Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 19:22 3 010 5

Разследват общинската болница във Велинград за подправени дипломи

  • велинград-
  • болница-
  • подправени дипломи

Управителят на лечебното заведение отхвърля всички публични обвинения

Разследват общинската болница във Велинград за подправени дипломи  - 1
Кадър България он ер

Прокуратурата, полицията и Регионалната здравноосигурителна каса в Пазарджик започнаха разследване на общинската болница във Велинград. Причината - сигнал за злоупотреби в лечебното заведение, съобщава "България он ер".

Подозренията са, че болницата неправомерно е сключила договори за клинични пътеки със Здравната каса чрез подправени сертификати за професионална квалификация на лекари от екипа ѝ.

Със свое искане от 6 октомври тази година управителят на МБАЛ-Велинград д-р Жеко Чешмеджиев официално е изтеглил от Регионалната здравноосигурителна каса в Пазарджик своите сертификати за професионална квалификация. Тече и проверка.

"В момента тече проверка, която е от сектор “Противодействие на икономическата престъпност” и не бих желала, докато тече разследването, да коментираме ситуацията. Чакаме резултатите от съответните ректори на висшите учебни заведения, към които сме изпратили също запитване на база на това, което се появи в медиите и след това ще предприемем съответните законови действия", обясни директорът на РЗОК-Пазарджик Виолета Тодорова.

От Общинския съвет във Велинград, които са принципал на 100% общинското здравно заведение, заявиха също, че преди информация от компетентните органи не можели да предприемат, каквито и да било действия.

"Чадър няма да има, защото тук отговорността е изключително голяма и ние сме длъжни да предприемем абсолютно адекватни мерки", подчерта кметът на община Велинград Костадин Коев.

В личния си профил във фейсбук д-р Жеко Чешмеджиев отхвърля всички публични обвинения. Определя ги като “мръсна кампания, която се води срещу него от известно време”, допълва че ще води дела срещу всички лъжци и показва удостоверение за Здравен мениджмънт и удостоверение за следдипломно обучение. Считано от 12 октомври д-р Жеко Чешмеджиев е в отпуск до края на месеца и не отговаря на телефона си.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян

    4 0 Отговор
    Основоположник на фармацевтичната мафия в най грозната и уродлива форма е бившата министърка на екологията по времето на царя- Долорес Арсенова.
    Човек влязъл беден и безимотен в политиката а излязъл приказно богат.
    След края на ГОЛЯМОТО ЛАПАНЕ В ПОЛИТИКАТА,основа фармацевтичната компания НЕОБАЛКАНИКА.
    Внасяше цитостатици (препарати за онкоболни) от Индия за 3$, които впоследствие продаваше на НЗОК, за 3000$.
    Тогава имаше безброй сигнали от пациенти, пациентски организации, проверки от министерството на здравеопазването, голям медиен шум и нищоооо.
    ЗАЩОТО ИМА ПАРИ ДА КУПИ ВСЕКИ И ВСИЧКО...
    Имаше фактология по случая и всеки може да провери това в интернет.
    Внася и медикаменти за артериална хипертония, сърдечно съдови заболявания и диабет-пак за жълти стотинки от третия свят,които впоследствие таблетира в едно мазе в кв.Овча купел под марката НЕОБАЛКАНИКА.
    Продават се на цени по-скъпи по оригинални и изпитани аналози.
    За да си избие парите за....
    За всеки един изписан медикамент, корумпира лекарите с пари в брой, екскурзии в чужбина или други материални придобивки.
    Отчитането става директно от компютъра на доктора.
    Отделно се извличат и директно от НЗОК, където лекарите предават месечните си отчети.
    За да няма лъжа и измама.
    Никой не обича да го лъжат щом дава милиони за екзотични пътешествия, ваучери за бяла и черна техника, пари по договор и прочие.
    А има и лекари,които предават един отчет на касата а друг"манипулиран от тях самите предст

    Коментиран от #3

  • 2 Вълчо

    3 2 Отговор
    Прокуратурата трябва да разследва също и “Факти.БГ”за незаконно събиране на информация от читателите си т.нр.“бисквитки”

    Коментиран от #4

  • 3 CNN Дупница

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Стоян":

    Кажи и за Пепи (Белото) Москов и ваксините от Турция.
  • 4 Влък

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Вълчо":

    Това което го натискаш като опции не се отчита, каквото и да избереш пак ти събират инфо от бисквитките.
  • 5 Дърт Шофьор

    2 0 Отговор
    А за купените книжки на патладжаните кога?