Last news in Fakti

21 Октомври, 2020 08:42 3 814 12

Американец във Варна пращал с колети марихуана на майка си в Германия

  • американец-
  • дрога-
  • марихуана

Опитал се да прати над 3 кг дрога, скрита в диспенсър за вода

Американец във Варна пращал с колети марихуана на майка си в Германия - 1

35-годишен американец с немски паспорт, който живее във Варна, е арестуван и обвинен за пренасяне на дрога през границата, съобщават от Софийската градска прокуратура.

На 14 октомври в Централния разпределителен център на куриерска служба в София била получена пратка, изпратена от Варна, която била адресирана за Германия. Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ – отдел „Наркотици, оръжия и прекурсори“, извършили физическата ѝ проверка, са установили, че тя съдържа диспенсър за вода, в който са скрити шест вакуумирани пакета, пълни със сухо тревисто вещество. При полеви наркотест веществото реагирало на марихуана, общото му тегло било 3,190 кг.

Незабавно са предприети действия по установяването на изпращача - гражданин на САЩ на 35 години, притежаващ и немска лична карта. Понастоящем мъжът пребивавал във Варна. Със съдействието на сектор „Борба с организираната престъпност“ – Варна чужденецът е задържан, въпреки опита му да се укрие.

При претърсването на свързаните с него адреси са били открити следи от марихуана и бели таблетки, чиято експертиза предстои. Справка в досието на американеца в Германия показала, че има много криминални прояви там и дори е осъждан - за побои и за разпространение на марихуана и амфетамини.

По сигнал на българските митници колегите им в Германия са направили проверка на други две пратки до Германия. В тях са били открити общо 5 кг марихуана. Задържан е и получателят на пратките – майката на изпращача.

Р.Г. е привлечен в качеството на обвиняем за опит да пренесе през границата на страната високорисково наркотично вещество. След първоначалното му задържане за срок до 72 часа наблюдаващият прокурор в Софийска градска прокуратура е внесъл в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужденеца, което е уважено от съда.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    32 1 Отговор
    Браво, хванаха най-големия престъпник да пренася нещо което е легално в Холандия и Канада (вече). А КТБ и Шиши кога ???

    Коментиран от #10

  • 2 Гостенин

    11 1 Отговор
    Е как така е пращал марихуана с пощите? Нали уж колетите минават през скенер и ги връщат, ако съдържат козметика, подправки и т.н. Значи такива неща не може, но виж дрога - може! Няма такава пародия!
  • 3 един от многото

    11 0 Отговор
    Сигурно му е идвало по евтино.
  • 4 Бреййй

    11 0 Отговор
    Високорисково вещество ?? Това в какъв смисъл е ?
  • 5 УРА и НАПРЕД

    21 0 Отговор
    И какво ? И един юнак от Банкя изпрати на една мома с бикини къща в Барселона , ама нищо не пишете за това ! Защо ли ? Нали сте смели журналя , обичащи истината ?
  • 6 ахаха

    10 1 Отговор
    да се радват , че марихуаната не е избухнала
  • 7 асд

    5 0 Отговор
    Свърши в Холандия марихуаната, та зареждат Германия по прочутите бг пощи!!!
    Германците ще пукнат от наркотичен глад, докато чакат!
  • 8 Рошко

    9 1 Отговор
    Американец от Варна пратил на майка си в Германия която била от Габон 😂😂😂те тука нашите като ги хванат на другия ги пускат, та за какво ли ди правите труда да ни занимавате с глупости, тоя и до обяд няма да изкара в ареста, хиро мустафа вече е звъннала на тиквата
  • 9 Виц

    5 0 Отговор
    Аз не знам марихуата да е високорисков наркотик Америка ги оправя всичките всеки втори си пазарува онлайн от инстаграм или телеграм а тревата идва с колеги от Америка в Германия без проблем аз лично съм доволен всеки път
  • 10 Мара Мичковица

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Че само там ли!? Половината, по-цивилизованата и прогресивна част от Света го легализира и то не само за медицински цели, а и за забавление, само тук за един фас може да изядеш от 5г. затвор нагоре! А не я легализират, защото ще лъсне, че всъщност всички нарко-канали са на политиците - в частност - Боко държи основния пакет, и ще проличи какви лъжци и мошенници са...а и да не забравяме, че при легална трева ще им се наложи да плащат и данъци, а сега не плащат НИЩО - всичко отива необлагаемо в чекмеджетата! Това е истината!
  • 11 То бива, бива , ама...

    0 0 Отговор
    То бива бива, ама... Що този човек не прати пакетите направо на дядо си в US, ами измислил такава сложна врътка?
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Браво на гешев.Работи добре човека а вии само го плуете и злобеете