Last news in Fakti

21 Декември, 2020 11:32 6 031 21

Разкриха схема за издаване на отрицателни PCR тестове

  • фалшификатор-
  • pcr тест-
  • pcr тестове-
  • фалшиви документи

Заловеният фалшификатор е от Русе

Разкриха схема за издаване на отрицателни PCR тестове - 1
Снимка: БГНЕС

Властите са регистрирали опит за измама с отрицателни PCR тестове, предаде БНТ. В схемата е бил въвлечен пулмолог от Русе, без да има представа, че е бил подправен подписът му. Фалшивите документи са се търгували срещу 60 лева на човек.

Дързък и изобретателен 34-годишен фалшификатор от Русе използвал COVID ситуацията, за да издава неверни документи за отрицателни PCR тестове за чужбина. Схемата обаче била разкрита, когато семейство от Разград минава през ГКПП "Дунав мост", но без задължителните тестове. Връщат ги обратно и в рамките само на час те се появяват отново на границата вече с издадени документи.

Това усъмнява граничните полицаи и започват по-прецизно да разглеждат документите им, които нямат нищо общо с истинските. Тестовете са били подписани от лекар пулмолог, а не от директор на лаборатория. Лекарят разбира, че името му е замесено в измамата от разследващите полицаи. А задържаното семейство признава, че срещу 60 лева на човек се е сдобило с фалшивите документи.

Със случая се е заела прокуратурата, но от "Гранична полиция" не изключват възможността и друг път български граждани да са минавали границата с фалшиви отрицателни PCR тестове.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И децата знаят

    25 3 Отговор
    че БеГе пигмеите са мошеници.
  • 2 Мнение

    53 2 Отговор
    Хахахха, ами то надеждността на фалшивия PCR тест може и да е по-голяма от тази на истинския!!!
  • 3 Старт Ъп

    18 1 Отговор
    Още ли няма някое ново "благотворително" дружество за Ковид?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българка

    27 3 Отговор
    България е държавата , в която фалшът е издигнат в култ. Телефонните разговори , в които по типичния си просташки начин премиерът разпорежда да се "изгори" политически опонент, обижда евродепутати и прави култовата квалификация за ПКП, предварително знае решение на съда, спи като типичен мафиот до главата с пистолет и пълно чекмедже със злато и пари, не са предмет на разследване от прокуратурата. Много интересно сега ще има ли сериозни наказания за фалшивите ПСР. Това е участие в масово разпространяване на зараза, ако тези хора са вирусопреносители.
    Докато ГЕРБ и ОП, под диктовка на мафията управляват, а прокуратурата действа като част от ОПГ, в България няма да има справедливост и законност

    Коментиран от #7, #8, #11

  • 6 PCR

    13 0 Отговор
    Предлагам отрицателен фалшив семеен PCR тест, предколедна отстъпка. За учащи се може и положителен.
  • 7 ГЕРБ и ОП

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Гордият ехиден разбойник Борисов и обединени престъпници? Мястото може и да е малко, но абревиатурите станаха толкова много, че вече трудно се ориентира човек, какво означават...

    Коментиран от #9

  • 8 Мнение

    17 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    С частта срещу правителството съм съгласен с Вас, НО да твърдите, че някой участвал в разпространението на зараза без да сте информирана от вирусолог какво представлява силно заразен вирус, разпространяващ се по въздуха, е меко казано несериозно!
    Спрете с паниката, вирусът ще спре след като премине през по-голямата част от населението!
    И за съжаление ние нищо не можем да направим по въпроса!
    Мислите, че памучна маска ще Ви предпази ли??? Колкото Ви предпазват няколко чифта дрехи от миризмата на отработен боб! За ваксините, от които припадат в ефир медици в Сащ, няма да коментирам.
    Паниката в някои отношения е много по-опасна от самите болести!

    Коментиран от #10

  • 9 БКП ДС

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ и ОП":

    Герб и всички останали са дело на комунистите и държавните служби,така,че всичко си върви по план.
  • 10 Доктор

    1 7 Отговор

    До коментар #8 от "Мнение":

    Значи учените и докторите по света са по-тъпи от Ганьо, който коментира в един форум...Общо взето така излиза...
  • 11 О хо хо

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    И сигурно тая " справедливост и законност" ще дойде от НИНОВА???? О ХО ХО ХО!!!!!ЧАКАЙ ОТ УМРЯЛ ПИСМО.

    Коментиран от #13

  • 12 Доко

    19 0 Отговор
    Е един наш министър продаваше паспорти
  • 13 Българка

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "О хо хо":

    В коментара ми Нинова, БСП изобщо не са споменавани! Стига с герберастките опорки, че ако не са ГЕРБ, ще дойдат левите, т.е. БСП. Сега няма ляво или дясно. Има долу мафията и горе законността. А това е долу ГЕРБ, ОП, ДПС!!!!!!!!!
    Съд и затвор за виновниците!!!!!
  • 14 Рошко

    9 1 Отговор
    Отрицателните не ме интересуват, рсзкрийтр ми схемата за положителните те май като тестовете за бременност едно към едно
  • 15 Kurvalan

    1 4 Отговор
    Короната ще мине, комунистите ще останат дълго време.
  • 16 Аз40

    4 0 Отговор
    С тестовете заразяват, с медиите разболяват! Що е то?
  • 17 Антикомунист

    2 5 Отговор
    Едни и същи тролове на Мая Манолова ,Гумен Гадев и Ристю Бойкикев Джамов само едно повтарят за пищови,чекмеджета и уж записани телефонни разговори.Само,че това са фалшиви компромати,изработени от създателите им от БКП и ДС.Българки и подобните им...
  • 18 Тиква

    3 0 Отговор
    Мними доктори се учат от буда-тулупа-Тиквата.
  • 19 Баи Фичо

    1 0 Отговор
    Шматки шматки ебари новината цялата пи синар боза е фълшива ,взимат човешкото ди ен еи за да произвеждат какво ,.......... Това което пускат на хорта ,но няма да ви кажа какво оставям съми да фо откриете ,цялата измама е че няма никъкъв ковид ,това го правят на всеки колко години ,някъкъв САТАНИСТ ,които иска да завладее света и да знае всичко за всеки един .подчинение и слогуване. Всичките знаеме че президентите ближът задника на Сорос ,и Бил Геитс ,тия двамата психопати са за дирекно разстрелче ,и всички ония които им подгазувът също ,колкото за управата в ,БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИМ ЧУПЯТ КОКАЛИТЕ ПАРЧЕ ПО ПАРЧЕ ЗА ТОВА КОЕТО СА ПРИЧИНИЛИ НА НАРОДА ,ГОСПОД Е ВЕЛИК ЩЕ КАЖА ,И ДА ЗНАЕТЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ТИЯ БОКЛУЦИ ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО ........АМИН
  • 20 кико

    3 0 Отговор
    Е, какво излиза , че все пак т.н. конспирации са си самата истина !!!??? БГ народът е лъган векове , бг народът е изкарван , че е прост , но мръсни мошенници вие грешите , НИЕ бг народа даже сме предостатъчно умни за да се хващаме на вашите въдици !!! Ние БГ народът знаем , че скоро всички ваши действия ще излязат на открито , а " в заем брашно ТЪПКАНО се връща " !!! Ясно ли е ???!!!
  • 21 незнайко

    1 0 Отговор
    ФАЛШИВИ ВАКСИНИ КОГА ??? Може би вече ги има . Сменяш етикета на шишенцата и си готов !!!