22 Ноември, 2012 12:44 856 0

Контрабандни лекарства за лечение на репродуктивни проблеми откриха митничари

  • контрабанда-
  • лекарства

 

Опит за контрабанден внос от Турция на 1 041 лекарства, предназначени за лечение на репродуктивни проблеми, пресякоха митническите служители на МП Капитан Андреево. Задържани са 986 флакона с прахообразно вещество, инжекции и инжекционен разтвор от лекарствата “FOSTIMON” 75 UI, 65 опаковки от различни разновидности “GONAL-F и 8 от лекарството “LUCRIN”.

Контрабандните лекарства са скрити в тайници във фабричните кухини в задните страници на Opel Corsa с две врати. Автомобилът с косовска регистрация е управлявал 28-годишен косовар Прищина, който е пътувал сам от Турция през България за родината си. Шофьорът е обявил пред митническите служители, че не внася нищо за деклариране. Въпреки това митническите инспектори от МП Капитан Андреево селектират колата за щателна митническа проверка, при която откриват укритите лекарства. Тяхната пазарна стойност е 60 000 лева.

В обясненията си пред митническите органи косовският гражданин с инициали A.A. е потвърдил, че е закупил лекарствата в Турция с намерението да ги пласира в Косово. Съставен му е акт за нарушение на Закона за митниците. Случаят е поет от разследващ митнически инспектор от митница Свиленград. Образувано е досъдебно производство по чл.242 от НК.

Митнически експерти коментират, че откритите медикаменти са опасни за здравето, ако се приемат без лекарско предписание и наблюдение. По-страшно е обаче, че в случаи като този „търговци” се опитват не да помогнат на нуждаещи се близки, като им донесат от чужбина липсващо или прекалено скъпо в страната им лекарство, а просто искат да печелят дори от болката на двойки с репродуктивни проблеми и от най-съкровеното им желание да имат дете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА