Last news in Fakti

18 Септември, 2020 16:50 3 656 2

27-годишен опита да мине през "Капитан Андреево" с 9 кг марихуана

  • марихуана-
  • капитан андреево

Операцията е осъществена от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ и митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково

27-годишен опита да мине през "Капитан Андреево" с 9 кг марихуана - 1
Снимки: МВР

На 16 септември 2020 г. около 11 ч., на ГКПП –Капитан Андреево пристигнал лек автомобил, управляван от 27-годишен български гражданин. Мъжът пътувал сам в колата в посока от България към Турция.

Автомобилът бил селектиран за щателна митническа проверка. С помощта на рентгенова апаратура и при последвалия физически контрол, във фабрична кухина между тапицерията и тавана на колата, служителите открили 26 полиетиленови плика. Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 9.240 кг и е на стойност 36 960 лева.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа. Днес Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо задържания. Разследваното по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Производител на технически култури

    4 3 Отговор
    На производителите на краставици давате помощи, а на марихуана - не. Защо питам аз. Как ще върнем тези милиарди без производство. Не може само с търговия. ОСТАВКА, ОСТАВКА! На Гешев бе, Бойко нека си седи - не пречи!
  • 2 ГОЛАТА ИСТИНА

    7 2 Отговор
    Да се радва този младеж, че не са го пипнали фесовете отатък браздата, а нашите. Че някогашните зеленикави и тумбести бутилки от олио ще му се струват, като сламка в ду....то.