Last news in Fakti

8 Септември, 2020 12:06 4 160 12

Ливанец стои зад кокаина в Черно море

  • кокаин-
  • ливанец-
  • джоузеф нур еддин насрала

Пакетите бяха увити в спасителни жилетки

Ливанец стои зад кокаина в Черно море - 1
Снимка: Архив

Ливанецът с бразилски паспорт Джоузеф Нур Еддин Насрала, по прякор Шейха, е босът на канала за трафик на кокаин, който изплува във водите на Черно море през април м.г.

Той е един от 17-те обвинени за рекордното количество от луксозната дрога, която български и румънски полицаи събираха от плажовете. Пакетите бяха увити в спасителни жилетки, припомня standartnews.com.

По разследването работиха български прокурори и антимафиотите от ГДБОП, но делото ще бъде в Румъния, защото на нейна територия е трябвало да акостира лодката с общо 2 тона кокаин, която се обърна до устието на Дунав.

На 26 март 2019 г. румънската полиция показа пакетите с наркотици, увити със спасителни жилетки и събрани от бреговете на окръга Тулча. Две седмици по-късно, на 9 април, 150 пакета с тегло 170 кг изплуваха и на българския бряг до Шабла.

На 11-и морето донесе още 25 кг чист кокаин на плажа на Слънчев ден до Варна, а 5 дни по-късно още 16 пакета с 18 кг. край залива Болата и курорта Русалка.

Тогава започна международното разследване за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа. Организаторът Джоузеф Нур Еддин Насрала е един от най-големите наркобарони в Бразилия.

Той е обвинен задочно, защото през ноември м.г. е арестуван в Бразилия, за да излежи присъда от 22 г. за трафик на кокаин по друго разследване. В родния му Ливан има 5 доживотни присъди за дрога.

Планът на Джоузеф Насрала да достави кокаина е от декември 2018 г. Стоката била на склад и търсил купувач. През януари 2019 г. се свързал с т. нар. “Балкански картел” в Сърбия и договорил да достави кокаина на тях. Пакетите били в склад близо до пристанището Белем в Бразилия. Натоварени са в малки лодки, които ги доставили на борда на кораб.

Той отпътувал от Бразилия към Турция на 1 март 2019 г. Според румънската прокуратура 300 кг от дрогата останала за банда в Турция, ангажирана с трафика към Европа. Предполага се, че останалата част е натоварена на друг кораб - “Сормовски 121”, който прекосява Черно море до територията на Румъния. На борда му кокаинът е преопакован в нови пакети с различно лого.

На 18 март, повече от 24 часа след като наркотиците са били оставени да плават, румънски граничен патрул на Дунав забелязал две лодки, които се насочили към делтата на Дунав.

Спрели едната. Оказало се, че няма разрешително да плава. Пуснали я срещу подкуп от 3 хил. евро и сега също са обвиняеми. Малко по-късно една от лодките се преобърнала заради тежкия товар. Така във водите на Черно море попаднали над 1,8 тона кокаин.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    33 0 Отговор
    Щом български ченгета са участвали значи част от дрогата е заделена и вече е по софийските чалготеки.

    Коментиран от #8, #12

  • 2 ГешеФ

    9 2 Отговор
    Е това е част от нашия матриял бре.
  • 3 Bahti

    10 2 Отговор
    Всичко е много Убаво Каскет! Ма къде е коката? На кой я препродаде? Не е възможно да Изчезне.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 3 Отговор
    някой изгоря по канало
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    никога не стигат до големите АКУЛИ
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    у нас кокаиновия крал е ЕВЕЛИН БАНЕВ БРЕНДО той се е покрил има гръб при АКУЛИТЕ
  • 7 ЧЕКМЕДЖЕТО НА МАФИЯТА

    5 1 Отговор
    КОЙ Е ПОЛУЧАТЕЛЯ В БЪЛГАРИЯ ???? ТОВА Е ВАЖНОТО А НЕ ИЗПРАЩАЧА. КОЙ Е ПОЛУЧАТЕЛЯ? ГЕШТАПОТО НА ГЕШЕВ МЪЛЧИ.
  • 8 Синдикат на Ало Измамниците

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Отдавна е изшмъркана. Познавам 1-2 дебила дето я хвалеха колко била яка, има няма месец след като изплува. Извода си прави сам!
  • 9 Джаго

    8 2 Отговор
    Аз успях да спася 2 спасителни жилетки от плажа на Кранево
  • 10 мдаааа

    7 0 Отговор
    Насрала яко се объркал или Тиквата му е искал як комисион.Туй ще им е за урок на следващите наркотрафиканти.В Румъния ще си ги осъдят на 100% сега.
  • 11 Пламен

    1 2 Отговор
    Глупости, ама големи глупости.
  • 12 ТИМ;ДПС;Доган

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    А по Гафномосрките чалготели дали не шмъркат същата пратка за коят претендираш?! Щото заради Монарховируса бая схеми се прецакаха, а смучката трябваше да е на туристическото гърло! ТИМаджийте не пускат и молекула дрога да избяга от туристическия пакет, а тая дрога беше за Господарите - НЕ ЗА РАЯТА!!!