Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 19:29 3 012 17

Арестуваха пиян мъж, пребил жена си, карал детето да стои върху капачки

  • домашно насилие-
  • дупница

Васил П. е осъждан многократно, като последното му наказание е „Лишаване от свобода“, ефективно за срок от шест месеца

Арестуваха пиян мъж, пребил жена си, карал детето да стои върху капачки - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова определи мярка за неотклонение "Задържане под стража”, по отношение на Васил П., който е привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие.

В искането на Районна прокуратура – Кюстендил се посочва, че на 05.02.2021 г., около 01, 40 ч. в село Мурсалево, възникнал скандал между обвиняемия и пострадалата Д. С., който прераснал в остра физическа агресия.

Обвиняемият започнал да влачи за косата пострадалата, по пода и на улицата пред дома им, както и да я бие с юмруци. Разследва се домашно насилие и върху малолетно дете на пострадалата, която има 3 деца, последното, от които е от съвместното ѝ съжителство с обвиняемия, и е на възраст два месеца, съобщават от държавното обвинение.

Видно от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, за което му е било повдигнато обвинение, а именно проведения разпит на пострадалата Д. С., както и на малолетната ѝ дъщеря. Обвиняемият, след употребата на алкохол, в условията на домашно насилие е причинил разстройство на здравето на Д. С. Видно от показанията, същият е упражнил физическо насилие върху пострадалата и нейната дъщеря. Момичето твърди, че е била бита с колан, заплашвана, че ще бъде вкарвана в мазето, където има големи мишки, че е наказвана от същия да стои на коленца върху капачки с ръчичките нагоре.

Васил П. е осъждан многократно, като последното му наказание е „Лишаване от свобода“, ефективно за срок от шест месеца. Обвиняемият, пострадалата и нейните деца, както и последното дете родено от съвместното им съжителство, живеят в едно домакинство. Съдът счита, че въпреки, че в случая се касае за престъпление, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ до три години, са налице всички предвидени в закона предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение - „Задържане под стража“.

Налице е обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение, както и че съществува реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление, пише в мотивите на съдия Мая Гиздова.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Васил П. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, може да се обжалва и протестира с частна жалба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е това

    18 1 Отговор
    е грозно насилие, толко по нормални и хубави неща има в тоя живот..
  • 2 Макаров

    19 2 Отговор
    Комплексар
  • 3 Ела еволюцио, ела ..

    11 1 Отговор
    Ти от шеббека направи човек, ела и помогни в България...
  • 4 дедо Герчо

    1 3 Отговор
    ВУЧИЧ АТЕНТАТ

    Коментиран от #10

  • 5 стратис

    9 1 Отговор
    В панделата с връзки ще го уредат,кост по кост бавно и систематично.
  • 6 Xe.com

    14 1 Отговор
    Пълно е с примитиви в тази страна.
  • 7 324

    15 2 Отговор
    Не разбирам жени, които отиват да живеят с такива изроди а и сега 21 век деца да раждат от тях..Много жалко, че човек не може да избира родителите си!
  • 8 Медуза

    19 1 Отговор
    Този звяр ще я убие накрая. Побесняло е кучето и само едно ще го оправи-черната. Да биеш жена си е грехота, но да наказваш дете по този начин....как да го наречеш такъв?!

    Коментиран от #9, #13

  • 9 Ами как

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "Медуза":

    Започваш в прехвърлянето на вина. Най-лесно е със сиганите, ако не е сиган е турчин, ако не е турчин, е турското робство. После комунизма, после евроджендъризма, после герб, после политиците....веригата е дълга, все някой ще е виновен....

    Коментиран от #11, #14

  • 10 Деде ,

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "дедо Герчо":

    нещо зацикли ..
  • 11 Медуза

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ами как":

    Грешно мислиш. Грешно навързваш нещата. Не ми казвай с какво започвам, нито с какво завършвам. Ако имаш дъщеря и някой ден зет ти й причинява това, ти кого ще обвиниш....комунизма, как беше...евроджендърите, Герб?

    Коментиран от #15

  • 12 РАДИО ЕЛТО

    6 1 Отговор
    психопат садист
  • 13 РАДИО ЕЛТО

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Медуза":

    така е МЕДУЗА
  • 14 РАДИО ЕЛТО

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ами как":

    роми пребиха тинейджър в синеморец роми биха младеж пред магазин роми хвърлиха камъни по влак в болярово
    раниха две
    госпожици
  • 15 Смесваш частното с общото

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Медуза":

    Въпреки, че частното е част от общото. Иначе си на прав път.
  • 16 ГрабителскаЕдноличнаРазбойническаБанда

    3 2 Отговор
    Аз пък карам моите унуки да коленичат върху пачки от по пестин евро!
  • 17 РОМИ РАЗГЛОБИХА

    0 0 Отговор
    РАДИО ЗА ДА ВЗЕМАТ ЖИЦA😢