Last news in Fakti

28 Ноември, 2012 11:53 2 524 0

Разкрит е канал за трафик на наркотици

  • стоян кръстев - драгановеца-
  • котарака-
  • наркотици-
  • задържан

Иззети са 36 килограма хероин, укрити в тайник на автомобил. Задържани са двама, сред които ръководилият трафика С.К. – Драгановеца /46 г./

Акцията е предприета след получен сигнал за престъпна дейност, свързана с придобиване, съхранение и трафик на големи количества наркотични вещества. От Турция през България за страни от Западна Европа бил транспортиран основно хероин. Групата оглавявал 46-годишният Стоян Кръстев - Драгановеца, с криминални регистрации и осъждан, от Перник. По куриер на организацията той очаквал пристигането на сериозна доставка наркотици от Турция.

В процеса на предварителната работата е изяснено, че групата движи бизнеса с няколко автомобила със специално изградени тайници за укриване на наркотици. Около 17.30 часа в гараж в Перник антимафиотите задържали Стоян Кръстев, който се движел с лек автомобил „Mercedes-Benz” и Д.Д./44 г./ - Котарака от Добрич, също криминално регистриран и осъждан. В управлявания от него „Volkswagen Phaeton“, със съдействието на служители от Агенция „Митници“, е открит тайник, облицован с оловно покритие. В него са намерени 69 пакета с кафяво прахообразно вещество, общо около 36 кг, проба от които при полевия наркотест реагирала на  хероин. У задържаните са намерени и много мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ карти, 50 боеприпаса 22-ри калибър, различни суми в български левове, турски лири и 57 000 евро, които са иззети от Стоян Кръстев.

Впоследствие, в същия и във втори гараж в село край града разследващият екип открил още три мерцедеса, ползвани от групата, два от които бронирани. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а от Наказателния кодекс а Стоян Кръстев и Котарака са задържани за срок от 24 часа. Работата по разследването продължава.

Стоян Кръстев Драгановеца бе прострелян септември 2010 година пред собственото му заведение тогава "Райски кът". Мотивите за стрелбата не станаха ясни, но още тогава Цветан Цветанов заяви, че най-вероятната причина са наркотици.

Драгановеца лежа и в Бобовдолския затвор за притежание на боеприпаси и наркотици. Там той попадна след като се сбиха с Митьо Очите в Казичене и бяха разделени.

Драгановеца се бе прочул и след като бе задържал под ключ певицата Тони Дачева през 2005 година. Тогава, обаче, той бе оправдан поради липса на достатъчно доказателства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА