Last news in Fakti

24 Септември, 2012 18:04 1 436 0

Пет години затвор за опит за убийство

  • васил христов-
  • опит-
  • убийство-
  • арто пацев-
  • пловдивски окръжен съд

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Васил Христов на пет години лишаване от свобода  при първоначален строг режим.
     Тридесет и пет годишният Христов беше признат за виновен в това, че на 17.06.2011 г. в гр. Пловдив е направил опит умишлено да умъртви Арто Пацев, 57 г. като деянието е останало недовършено по независещи от волята му причини, както и че е държал огнестрелно оръжие пистолет „ Маузер ” и боеприпаси без надлежно разрешително – престъпления по чл.115 и чл. 339, ал.1, Наказателния кодекс.
       Подсъдимият Васил Христов и пострадалия Арто Пацев се познавали от няколко години, като подсъдимият залагал при пострадалия златни вещи срещу определена сума, която връщал впоследствие с лихва.
       На 04.04.2011 г. подсъдимият се срещнал с пострадалия и му дал златна гривна, в замяна на която получил сумата от 5000 лв. За тази сделка пострадалият написал бележка, която дал на подсъдимия. На 07.06.2011 г. Христов дал на Пацев златен кръст и синджир, като затова получил 2500 евро. Уговорката била Христов да върне парите с 2 %  лихва до един месец.
       На 15.06.2011 г. Христов се обадил на пострадалия, като поискал да се срещнат. Повод за срещата било, че Христов искал да си вземе част от заложените вещи, за да ги ползва за някакъв празник в събота и неделя и след това да ги върне. Двамата се уговорили да се срещнат около 10 часа на 17.06.2011 г.
       На 17.06.2011 г. Христов отишъл в дома на пострадалия, който като го видял му казал, че има много лош вид. Подсъдимият отговорил, че много го боли глава, при което Пацев го поканил в кухнята, за да му даде лекарство и докато му наливал вода, Христов стрелял по него четири пъти, като едното нараняване било зад лявото ухо, друго от дясната страна на гърдите, а трето в дясното рамо. Пострадалият побягнал към входната врата. Докато отключвал, Христов стрелял още веднъж. Между двамата започнала борба, като Пацев успял да вземе пистолета, а Христов избягал. Пацев видял, че от ушите му тече кръв и се обадил на свои познати, които го закарали в болницата.
       Подсъдимият е осъден да заплати на пострадалия сумата от 10 000 лв. за причинените му с деянието неимуществени вреди.
       Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА