Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 21:30 2 398 23

Затворниците у нас намаляват

  • черна гора-
  • българия-
  • затворници

Данните показват също, че тази година в Европа 3300 затворници и 5100 служители на затворите са се заразили с новата болест

Затворниците у нас намаляват - 1
Снимкa: БГНЕС

България и Черна гора са единствените европейски страни, които съобщават за намаляване на броя на затворниците между юни и септември. Това показват данни от проучване, разпространени от Съвета на Европа по повод проверка за положението на лишените от свобода в епидемични условия.

Според проучването от януари до септември в Европа броят на лишените от свобода е спаднал с 4,6 на сто. Причините за това са в ограничените възможности на правосъдните системи при наложената карантина, в намалялата престъпност заради карантината и в освобождаването на затворници като мярка срещу зараза с COVID-19, се посочва в доклада, изготвен от Лозанския университет.

От 36 държави, участвали в проучването, от юни до септември само България и Черна гора отчитат намаление в броя на затворниците съответно с 13,2 на сто и 7,7 на сто. Посочва се, че в 20 държави от януари до септември се наблюдава намаление в броя на лишените от свобода, в 11 няма промени, а в четири се наблюдава увеличение.

Данните показват също, че тази година в Европа 3300 затворници и 5100 служители на затворите са се заразили с новата болест. У нас до юни е имало по официални данни един заразен затворник, а до септември - шестима, както и седем заразени служители до лятото и 21 до началото на есента.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манги

    21 3 Отговор
    Бравоу, откак Гешев е прокурор все по-малко затворници, заради демографската кризъ
  • 2 Като влезе

    22 4 Отговор
    Цялото герб и нема да има места хич.
  • 3 БАЙ Х@Й

    16 1 Отговор
    А къде ли са данните за СПЕЧЕЛЕНИТЕ ОТ ГЕШЕВ (без споразумения) ДЕЛА !!!!
  • 4 Грейс

    18 3 Отговор
    При тези закони до 5,10 години дори няма да има нужда. Престъпниците ще са напълно свободни да правят каквото си искат, без страх дори и от леко наказание.
  • 5 минчо

    5 12 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ СИНХРОНИЗИРА НАКАЗАНИЯТА В БЪЛГАРИЯ С ТИЯ В ЕС ..... НЕ МОЖЕ В НАЙ РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕС НАКАЗАНИЯТА ДА СА В ПЪТИ ПО МАЛКИ ОТ КОЛКОТО В БЪЛГАРИЯ.ТАМ РАЗЧИТАТ ЧЕ ЧОВЕК КАТО ДОПУСНЕ ГРЕШКА ЩЕ СЕ ПОПРАВИ И СТАВА ДОБЪР ГРАЖДАНИН .ИМА ИЗЛЕДВАНИЯ ЗА АДАПТАЦИЯТА НА ЗАПАД И В БЪЛГАРИЯ.ААА ТУК МУ ШИЯТ ЕДНА ГОЛЯМА ПРИСЪДА И ПО ТОЯ НАЧИН ПРАВЯТ ОТ ХОРАТА ЗВЕРОВЕ КАТО ИЗЛЯЗАТ НА ВЪН СА ЛОШИ ГРАЖДАНИ.
  • 6 Шокар съм 10Q

    15 3 Отговор
    Имаме 240 кандидата в луксозни лимузини и няколко хиляди поддръжника от ТИМ, ВИС и СИК

    Коментиран от #8

  • 7 минчо

    4 5 Отговор
    ДЪРЖАВИТЕ С НАЙ НИСКА ПРЕСТЪПНОСТ СА ШВЕЦИЯ ДАНИЯ И НОРВЕГИЯ А В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ДОЖИВОТНАТА ПРИСЪДА Е 21 ГОДИНИ А ТЕЗИ ДЪРЖАВИ СА И НАЙ СОЦИАЛНИ.А В ГЪРЦИЯ Е 25 ГОДИНИ ДОЖИВОТНАТА ПРИСЪДА.

    Коментиран от #9, #18

  • 8 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Шокар съм 10Q":

    Има и Министерски съвет....и др.
  • 9 Съпри Частен

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "минчо":

    И ти ли си депутат?

    Коментиран от #13, #15

  • 10 минчо

    3 2 Отговор
    КОЛКО БЪЛГАРИ ЖИВЕЯТ В ДАНИЯ ШВЕЦИЯ НОРВЕГИЯ ГЪРЦИЯ И КОЛКО ОТ ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ .НИЕ БЪЛГАРИТЕ КЪМ КОЙ СЕ СТРЕМИМ ?
  • 11 123

    6 2 Отговор
    Затворниците са на свобода щото срещу пари изпълняват всякакви мръсни поръчки.
  • 12 Ventura

    6 0 Отговор
    Явно Каскета не си върши работата.
  • 13 минчо

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Съпри Частен":

    СЕГА РАЗБИРАШ ЛИ ЗАЩО БЪЛГАРИНА ЖИВЕЕ СКОЦКИ ЖИВОТ И НИКОГА НЯМА ДА СЕ РАЗВИЕ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА?
  • 14 Антигерб

    4 2 Отговор
    Тиквата ги пусна да правят простотии на антимитингите
  • 15 минчо

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Съпри Частен":

    КОМЕНТАР 10 Е ЗА ТЕБ
  • 16 Надзирател

    9 1 Отговор
    Освобождават място за Боко Тиквата и компания,Пеевски,Домусчиев,Доган и други изявени крадци-приватизатори.
  • 17 Перо

    4 0 Отговор
    Винаги има отлив,преди цунами!
  • 18 Мечок

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "минчо":

    Стига си викал с тея главни букви! Някой, ТРЯБВА да бъде за пример и да държи страх за останалите, детоо бъркат в кацата. Виж и СИНГАПУР - какво беше и КАК стана!

    Коментиран от #19

  • 19 минчо

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Мечок":

    В СИНГАПУР Е ДРУГА КУЛТУРА.ЕЕЕ ТО В БЪЛГАРИЯ ОТ ТОЛКОВА ПРИМЕРИ НЕ ОСТАНАХА ХОРА.ТАЗИ ЖЕСТОКОСТ В БЪЛГАРИЯ Е ИЗЛИШНА И ГЛУПАВА.ЗА ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СТИГНЕМ ИЗБРОЕНИТЕ ОТ МЕН ДЪРЖАВИ.НАКАЗАНИЯТА В БЪЛГАРИЯ ПОДХОЖДАТ ЗА ГОЛЕМИ ДЪРЖАВИ.НАШИТЕ ПРЕПИСВАТ ОТ РУСИЯ НО ТАМ РАБОТЯТ ОЩЕ ПО СССР БРОЯ НА ХОРАТА.
  • 20 Тодор Живков

    7 1 Отговор
    Като престъпниците са на власт и то във всички власти ще е така
  • 21 Миро

    2 1 Отговор
    През последните 30 години бройката на затворниците си е все една и съща с едно изключение. По времето на Иван Костов бройката скочи с около 25-30 процента. Броя на затворниците общо не дава представа какво се случва в правосъдната система. Обвиняеми,подсъдими и осъдени. Това са затворниците. От тях половината са осъдени. Има право обществото да знае всички тези неща в детайли. Във федералните затвори в сащ какво точно става всеки може да види на сайта им. Лично мое мнение е че правосъдната система нашата издиша и си е все същата. Ако заработи като хората затворите няма да имат капацитет да поемат всички. Колкото до г-на с главните букви и неговите претенции за тънки присъди, пробация и гривни на краката . Това струва пари на държавата а и обществото не е настроено либерално към затворниците. С две думи. По евтино е затворниците да са в затвора. Като е цяло доста е тегаво в затворите. Не знам защо ЕС се интересува за тези неща. Обикновенно се занимават неправителствени организации. Всички въпроси на данъкоплатеца ги решиха и стигнаха до затворника. Доста странно е това. Но данъкоплатеца иска затворника да е с раирана риза ,с тежест на краката и да чука камъни.
  • 22 Хахо

    1 0 Отговор
    Нали ГешеФ поства в Twitter, какво се притеснявате?
  • 23 Тато

    2 0 Отговор
    Тука ще построим Затвор!!! Гражданина Х, ама ние нямаме затворници, Тато : ще ви направиме и затворници Другари!!!!!