Last news in Fakti

30 Октомври, 2012 15:36 1 081 0

Четирима с белезници заради менте-документи

  • организирана престъпна група-
  • фалшиви документи

 Икономически полицаи от ОДМВР-Враца разкриха организирана престъпна група за разпространяване на фалшиви документи за самоличност. Задържани са четирима, съобщиха от МВР.

При операция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ на областната дирекция вчера във входа на жилищен блок във Враца за проверка е спрян Х.К. /33 г./, надзирател в затвора в града. У него  полицаите открили неистински български документ за самоличност - лична карта, издадена на името на македонски гражданин. При последвалите  оперативни действия на паркинг в ж.к. „Дъбника” в товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“ са установени врачанинът М.М. /47 г./ и 31-годишната С.А. от село Руска Бяла, с регистрация по чл. 309 от НК. Изяснено е, че двамата чакали да получат неистински документ за самоличност, който Х.К трябвало да им предаде срещу 1000 евро.
В хода на операцията полицаите „избистрили“ и допълнителни подробности - фалшивият документ за самоличност е предаден на Х.К. от 43-годишната К.Х.-  регистрирана за престъпления по чл. 206, чл. 210 и чл. 216 от НК, от Враца. Тя живее в блока, в който по-рано е задържан служителят на затвора. В жилището й са намерени и иззети компютърни конфигурации, магнитни носители, шест флаш памети, ламинати за чуждестранни паспорти - празни бланки със защитни елементи, без вписани данни на хора.
В апартамент в ж.к. „Дъбника”, ползван от Х.К., са намерени и иззети 4 снимки за лична карта с лика на човека от установения неистински документ.
Четиримата са задържани за срок от 24 часа. Образувано е дознание по чл. 308, ал. 2 от НК.
Работата по случая продължава.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА