Last news in Fakti

26 Юни, 2023 11:42 2 095 26

Питбул нахапа дете в центъра на Пловдив

  • питбул-
  • нахапано дете-
  • пловдив

Бащата на пострадалото дете разказа, че много хора са се свързали с него, за да му споделят, че това куче и друг път е проявявало агресия

Питбул нахапа дете в центъра на Пловдив - 1

Питбул нахапа дете в централен пловдивски парк, съобщи БНТ. Животното е разхождано без задължителния намордник по препълнената с хора алея. Чрез записи на видеокамери от полицията са установили собственика, започнало е разследване.

В почивния ден Александър Георгиев се разхождал със 7-годишния си син по централната алея на парк "Бунарджика" до чешмичката:

"Отиде да се измие и в това време се появи госпожа с питбул, вървеше спокойно, кучето седна до нея, в момента, в който мина сина ми, кучето отскочи и го захапа по дупето от лявата страна зверски."

На препълнената с хора алея настанала суматоха, мнозина се впуснали да помагат. Момченцето е откарано в спешния кабинет на Детска хирургия, където раната е обработена, поставена му е ваксина.

Ужасът от преживяното обаче не го напуска.

Александър Георгиев, баща на пострадалото дете: "Детето в момента продължава да е в шок, дори когато се вози в автомобила и види куче, изпада в истерия, трепери, този страх трудно ще отмине."

Според общинската наредба кучета от подобни породи трябва да се извеждат задължително с намордник и на къс повод. Собствениците трябва и да избягват толкова оживени места. Оказа се, че жената, която е разхождала кучето, е приятелка на собственика му.

За БНТ той заяви, че това е станало без негово знание:

"Ще си понеса каквото е необходимо. Кучето вече не е при мене, подарил съм го.

Бащата на пострадалото дете разказа, че много хора са се свързали с него, за да му споделят, че това куче и друг път е проявявало агресия. По случая е образувано разследване, съобщиха от полицията.

Сезиран е и общинският инспекторат.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Компира

    54 3 Отговор
    Всеки, който притежава или развъжда питбули, трябва да бъде съден като убиец.
  • 2 Тодор Колев

    36 0 Отговор
    Нямаше диско,нямаше реге.. Нямаше и питбули..
  • 3 Куч Кар

    24 16 Отговор
    Според мен, кучето се е бранило от детето! Това са кротки животни, на мравката път правят! Някой прегледа ли кучето - колко ли охапвания има от детето!?
  • 4 Минаващ

    51 0 Отговор
    Няма по-нагла и по-гадна пасмина от кучкарите! На сапун!

    Коментиран от #8, #22

  • 5 Сексуален Козирог

    51 0 Отговор
    Всеки собственик на питбул,ако не слага наморник на животното си предлагам да бъде наказван той самия една година да ходи с наморник.
  • 6 Скайнет

    46 0 Отговор
    Кога държавата ще наказва тези, които водят големи кучета без повод и кога ще забрани питбули, митбули и подобни породи?
  • 7 Българин

    28 0 Отговор
    Не са виновни кучетата, а стопаните и държавата. Кучетата са животни, при това хищници. Отговорност на стопанина е правилната дресировка. Ако държавата налага солидни глоби за разходка на подобни твари на забранени места и ако търси съдебна отговорност от стопанина за подобни инциденти доста хора ще се замислят дали могат да си позволят подобни породи и небрежност. Кучето, независимо от породата трябва да върви в крак със стопанина, без да се отдалечава, дори и без каишка.

    Коментиран от #11

  • 8 Конкурент

    23 0 Отговор

    До коментар #4 от "Минаващ":

    така е. имат си и сподвижници по наглост: велосипедисти и тротинетки
  • 9 Ало, "държавата"

    29 0 Отговор
    На колко още жестокост трябва да сме потърпевши за да забраните тези породи?!!!!!!! И да им се чуди на "акъла" човек на тези комплексари които ги отглеждат какво хубаво виждат в тези гн ус ни породи. Всички пострадали хора са все от питбули
  • 10 По случая е образувано разследване

    21 0 Отговор
    за да не бъде кученцето евтанизирано както винаги.
    И да съдят общината за много хиляди че не са предприети мерки на намордници на песовете

    Коментиран от #13

  • 11 кучкарски

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    стопанина да си го гледа в селски двор вързано и винаги с намордник далеч от други хора след като е хищник и да плаща яки пари за кучешка застраховка
  • 12 Да го

    21 0 Отговор
    пуснат питбула при лъвовете да види какво е !
  • 13 ЗАБРАНА ЗА ТАКИВА ИЗ РО ДИ

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "По случая е образувано разследване":

    Тук си много прав. Трябва да има Персонални глоби и оставки от тези които не прилагат закона (а такъв има). При липса на санкции собствениците на тези гр озни породи стават изключително нагли и арогантни и човек постоянно трябва да трепери да не бъде наяден от техните из род и.

    Коментиран от #23

  • 14 Московийски пропагандатор

    19 0 Отговор
    В такива случаи трябва да съдят собственика като опит за убийство за да си дойдат нещата на мястото и тези породи най-накрая да изчезнат.
  • 15 Знаещ

    18 1 Отговор
    Жените, имащи питбули, ги ползват за сексуални удоволствия.
  • 16 Потърпевш

    23 0 Отговор
    До кога?! До кога?! До кога?! Държаво къде си?! До кога хората ще треперят?! Защо не се прилага закона от тези, на които им плащаме да го прилагат? Те са виновните, защото с бездействието създават средата хората да се страхуват, да са нахапвани, осакатявани и убивани от подобни твари!
  • 17 хапан от куче

    17 0 Отговор
    Бойко Борисов е един от видните защитници на кучетата и най вероятно е използвал служебното си положение, за да възпрепятства приемането на по строги закони, срещу агресивните породи кучета! За това, не кучето, а Бойко Борисов трябва да бъде вкаран при лъвовете, за да изпита подобният ужас на тоя, който ние изпитваме, при вида на отвързан Питбул, или такъв, развеждан от физически още слаби деца! Има нещо садистично, в желанието да притежаваш агресивно куче!
  • 18 ТИА

    13 1 Отговор
    В Флорида и още няколко щата са забранени.
  • 19 Хахаха

    3 11 Отговор
    Джендитата напълнили памперсите от едно куче:))))) За сведение всеки ден стават над 120 побоя в България, далеч повече от ухапванията от кучета, наркоманите и дилърите са на всеки ъгъл, педофилите пък парад си правят...май не кучетата трябва да са с намордници!

    Коментиран от #21

  • 20 Псевдоним

    15 0 Отговор
    Питбулът е най-комплексарската порода куче.
  • 21 Ах ах ах

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хахаха":

    И за едните и за другите трябва действия и най вече Превенция от тези, които са длъжни да прилагат закона (защото това им е работата), а не констатации. За не свършена работа трябва да има съд и индивидуални глоби за нанесени вреди на гражданите поради бездействие. Който не иска в частния сектор.
  • 22 Клеопатра

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Минаващ":

    Когато решиш да си имаш домашен любимец,точно куче,е добре е да си помислиш,какви условия ще му предложиш.Дали ще са подходящи за самото животно.Все пак това животно не е за да го натикаш в апартамент с две стаи,да се чуди къде и как ще се движи това куче.За мен е чисто мъчение за животното.Горкото,по цял ден лежи по земята и с нетърпение чака да бъде изведено на вън.Да не говорим за породи,които са свикнали на други климатични условия,като Хъски например,в летните жеги търси студено местенце някъде в апартамента!Енергично куче ,създадено да тегли шейна!И къде си го заврял ти, защитнико на животни ?Това от голяма любов ли е или да се впишеш в графа модерни.После гордо да обясняваш,колко обичаш животните и как мислиш за тях.Създай простор и комфорт на кучето,не го прави заложник на своите капризи.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Не мога да повярвам

    3 0 Отговор
    "...много хора са се свързали с него, за да му споделят, че това куче и друг път е проявявало агресия..."
    и какво чакат всички пострадали, след като полиция и общински слуби бездействат, аз ли да ви обяснявам че не трябва да се пише по форуми и коментари, а трябва да се действа за да няма и други пострадали, да не говорим че може и по-тежки инциденти да се случат!
  • 25 Анти село

    3 0 Отговор
    Хора, връщайте си се обратно по селата, където ви е мястото, тоя Жельо Желев как ви изтърва само да налазите градовете. Там по селата няма пудбули /както ги наричате/, има само добродушни кравички и магаренца, а те не хапят. И за всички дето ревът да се прилагали законите, надявайте се скоро това да не стане, защото за насилие над животни се лежи в затвора и се плащат глоби.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.