Last news in Fakti

20 Декември, 2020 09:25 2 889 17

Заловиха тонове канабис на Дунав мост 2

  • видин-
  • канабис-
  • дунав мост 2

Шофьорите на товарните автомобили са българи

Заловиха тонове канабис на Дунав мост 2 - 1
Снимка: БГНЕС

Два тона канабис са открити в камион на ГКПП Дунав мост - Видин. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

Около 16.00 ч. на 16 декември 2020 г. митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика – Дунавска“ в Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ спрели за проверка, в района на ГКПП Дунав мост – Видин, товарен автомобил с българска регистрация. Камионът се движел от България за Белгия, като в придружаващите документи било посочено превозване на около 2000 кг коноп за влакна. Представено е било разрешение, издадено от Министерство на земеделието, горите и храните на фирмата–изпращач за отглеждане на коноп за влакна, със съдържание под 0,2 % тетрахидроканабинол.

Митническите служители са извършили физически оглед на кашоните и установили, че растенията са със съцветия. Взети са били представителни проби за изследване в Централната митническа лаборатория. При лабораторната експертиза е било констатирано, че съцветията съдържат около 0,5 % активно наркотично вещество тетрахидроканабинол. Съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, конопът с тази стойност на ТНС попада под забраната за износ, транизит, пренасяне и превозване на наркотични вещества.

За случая е било образувано досъдебно производство и уведомена Окръжна прокуратура – Видин.
Водачите на товарния автомобил, които са български граждани, са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за определяне на мярката им за неотлонение „задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо

    13 4 Отговор
    Спрете се бря туй беха пачки за шкафандара
  • 2 Марио Ангелов

    7 1 Отговор
    Другият път да ги смелите ,че заради съцветията виж кво става.
  • 3 Дельо Хайдутин

    17 1 Отговор
    Ама не били компютри,а компоти.И не бил канабис,а коноп.ха ха ха И това ще си го пишат за успех.
  • 4 Той

    9 1 Отговор
    се е размирисал през тези хартии , не ти е работа !
  • 5 Пародия

    18 0 Отговор
    Нагласена историйка,що за идиот ще ги намята в огромни кашони,нали е смърдяло на 5км.

    Коментиран от #16

  • 6 Марио Ангелов

    13 0 Отговор
    Два тона клонки и листа .
  • 7 Мирише

    19 0 Отговор
    на скалъпена активност !
  • 8 Шума в камион

    7 1 Отговор
    Хахахаха,тва за подпалки се утепало и цело село ще е весело!
  • 9 Айдеее

    6 1 Отговор
    Хунтата пак ще има какво да пушат по празниците. Нали не си мислите, че тея неща ги унищожават. Спомнете си къде изчезнаха онези 200 кг бело дето ги бяха "заловили". Просто отидоха при другите дилъри, които пълнят шкафчето. Така ще е и сега!
  • 10 Аз40

    10 0 Отговор
    Този 0.5% THC много малък, почти не е психоактивен, но може да има висок CBD (лечебни свойства), за който не пишат. Тоест това не е никакъв улов на някакъв наркотик, а билки.
  • 11 Порно

    7 0 Отговор
    От пробата на цветовете може да е 0.5 , но ако направят проби от стеблата и листната маса , със сигурност ще е под 0.2
  • 12 хахахахахахахахахахахахахахахаха

    6 1 Отговор
    ех че забавно 0.5 тхц че то това и дете неможе да напуши а те водят канабис ?!?!? това си е коноп и то с лечебни свойства но уви нашите идиоти нали трябва да вдигат шум по медиите ... за невежите ще обясня че канабис със съдържание на тхц под 7/8 (не 0.7/0.8) не се продава по улиците защото никой не го иска според полицейските статистики средното ниво на задържаните у нас канабиси е около 12/15 та за какви 0.5 говориъе вие че било канабис???
  • 13 Супер е

    1 0 Отговор
    Кой каза, че износа на стоки е намалял в тази пандемия. Все пак нещо трябва да подхранва икономиката и да внесе баланс между внос и износ. Нашта смехономика явно се крепи в не малка част от прането на пари от наркотици, нелегални цигари, европейските фондове и кредити. Вкарахме малко валутна инжекция от трафика на бежанци, но той понамаля и май се върнахме към основната си дейност трафика на наркотици.
  • 14 Тираджия

    1 1 Отговор
    Само да ви кажа че колегите вече ги пуснаха. Големия проблем остава за собственика на камиона. Защото камиона остава задържан на паркинг докато тече следствието. А това в България може да иде години. През това време лизинга се плаща а камиона стои. Има случаи че накрая като освободят камиона и отидат да си го приберат се оказва че половината части ги няма. Държавата ти казва съжаляваме и това е. Това ако е канабис аз съм астронавт. Но дори да е , нито шофьорите нито транспортната фирма имат вина. На тях им се дават редовни документи , те да не са химици да знаят какво има вътре. Това не мирише , а направо е очеизбодно че е режисирана акция за демонстрация пред обществото. И не е СПРЯН в района на Дунав мост , а чинно си отиват сами на гкпп и се представят пред кабинката с милиционери и митничари. Не било 0.2% а било 0.5 ха ха , тия хептен ни взеха за шарани.
  • 15 Смях

    5 0 Отговор
    Всички страни легилизираха точно за да не се харчат оперативни средства по такива глупости. Само наш Ганьо държи да е беден и вечен длъжник
  • 16 Наркос

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пародия":

    Не четеш ли имали са лиценз, но стоката била с 0.3% над позволеното, което в реалността не прави никаква разлика. Даже цигара тютюн е по-силна от това. По интересното е защо Белгия ще си прави труда да купува от нас толкова елементарна суровина...
  • 17 ННННННН

    0 0 Отговор
    ДОСТА НАРКОМАНИ СЕ ИЗКАЗВАТ