝ - 1

Служители на ОД на МВР – Варна работят по случай с жена, ухапана от куче, съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна. 

На 22.06. т.г., в района на ЖП гара – Варна, е възникнал инцидент, при който жена на 38 г. и домашното ѝ куче са били ухапани от друго домашно животно. По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Работата по установяване на собственика на кучето и кучето продължава, гласи официалната информация.

Според Varna24.bg агресивният домашен любимец е порода питбул и е нападнал хъски и стопанката му в близост до заведение.

"Моля, ако някой е станал свидетел на това как питбул ни нападна мен и хъскито ми до бар "Рубик" на 22 юни в 18:55 да ми пише... Собственикът избяга, а искам да пусна жалба срещу него... Следващият път може да бъде нападнато дете!

Само да уточня, проблемът ми не е с питбулите или която и да е порода, а със собствениците на агресивни кучета, които ги пускат без повод в града. Тези животни си позволяват да се спускат на улицата към други вързани кучета, а стопаните им дори не знаят как да реагират, за да накарат кучето им да пусне захапката", сподели Илка Антонова в групата "Забелязано във Варна".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 За такива

    9 1 Отговор
    Агресивни породи трябва да се издава разрешително за отглеждане! Също така собствениците да минават убочение за гледането на агресивни и бойни породи! Да се следят от органите дали спазват закона! Но докато няма контрол при развъждането това нещо няма да се случи! Всеки трети си развъжда уж питбули, дого аржентино и други такива породи! Целта е ясна, че ги взимат за боеве! Вярно е, че хората са виновни те са като деца, както ги възпиташ !
  • 3 Забтакива

    4 1 Отговор
    Агресивни породи трябва да се издава разрешително за отглеждане! Също така собствениците да минават обучение за гледането на агресивни и бойни породи! Да се следят от органите дали спазват закона! Но докато няма контрол при развъждането това нещо няма да се случи! Всеки трети си развъжда уж питбули, дого аржентино и други такива породи! Целта е ясна, че ги взимат за боеве! Вярно е, че хората са виновни те са като деца, както ги възпиташ !
  • 4 Gimka

    7 0 Отговор
    Питубула ако е кафяв на цвят .намира се на Барутен погреб 4.вхВ Сините плосчки
  • 5 Оффффф

    7 5 Отговор
    Колко пъти да ви казвам...видите ли агресивно куче-жертавайте 2лв за кюфтета с кабърчета..гадно е за кучето, но какво друго може да се направи?!?
  • 6 Оффффф

    4 4 Отговор
    Колко пъти да ви казвам...видите ли агресивно куче-жертавайте 2лв за кюфтета с кабърчета..гадно е за кучето, но какво друго може да се направи?!?
  • 7 хихо хаха

    2 5 Отговор
    хубу че помяра не и е отхапал шутката на тая!
  • 8 Антонн

    0 1 Отговор
    Няма агресивни породи "това е понятие като мутри и батки",за тях издава ли се разрешително за отглеждане.
    Тук играе роля респект от външен вид митове и легенди,същото като при хората.Ако те нападне безпородно куче все едно те е нападнал наркоман,ако е "агресивна порода" са те нападнали все едно мутри.
    Кучето е приятел на човека и е готово с лекота да се пожертва за стопанина,и никога няма да го предаде .
    Не зависи от породата а от стопанина,както "агресивните породи" са памук в къщи така и батките са пред жените им.
    И при хората и при кучетата най-комплексирани са дребните,един пинчер има злоба 100 пъти повече от кангал примерно.
  • 9 Волният Уили

    3 0 Отговор
    Готов съм за минусите, но ще го кажа - 80% от населението не трябва да имат кучета. Кучета като домашни любимци само с разрешително. Омръзнало ми е от тъпанари с кучета - от това да не събират изпражненията на животните до това да ги разхождат без каишка извън определните за това места. Онзи ден като се качвах към Драгалевския манастир и някакъв селяндур беше вързал огромна каракачанка за някакво мижаво парче арматура забито в земята (къщата нямаше ограда, колчето беше единсвеното нещо което спираше кучето което си лаеше като подивяло).