Last news in Fakti

14 Септември, 2020 12:00 65 200 120

Ето как братя Галеви избягали и изнесли парите си

  • братя галеви-
  • офшорки

Отрядът на баретите ги направил неразделни. Странели от всички, силата им е, че вярвали само един на друг

Ето как братя Галеви избягали и изнесли парите си - 1
Снимка: БГНЕС

През последния месец имената на митичните Братя Галеви се споменават постоянно в Дупница, след като шефът на охраната им Васил Капланов - Каплата, беше заподозрян за изчезването на Янек Миланов. Местните хора обаче го правят под сурдинка, защото 8 г. след бягството им от България, страхът още владее в града, пише "Труд".

Пламен Галев и Ангел Христов не са кръвни братя, но са неразделни още от времето, когато служели в Спецотряда за борба с тероризма на МВР. Според техни бивши колеги, били отлични барети. През 90-те започнали да си заработват допълнително като охранявали дискотеки. Завършват висше образование и се местят на работа в НСБОП.

По това време много от антимафиотите са тясно свързани със силови групировки, Пламен и Ангел не остават по-назад. Те обаче искат да са самостоятелни играчи. И го постигат. Двамата знаят, че трудно ще преборят софийските мутри и затова решават да станат №1, но... в Дупница.
Защо избират този град е загадка. Ангел е роден в Сандански, а Пламен - в Кърджали. Силата им е в това, че не вярват на никого, освен един на друг. Странят даже от бившите барети и заедно планират целия си “бизнес”, като водеща роля играе Пламен. Започват по малко да превземат бизнеса в района.

Още в началото взели страха не само на хората в Дупница и Ресилово, но и в съседното село Бистрица - родното място на бащата на Иво Карамански. През 90-те години братята се занимавали с хлебопекарни и всеки, дръзнал да работи за себе си, бил жестоко мачкан. Хора от Бистрица разказват, че за да откажат местния хлебар от бизнеса му, двамата го пъхнали в пещта за малко. Потресеният човек веднага решил, че ще си изкарва хляба по друг начин.

Имената им се свързват с производството на амфетамини, но никой досега не е успял да го докаже. Според полицаи Галеви хвърлят око на печелившия бизнес със синтетична дрога още докато са антимафиоти. Именно те спасили от дълги години затвор един от основните организатори на нелегалния цех за дрога в Опицвет - Кристиян Младенов.

Като служители на НСБОП братята работели срещу наркоразпространението. На 19 декември 1997 г. МВР удря лабораторията за производство на амфетамини. Тогавашният главен прокурор Иван Татарчев обвини оперативните работници, че са действали непрофесионално и неграмотно от юридическа гледна точка.

В цеховете за дрога е имало само суровини, които могат да се определят като силно упойващи вещества. Нерегламентираното им производство и продажба се смята за престъпление, но наказанието за това е смешно малко.

Нямало и СРС-та по случая. Така следователите се оказват с вързани ръце, резултатът от акцията е плачевен. Малко след акцията, Галеви започнали собствен бизнес за производство на амфетамини и превзели пазара и каналите за износ, твърдят полицаи.

Много пъти в МВР се опитвали да съберат информация за това, но така и не успяват. Бизнесът на братята върви успешно и те построили имението си в Ресилово.

То е изградено като бункер от бетон и желязо, но освен видимата част, има и скрита. Под постройките и двора има огромни помещения и тунели, които водят на километри от Ресилово. Охраната им е била добре въоръжена, мерките за сигурност са по-яки от тези на първите мъже в държавата. По пътя към имението са изсечени всички храсти и дървета, за да не може да се скрие килър.

На съсед било наредено да премести вратата към двора си от другата страна. Той отказва, а когато се събужда на другата сутрин, портата е зазидана, нова е изградена откъм съседна улица. Двамата обаче нямат сигурност, полицията диша във врата им. И решават, че им трябва имунитет. Причината е, че през 2009 г. са арестувани за рекет.

Половин година по-късно те се регистрират като мажоритарни кандидати за народни представители и излизат от килията. Пламен се класира втори в Кюстендилския избирателен район, като изпревари съперника си от БСП. Резултатът на Ангел Христов от гласуването в Перник е по-скромен, но също впечатляващ. Три години-по късно обаче, все пак бяха осъдени - Пламен на 5, а Ангел - на 4 г. решетки.

Часове, след като ВКС потвърди наказанията, двамата вече са извън страната. Ангел Христов е продал седмица по-рано любимата си кола “Порше Карера” за 200 хил. лв.

Повече от месец преди присъдите братята са “премествали” бизнеса си. За да запазят милионите и фирмите си, те ги регистрирали на Сейшелските острови и прехвърлят парите си в “Ем Пи Ви Трейдитг Лимитед” и “Пи Ей Джи Норд Адамс Лимитед”. На жената на Ангел Христов се води трета офшорка.

Братята били бесни от присъдите и се заклевали да отмъстят на всеки, който има вина за това. Те са оставили в България верни хора, които не само въртят бизнеса им, но и са готови да убиват, твърдят дупничани, които и досега треперят при споменаването на Галеви. Притесненията им не са безпочвени.

През 2012 г. беше запалена колата на сина на журналистката Лидия Павлова, която беше от ключовите свидетели срещу братята. Конфликтът започва през 2008 г., когато синът бе пребит от техния бодигард Георги Градевски-Конъна в местно заведение. Павлова подава жалба в полицията, която е последвана от заплахите на Ангел Галев и Пламен Христов да я оттегли.

Братята предупредили, че ще се погрижат 18-годишният тогава Иван да се сдобие с реномето на наркоман. В началото на 2010 г. синът на Павлова бе пребит в бар на Нова година, а колата му осъмна с нарязани гуми и надраскано купе. Друг заплашен свидетел бе собственикът на таксиметрова компания Пламен Миланов от Дупница.

Той се изправи срещу Галеви, след като го натиснали да им прехвърли фирмата си. Мъжът дори не отишъл на сватбата на дъщеря си от страх, че може да пострадат невинни, ако Галеви решат да му отмъстят именно на този ден.

Заплашван беше и един от бившите кметове на Дупница - Пламен Соколов. През юни 1999 г. в двора на къщата му избухна бомба. Взривът бил предшестван от над 207 телефонни обаждания от анонимни гласове.

“Казваха ми, че синът ми ще бъде убит, а тялото му - хвърлено в реката. Заради тормоза се принудих да сменя номера си. Подадох жалба и в Районна прокуратура - Дупница, и в Районното управление на МВР. На излизане от институциите обаче, в “Ауди” в близост до бариерата стояха Ангел Христов и Пламен Галев, които ме гледаха лошо.

Малко след това избухна бомба в дома ми”, признава Соколов, който е лекар по професия. Той споделя, че е лекувал простреляни и пребити от Галеви и хората им, но те се страхували да подадат жалби.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 137 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    514 79 Отговор
    Питайте Мая Манолова тя знае. Зад всеки "политик" в Б-я стой определена мутра. Когато избирате един или друг политик, сменяте едната мутра с друга.

    Коментиран от #10, #11, #29, #58, #109

  • 2 Румката оливиерника

    202 488 Отговор
    Радев да взема за пример галеви че ще трябва и той да си изнесе 4- те милиона дето му ги даде васко

    Коментиран от #17, #48

  • 3 русенец

    530 5 Отговор
    Престъпността, мафията и бизнеса след 1989 го създадоха милиционери и тайни ченгета. Нищо ново не казвате. То и затова сме в блатото вече 30 години.

    Коментиран от #23

  • 4 Рошко

    248 81 Отговор
    Мая Манолова гольовица ги знае най добре, питайте нея къде са, в абсурдистан е така всеки дерибей си има назначен политик
  • 5 асдасд

    244 26 Отговор
    Обаче са големи глупаци. В затвора с техните пари щаха да си изкарат като на курорт, и вече щяха да са забравили :)

    Коментиран от #18

  • 6 Behemoth

    94 7 Отговор
    МВР ту на културата !
  • 7 Миризлив пор

    257 112 Отговор
    Сега някой ако каже че тези не са имали политически гръб? И Радев ще ми вика "мутри вън" а истината е, че мутрите от времето на управлението на БСП бяха много по-брутални, никой не ги закачаше и никой не смееше да се оплаче. Просто ще се сменят едни мутри с други това е.

    Коментиран от #8, #13, #14, #35

  • 8 Един шофьор

    171 11 Отговор

    До коментар #7 от "Миризлив пор":

    Ами за това НЕ трябва мирен преход а трябва тлепане.
  • 9 ПРЕРАЗКАЗ

    139 30 Отговор
    ХАХХАХАААХАХАХААА СТАТИЯТА Е ПИСАНА ОТ ЧОВЕК КОЙТО И ПРЕДСТАВА СИ НЯМА ОТ ГАЛЕВИ,СЪБИРАЛ Е ИНФОРМАЦИЯТА ПО МЕДИИТЕ ЗА ТЯХ И Е НАПРАВИЛ ПРЕРАЗКАЗ КОЙТО ЗВУЧИ ЛОГИЧНО,НО НЯМА НИЩО ОБЩО С ДЕИСТВИТЕЛНОСТА КАТО ДЕТАИЛИ,МОТИВИ И ДР. НО ТОВА НЕ Е ВАЖНОТО,ВАЖНОТО Е БГ ЖУРНАЛИСТИКАТА НА КАКВО НИВО Е
  • 10 веселяк

    152 20 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Публикувано във факти.бг: "Зад всеки "политик" в Б-я стой определена мутра." А аз знам политик, който е мутра!
  • 11 Dа обаче

    138 15 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Зад Бойко Борисов не стои мутра. Защото ... не смее.

    Коментиран от #81

  • 12 Далавера

    250 4 Отговор
    Фармация-Дупница беше създадена специално да бълва каптагон и други наркотици, пласирани по каналите на МВР и ДС (тези стожери на "държавността"). Та затова в гр. Дупница!!! Осигуриха им пътя за бягство - от кои ведомства? Познахте от първия път. Тези, които останаха в България, сега се правят на гламави. Нищо случайно!!!

    Коментиран от #33

  • 13 уточнение

    116 17 Отговор

    До коментар #7 от "Миризлив пор":

    Искаш да кажеш, че откакто ББ е на власт са осъдили някоя мутра?

    Коментиран от #26

  • 14 Какво БСП те гони

    111 66 Отговор

    До коментар #7 от "Миризлив пор":

    СДС създаде мутрите, те уволбиха много служители от службите и тези хора преминаха в тъмния сектор на рекет и кражби.

    Коментиран от #97, #110

  • 15 Fate

    120 3 Отговор
    Едва ли са постигнали нещо сами . И тези са били назначени за милионери със съответните финансови подаръци и протекции
    Безпроблемното им измъкване от затвора го доказва
  • 16 Въпрос

    124 6 Отговор
    Шумов! И като си сложил това заглавие на статията си, след толкова четене... нешо ми се губи отговора на въпроса от заглавието как все пак са избягали? А? Ае за това как са изнесли парите горе долу разбрахме., ама другото? Да кажеш - ей така минаха, тоя ги преведе, онзи ги пропусна. Сега...знаем ги и ние това правило, че заглавието трябва да грабне вниманието... Е грабна го за малко, ама после...олекваш! Дай по-сериозно! Съвсем добронамерено!
  • 17 питка

    81 19 Отговор

    До коментар #2 от "Румката оливиерника":

    За бат'Бойко не се притесняваш, нали? Той си е отъпкал канала за отлитане?
  • 18 хоу хоу

    43 9 Отговор

    До коментар #5 от "асдасд":

    И сега щеше да ги избереш за президент и премиер...
  • 19 Подкуп

    98 9 Отговор
    С пари !!! Питайте Румен Петков , Мая Манолова и Калфин. Ама за да питаш се искат т...и , а топки няма .
  • 20 Смях

    81 3 Отговор
    Как си изнесли парите?! Ами най-нормално през почтенни банки, дето ни взимат по 2.50 такса обслужване на месец и по 4 лева като теглиш пенцийката. А, това за тунелите и дъръ-бъра дори не води до напикаване от смях. Е, ако тунелът е от Крупник до Крессна, той може да се одържави и ЕС да го подухне.
  • 21 юрист

    65 7 Отговор
    Какво да кажем,в каква държава живеем??? А?
    Кайзерът е казал- Държавата,това е редът. Е,има ли такава?
  • 22 Ха ха

    80 4 Отговор
    Тунели,бункери,железобетон.Хитлер пасти да яде, според автора.

    Коментиран от #57

  • 23 коректор

    74 2 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    И политиката, и политиката. България след "комунизма" стана ченгесарски рай за бивши милиционери. Явно това е била целта на "демократичните" промени.
  • 24 Петаче

    30 2 Отговор
    Това, което казваш е самата истина.
    Само се научи кога се пише "И' и кога "Й".
  • 25 ъъъъъ

    82 4 Отговор
    и румен петков също е помагал на тези мут ри.
  • 26 Миризлив пор

    50 8 Отговор

    До коментар #13 от "уточнение":

    Не казвам че ги е осъдил (доста от биячите си получиха своето де), просто по улиците не се разкарват яки момчета чудещи се кой да пребият. Не влизат демонстративно да разбият някое заведение и да потрошат хора които просто са влезли за по кафе, ей-така просто за престиж. Първо се позаинтересувай какво е било и тогава пиши.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ара

    55 15 Отговор
    Мила родна картинка - всичко се случва пред очите ни и никой нишо не знае . Оставка мутри !!!
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    мно го си прав господин ник гост
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 14 Отговор
    всичко се връща ресто
  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 27 Отговор
    БМБ също ще си го получи
  • 32 О пак ли

    36 6 Отговор
    Защо не напишете нещо за Юри Галев, той си отстояваше всичко и му дремеше, по Костово време.
  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    36 27 Отговор

    До коментар #12 от "Далавера":

    и БМБ изнасяше каптадон за ТУРЦИЯ затова той и ПЕЕВСКИ имаха забрана да влизат в ТУРЦИЯ
  • 34 Българин

    100 66 Отговор
    Братя Галеви са доказани престъпници, тях трябва да наричат МАФИЯ, те трябва да гният в затвора. Мафия е и Арабажиеви, Балтови, МАФИЯ е Божков, който призна че плаща на протестиращите, доказа се че депутат от БСП работи за него, а е очевадно за всички, че за него работи и Корнелия, Радев, отровното трио... тези хора са мафия, а не законно избраното правителство на Борисов, което се опита да се противопостави на Божков и той тръгна да прави преврат.... Колко комунистически журналисти от БТВ правят и невъзможното да свалят правителството!!!!!
    Много е трудно да се осъдят такива престъпници, те си купуват не само протестиращи, не само крайния русофил и държанка на Путин превратаджията Радев, но и съдии!!!!
    Бог да пази България и европейското ни бъдеще, защото Русия и Турция ни мислят само лошото, да сме бедни и да сме лесни за манипулация, затова Бойко не им е удобен!!!!!

    Коментиран от #36, #54

  • 35 Пешо

    22 3 Отговор

    До коментар #7 от "Миризлив пор":

    Ей браво бе бате . Някой да се сети за какво иде реч.
  • 36 кпк

    42 28 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    за съжаление най антибългарското управление е във момента....... корупция,обръч от фирми само на наши хора и мн.други.това убива конкурентноспособноста и желанието на хората да се развиват

    Коментиран от #42

  • 37 Ицо

    36 36 Отговор
    МУТРИ ВЪН ГЕРБ И ДПС МАФИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ПОМНЕТЕ
  • 38 цецо апартамента

    22 18 Отговор
    Е тази статия я пуснахте да дадете жокер на толупЪ какво да прави с чехмеджетата ли?
  • 39 Обобщение

    44 6 Отговор
    Спец части стават полицаи и политици , след това набеждават, рекетират и убиват хора... къде ли съм го гледал тоя филм...
  • 40 месара

    74 11 Отговор
    всички такива юнаци ги създаде партията бсп , същата тая партия която днес ви убеждава че е загрижена за вас и работи за вашето благосъстояние !
  • 41 луд за отвързване

    9 3 Отговор
    А къде е нашата ,,Бяла стрела,,?
  • 42 Българин

    72 57 Отговор

    До коментар #36 от "кпк":

    Братя Галеви са от времето когато имаше СИК, ВИС, тогава по-добре ли беше, имаше Арабажиеви, Балеви, имаше Карамански - всички плащаха рекет!!!! В момента икономически сме най-добре, от когато и да било, а това че Българите са корумпирани, кой ни е виновен и кой може да ни вкара в пътя?!!!
    Геополитически в момента България стои най-добре, за първи път в историята думата на България (Бойко), тежи повече от тази на Гърция, но БСП и ДПС разбраха, че с преки и честни избори не могат да спечелят. Затова спонсорирани от Божков, от Цветан Василев, много силна подкрепа за БСП и Радев от Русия, която иска да ни дестабилизира и да ни управлява по-лесно, а това може да стане само ако отстранят Борисов!!!!!
    Целата им е да ни отклонят от Европа... Турция чрез ДПС иска същото, за тези хора работят много журналисти, съдии, много пари, които да съсипят България и да я върнат назад...
    Бог да ни е на помощ и дано Бойко устой, защото много предатели искат да съсипят България и да ни върнат обратно в мутренските години, за да си безчинстват на воля!!!!!

    Коментиран от #44, #50, #52, #113

  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 18 Отговор
    Тези СА от нашите.НЕ ги закачайте.Мутри ВЪН
  • 44 ...

    31 15 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    Бойко седеше отдясно на Живков значи е демократ?
  • 45 Мунчо

    24 7 Отговор
    Тогава и сега МВР на ръчно управление към мутрите, много често полицаите и техни охранители!
  • 46 Страничен

    47 2 Отговор
    Двама селяндури дълги години тормозеха региона! Пак малко годинки им дадоха!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 тъъпо трооолче

    22 23 Отговор

    До коментар #2 от "Румката оливиерника":

    Само толкова ли му е дал. Не е честно, на Баце е дал над 60 млиона само от лотарията , което го показа с банкови извлечения, а за Радев май си ги съчиняваш в момента.
  • 49 баба Зоя

    17 11 Отговор
    През лятото имах полова близост в парка до паметника на българо-съветската дружба. И до ден днешен при полова връзка в съзнанието ми изникват образите на национални герои.
  • 50 доктор

    24 20 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    Взимай си хапчетата редовно, че тая параноя е лошо нещо, виж Вожда до къде я докара, не смее да се покаже.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 някой

    38 9 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    хапчетата мой човек,редовно си пий хапчетата,а колкото до Галеви,тия дето ги хвалиш начело с батко с гоЛемата вилица, отдавна ги ликвидираха,а не са избягали никъде, за да им вземат производството на амфетамини и фабриката в Дупница а другата е на домус ага в разград и те за това сме в ЕС :да произвеждаме за техните наркомани,а те са хиляди,официално наркотици,вместо да ги внасят от хондурас,венецуела или други съмнителни държави и затова човеко-слънце е на власт
  • 53 Както казвам малицията и службите са най

    20 3 Отговор
    Голямата организирана престъпна шайка
  • 54 1111

    12 3 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    Почна добре, па свърши зле.
  • 55 част от друга история

    22 16 Отговор
    Предвид връзките на Бойко Борисов с организираните престъпни структури през 1998-2000 г. е изучаван от Националната служба за сигурност (ОР Румен Йорданов) с цел привличането му за негласен сътрудник. В този период е давал регулярна информация за поведението и действията на лидери на престъпни силови структури и други криминално проявени лица. (Тогава, а в някаква степен и понастоящем, откриването на оперативна разработка или регистрирането на определени лица като агенти и нещатни сътрудници или кандидати за такива, се е използвало като форма за осигуряване чадър при осъществяване на незаконосъобразни действия в полза на конкретни управленски или корпоративни кръгове. Като пример – Поли Пантев, Косьо “Самоковеца”, Славчо Б. Христов и много други.) Папката със събраните за Бойко Борисов материали, заедно с постъпилите от него сведения са били докладвани на тогавашния директор на НСС ген. Атанас Атанасов и вербовката е била одобрена, но не е осъществена поради настъпилите кадрови и структурни промени в спецслужбата след парламентарните избори през 2001 г.- затворник за кражба на коли в Унгария - Бойко Тиквата
    Понастоящем “Ипон” се нарежда сред най-големите охранителни фирми в страната (охранителният й състав възлиза на около 800-900 души). Фирмата охранява редица обекти и лица, вкл. „Мобилтел“, тръбопроводите на „ЛУКойл“, хазартната фирма „Ай Джи Ем“, Първа източна международна банка, „Булинс“; къщите и вилите на Славчо Христов, Николай Маринов „Маргина“, М

    Коментиран от #86

  • 56 ТтТтТ

    34 12 Отговор
    А защо забравихте Бойко Борисов, без чието знание и позволение едва ли тез двамата щяха да напуснат страната необезпокоявани!
  • 57 автора

    11 2 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха":

    не е сбъркал, дори е пропуснал, че посоченият П.Миланов също не е между живите..
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Адвоката батее

    27 8 Отговор
    А,Мая Манолоеа бе,вашия омбуцман,вашата надежда за светло бъдеще..нея питайте хахахааа кочина кочина и пак кочина!!

    Коментиран от #61

  • 60 ares

    5 3 Отговор
    Толкова държавата не може да ги поръча
  • 61 Оправдание

    20 1 Отговор

    До коментар #59 от "Адвоката батее":

    Галеви започнали собствен бизнес за производство на амфетамини и превзели пазара и каналите за износ:Много пъти в МВР се опитвали да съберат информация за това, но така и не успяват: По това време много от антимафиотите са тясно свързани със силови групировки:
  • 62 незнайко

    20 4 Отговор
    Боже господи, нима е имало двама РАМБОВЦИ в БЪЛГАРИЯ ? Всички се страхуват, но никой не предприема действия ? Наистина защо човек да си създава проблеми след като и полицията не може да го защити !!! Ето това е и СЕГАШНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ с много "братя Галеви" в страната ни !!!

    Коментиран от #65, #69

  • 63 В.В.П.

    13 10 Отговор
    Пишете сега за ,,,техния колега,,от , Ипон,....За тези е ясна приказката...От гардове,та милионери...че и министри.....НАПИШЕТЕ ,НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ!!!.ШПИГЕЛА,ВЕЧЕ ГО ПРАВИ...
  • 64 Кой68

    17 0 Отговор
    Като всички избягали..Тая простотия която я има в закона:Четат му присъдата и има няколко дни след това да влезе сам за да я излежи !?!?! Не се ли почне от -Протичане в залата на присъдата за ушите и лежи....Кой доброволно ще лежи?
  • 65 В.В.П.

    10 1 Отговор

    До коментар #62 от "незнайко":

    Щот са работили ,и РАБОТЯТ ЗАЕДНО....ЕДНИТЕ ИСКАТ ЧАДЪР,ДРУГИТЕ ПЪК ,ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, ЗА ЧАДЪРА...ПРОСТО Е...ДВЕТЕ СТРАНИ СА ДОВОЛНИ...
  • 66 Четиво за наивници

    8 2 Отговор
    Истината нема да се каже никога...милицията ги дирила ама не ги намерила ала бала😂😂😂не че е невъзможно да се покрият

    Коментиран от #95

  • 67 МУТРИ. .ЧЕНГЕТА. .КОПОЙ

    16 2 Отговор
    ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ НАВСЯКЪДЕ. ..ВЪВ ФИРМИТЕ. .КМЕТСТВОТО. .АРМИЯТА. .ПРАВИТЕЛСТВОТО. ...ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ЕТС. .
  • 68 истината

    34 3 Отговор
    Избрали са Дупница заради амфетамините, които са се произвеждали там! Заводът в Дупница е специализиран в производството на твърди лекарствени форми: таблетки! Братята са движели бизнеса с амфетамини, по точно каналите към арабския свят, с участието на евреите.
    Сподвижници на братята са Румен пикаещия във фонатни и другарката Мая с измислената професия, както и други политмафиоти от БКП! Това са си стари канали още от татово време за попълване на запасите от твърда валута!
    Амфетите са предназначени за арабския свят, така Братята са назначени от ДС (Държавна сигурност) да отговарят за тези канали, както Г.Илиев примерно за дрогата и много други "величия", които всички помним по време на прехода. Тези канали са си още от соца и никой не се отказва от парите, които са милиарди, така братята станаха милионери. Покрай този картбланш, братята са си позволявали да правят, каквото им е кеф, да заработят някой друг лев, просто няма кой да ги барне, те са над закона, имат чадър, защото носят милиони печалби на другарите от ДС!
  • 69 истината

    20 4 Отговор

    До коментар #62 от "незнайко":

    Бойко е участвал в други канали, няма нищо общо с братята, но има общо с една Кака, хахахаха!
    Всички са замесени, няма случайни хора в "политиката", която си чиста проба организирана престъпност.
    По време на прехода България фалира и единствения начин да се попълват банковите сметки на тарикатите от ДС са тези бизнеси, просто няма откъде да се краде, за това създадоха групировките, да носят приходи отнякъде, не и без участието на "братушките" от КГБ, ДС е на директно подчинение на КГБ.
  • 70 истината

    27 2 Отговор
    Групировките разпределиха и всички бизнеси, насочиха ги към правилните хора, защото страховитите мафиоти просто бяха подставени лица на другарите от БКП, голяма част от тях бяха убити, защото знаеха твърде много и вече не бяха нужни, просто всичко се разпредели, сега мафиотите се цакат едни други, защото някои направиха много пари, това по принцип е добре, но ще трявба много време, поне още 30 години да се превъртят парите и да започнат децата на ДС изродите да се занимават с почтен бизнес.
    За нещастие няма да сме живи да го видим.
  • 71 Попитко

    5 2 Отговор
    А Путин?
  • 72 За Козлодуй

    10 3 Отговор
    Съм приготвил награда Чуй
  • 73 БЪЛГАРЧЕ ДА СЕ НАРИЧАМ

    7 3 Отговор
    ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕНЕ. ...ХА. .ХА
  • 74 Българин

    22 7 Отговор
    Много ясно с помощта на кумонягите се изнесоха милиарди от България и сега се мъчат пак да вземат власта
  • 75 бора

    17 1 Отговор
    Ето как братя Галеви избягали и изнесли парите си
    нищо от това не прочетох оправете си заглавието

    Коментиран от #77

  • 76 chi

    6 5 Отговор
    Това нещо без сериозна политическа поддръжка няма как да се случи, така е като ни управляват мутри...
  • 77 ПРАВ СИ И АЗ

    6 0 Отговор

    До коментар #75 от "бора":

    НЕ РАЗБРАХ
  • 78 фермата

    6 4 Отговор
    Събраха картофите със зелките и
    всичкото друго зеленчук със
    зайците вълците и другите
    баш мечки.
    Оставиха всичките да се изядът едни други
    но през това време да разработят
    фермата и сега баш овчарите
    дето нито са българи нито са хора
    идват да разчистят останолите
    безмозъчни пионки, за да се настанят
    на готовата ферма. А всичко друго
    е да си чешете езиците
    и да спорите колко по добре бихте го
    изиграли това голово положение.
    През турско и руско робство минахме,
    но от еврейско и сие надали ще
    се оттървем.Новите еничари , са
    най-кадърните, на заплата в силиконавата
    и подобни.Така че и меее и беее и бау-бау
    да викате, дреме им на овчарите.
    Точно като в Chicken Run, досега требеха
    яйца и немаше страшно, но яйца вече си правим
    изкуствени, ред е на месото, каквото
    и да си кудкудякате.
  • 79 Благодарим ти лески

    7 5 Отговор
    Че скача против изконната султанска власт и докара по тези земи болшевиките и беге робство
  • 80 Мила родино😂😂😂ти си земен рай

    8 1 Отговор
    Но за кого е неземен рай бегето а?за всички освен народа
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 0 Отговор
    В Дупница, бивше Станке Димитров, преди Московската олимпиада се изгради предприятие за медикаменти за "възстановяване" и "стимулиране" на спортистите. Продукцията се изнасяше за СССР и целия социалистически лагер...Беше с много високо качество и ефективност.
  • 83 йокин

    9 1 Отговор
    Относно,НИВОТО,на Бг-журналистиката-ПЛАЧЕВНО-сутринта,по Нова тв-ИЗПИСАХА,ФАКЪНДОВА.КОМЕНТАРА-ИЗЛИШЕН.
  • 84 доктора

    14 1 Отговор
    Тихомире, какво общо има заглавието с текста, така и не разбрах как са избягали и изнесли парите си. Защо такива псевдожурналисти получават пари за псевдостатии. Докога.
  • 85 Умен по цялата глава

    16 1 Отговор
    Тихомир Шумов е психар.Нахвърля фактите в определена посока.Абе кажи си че всичко това се случва в управлението на БСП....Кажи си КОИ от БСП им правят Чадър.Кажи,че точно БСП имаха приходи от Дрогата,от Безмитните контрабанди,от Проституция,от Хазарта ...от всичко Незаконно...От ВИС,СИК,ТИМ,. ..и други каламбури....Кажи си,бе Шумов,нищо че си Тихомир...

    Коментиран от #87

  • 86 От онова време

    10 0 Отговор

    До коментар #55 от "част от друга история":

    Къщата на големия Маргин е в съседство с къщата на Пашата,на малкия Маргин и американската резиденция.Улицата е частна от 2000г.И винаги са пазени къщите от ВТАй!
  • 87 Другия с коня

    11 1 Отговор

    До коментар #85 от "Умен по цялата глава":

    Кажи си как точно по това време НСО е Мутра.-прави записи на аудио и видео файлове на охраняваните Политици и после се изпращат на Президента Първанов и БСП за ИЗНУДВАНЕ....За Рекет....За Изв Иване на Ръце...Направи журналистически
    не Политически материал,Шумов....

    Коментиран от #89

  • 88 тошко

    9 0 Отговор
    Да спят спокойно,кой какво е посадил това ще жъне, скоро ще жънат да са живи ,та да могат да се радват на своите дела по дълго време и тези който ги създадоха и толерираха да им се връща стократно
  • 89 Радев

    11 5 Отговор

    До коментар #87 от "Другия с коня":

    Прави същото. Затова Главния прокурор предпочита да го пази съдебна охрана. Че туко виж му намерили чекмеджета с евро и злато. И Радев се прави на ощипан като стане дума за НСО. А там той коли и беси и назначава и разрешава.
  • 90 Радев

    21 3 Отговор
    И Румен Петков си пиеше коктейлите по басейните с Галеви. А иначе комунистите много са борят с мафията. Ама не срещу нея, а с нея срещу хората.

    Коментиран от #96

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Гласувайте пак за СИК-@джиста

    8 4 Отговор
    Колко ли нощни шкафчета са изнесли!?

    Коментиран от #98

  • 93 Няма такава държава

    10 2 Отговор
    Почеркът им е СИК-@джийски.Сякаш са изкарали една и съща школа със Сикаджиста
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Анонимен

    14 0 Отговор

    До коментар #66 от "Четиво за наивници":

    В България е пълно с такива като тея двамата "братя."
  • 96 Дедо

    5 0 Отговор

    До коментар #90 от "Радев":

    Голата истина
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Умен по цялата глава

    9 3 Отговор

    До коментар #92 от "Гласувайте пак за СИК-@джиста":

    Това е редактиран в Сони Вегас про снимков материал...Мога ти сложа в шкафчето и главата на Тъщата ти ако искам...Елементарна Пропаганда,бате падам вече....
  • 99 Ал Капоне от САЩ

    8 1 Отговор
    и най-силната мафия ( нашата ) .....е по-слаба от най -слабата държава ( вашата ) !
  • 100 A3e

    5 6 Отговор
    В тоз град мъже няма ли, или само надупени? Как може да ги търпите толкоз години?
  • 101 Стрелата

    9 1 Отговор
    Писания икой ги пусна да избягат Тиквуна.
  • 102 Гневен бургазлия

    11 5 Отговор
    Замалко да го изкарате Бойко спасител на България... Добре че гознаем каква мутра е всъщност
  • 103 ВИНКЕЛ

    9 1 Отговор
    Ами сега кое е по-различно.Мутри си завземат красиви дюни строят си, строят си край язовир Искър,за дребни пари правят заменки и заграбват земи край Иракли.Руснаци на РОпотамо строят.Няма ЗАКОНИ за богатите,недосегаеми,нахални мутри като премиера.Няма държава-РАЗГРАДЕН ДВОР.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ЗЕЛЕН чук или зеленчук

    6 0 Отговор
    Нали УЖ от 11 години ни управлява ПРАВИЛНИЯ човек и кликата му ? Как така има други мафиоти ? Само питам де , без задни мисли !
  • 106 Брайсън ДеШамбо

    7 0 Отговор
    Избягаха , защото този , който ги гонеше и търсеше , ги пусна да си отидат ! ГАРАНТИРАНО от КОГО ......?
  • 107 любител

    5 0 Отговор
    така е в бг всички бандити произхождат или от полицията или от правителството.всички тези боклуци начело с главния каскет в затвора.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 хахахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Мая Манолова е п....тка рошава.Нищо не зависи от нея.КЪДЕ са ченгетата,следователите,прокурорите,съдът,НСБОП?Тиквун къде е?Дупките да и ядеш на мая.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Мошениците

    4 0 Отговор
    Знаят как да, избягат от отговорност, понякога от тях страдат невинни хора...!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Колио

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    Само едно нещо искам да ми обясниш, ако можеш - ако Бойко беше такъв великан, защо страната продължава да се владее (буквално) от Доган и Пеевски?
  • 114 Бай Манчо

    4 0 Отговор
    След като знаят толкова много защо не арестуват помагачите и колегите им в тези престъпления ? Излиза , че ми ги давате за пример тези мутри .
  • 115 дедо йоцо гледа

    5 0 Отговор
    Ако държавата не беше с мутрите, те щяха да са в затвора, а не спокоино да си харчат откраднатите пари. Да и няма значение коя партия управлява, защото е факт, че всички досега са с мутрите. Затова всички вън.
  • 116 Xaxaaxaxa

    1 0 Отговор
    Б. Б>
  • 117 115 пред мен

    3 1 Отговор
    Толкова пишещи, а никой не се усъмни, тези хора живи ли са? Кой ги е заместил в нишата с амфети? Знаете къде им били парите, а все още техни ли са?
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Магаретооо

    1 0 Отговор
    Магарето ще се отвърже и ще избие кочината. Ще се загуби през 9 планини в 10 та.
  • 120 7777777

    1 0 Отговор
    АБЕ ЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С МУТРИ ДЕТО НАПРАВИХА НА ДУДУЦИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ГАЛЕВИ+СЛУЖБИ+БАНДИТИ+НАРКОДИЛЪРИ АБЕЕЕЕ ПОМИЯ