18 Септември, 2020 14:10 3 130 5

Прокуратурата отказа да освободи предсрочно осъден от "Наглите"

  • наглите-
  • предсрочно освобождаване

Въпреки че е излежал 2/3 от 18-годишната си присъда, не са налице достатъчно убедителни доказателства за поправянето на И. Е. в затвора

Прокуратурата отказа да освободи предсрочно осъден от "Наглите" - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Прокуратурата е с категорична позиция срещу предсрочно условно освобождаване на осъдения за тежки престъпления участник в групата на „Наглите“, съобщиха от държавното обвинение.

В открито съдебно заседание състав на Софийския апелативен съд е разгледал жалбата на защитата на И.Е., изтърпяващ едно общо наказание от осемнадесет години „лишаване от свобода“ за извършени от него престъпления – отвличания, грабеж, участие в организирана престъпна група.

С нея се оспорва определението на първоинстанционния съд, с което е оставена без уважение молбата на осъдения за предсрочно условно освобождаване от остатъка на наложеното му общо наказание „лишаване от свобода“.

По искане на защитата са били допуснати разпити на служители от затворническото общежитие.

В хода на заседанието прокурорът от Софийската апелативна прокуратура е заявил категорично несъгласие за предсрочно условно освобождаване на осъдения И.Е. Изтърпяваното от него наказание е за извършени от него тежки умишлени престъпления срещу личността с висока степен на обществена опасност.

Въпреки че към настоящия момент осъденият е изтърпял две трети от наказанието, позицията на държавното обвинение е че не са налице достатъчно убедителни доказателства за поправянето на Е. в затвора. Такова е и становището на представителя на началника на пенитенциарното заведение.

Предстои произнасянето на съда.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мим

    12 1 Отговор
    Ама от де накъде предсрочно.Съдът за какво ги дава тези малки наказания за такива бандити и убийци,че и предсрочно.Трябва даже повече да изкара поне 2-3 год. от горе,като в казармата едно време се закъсняваше по бригади ходеха,за 2-3.месеца преди уволнение...
  • 2 Васил Левски

    18 1 Отговор
    Къде е изтърпял 2/3 -наглите ги хванаха декември 2009г осъдиха ги 2010г.Минали са 10г от тогава..А не 12,да лежи дано до живот гадината мръстна.
  • 3 Йлкгхкк

    10 1 Отговор
    Абе, прокуратурата не решава. Съдът решава.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И кой е

    0 0 Отговор
    И.Е ? От наглите 1,2,3,4 ? Нищо не се разбра