16 Ноември, 2012 09:12 2 106 0

Арестуваха митничар при нов удар срещу контрабандата

  • контрабанда-
  • удар-
  • арестувани-
  • митничар

9,5 млн. къса цигари са задържани при съвместна операция на ГДБОП и Областната дирекция на МВР в Хасково.

Арестувани са осем души, сред които един митничар, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Цигарите,  натоварени в Гърция, прикрити с тапа и въведени в страната през ГКПП - Капитан Петко войвода, били предназначени за пазара в столицата, уточниха от МВР.

Открити са 9 500 000 къса от марките ''Вектра'', ''М.Д.'', ''Маджестик'' и ''Ремингтон'',  възлизащи на приблизителна стойност около 3 543 750 лв.
В хода на разследването било установено, че в контрабандния канал участват български и чужди граждани. Установени са поръчителите, получателят на пратката, както и тези, които финансирали контрабандата и спомогнали за  безпроблемното преминаване на границата. Изяснено е още, че групата е действала от известно време, като използвала различни схеми за контрабандния внос през границата -  под прикритието на внос на найлонови торбички от Турция и Франция, а през Гърция- чрез използване на неистински ТИР карнети и регистрационни табели на МПС. 

"Контролирани са при придвижването им към столицата и тирът е задържан в околностите на София. Късно тази нощ се е пристъпило към задържания. Известни са поръчителите, хората, които са финансирали, хората, които са осигурявали преминаването и транспортирането на стоката", каза Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА