Last news in Fakti

9 Август, 2020 20:15 2 083 5

Община в борба с домашното насилие

  • насилие-
  • превенция-
  • проект-
  • елена

Обхваща региона на град Елена

Община в борба с домашното насилие - 1
Снимка: Shutterstock

Община Елена започна работа по проект срещу домашното насилие. Част от дейностите са насочени към родители и осиновители, които имат затруднения при отглеждането на децата си. Партньор е център "Мария" в Горна Оряховица, който от години работи с жертви на домашно насилие, уточнява БНР. Заедно с местната власт в Елена ще се работи с жертви или свидетели на домашно насилие, със семейства в риск и с родители, които имат затруднения в отглеждането на децата си.

Предлагат се безплатни консултации с психолози и социални работници, както и безвъзмездни юридически консултации и правна помощ за подготовка на документи за завеждане на дело по закона за защита от домашно насилие и за процесуално представителство в съда. Ще бъдат създадени мобилни екипи, които да работят с хората от селата в Еленския Балкан.

Ще помагат и здравните, и образователните медиатори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя

    6 2 Отговор
    За сигани става на въпрос
  • 2 Мечо

    5 5 Отговор
    За диви брадясали българи става въпрос, много ревниви, че друга, бяла избръсната п. (т).. А няма да видят тоз живот, Ха ха
  • 3 психоложка

    3 4 Отговор
    А кой плаща на психолозите ??? А кой плаща на социалните работници ??? А кой плаща за юридически консултации ??? От къде са парите ???
  • 4 Бачо Киро

    2 1 Отговор
    Е кви консултации? От Център "Мария" да пращат по домовете да бият насилниците. Има достатъчно "мма" - нереализирани, да ги вземат на работа и готово. Жена бие мъжа си? Пращаш ѝ жена боец, помита пода с нея и готово. След максимум 3тия път ще има резултати. Същата работа ако мъж бие жена си - пращаш му пак, може и 2-3 ако е зор, може да се наложи повече отб3 пъти, но все ще клекне. Колко пъти да лежи с месеци е болницата.... И така, чрез насилие към по-добро общество.

    Коментиран от #5

  • 5 Да бе

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Точно поради такова мислене БГ е кенеф!