Last news in Fakti

23 Февруари, 2021 18:33 3 080 6

ГДБОП с акция срещу киберпрестъпността в Шумен

  • шумен-
  • гдбоп-
  • киберпрестъпност

При операцията има задържани

ГДБОП с акция срещу киберпрестъпността в Шумен - 1
Снимка: БГНЕС

Специализирана операция за противодействие на киберпрестъпността e била проведена в област Шумен тази сутрин. При операцията има задържани, предаде Novini.bg, позовавайки се на БТА и Владимир Димитров – началник на отдел "Киберсигурност" в Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" /ГДБОП/.

Операцията е във връзка с противодействие на престъпна група с участието на служители на ГДБОП и на местния отдел на дирекцията, уточни Димитров.

По думите му, акцията продължава и е под надзора на Софийската районна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едуадр Сноудън

    5 1 Отговор
    Програмата която кара банкомата да пусне само едрите пари без карта а със смс набира все повече сила и нищо не може да спре теча...!
  • 2 Шайка

    15 1 Отговор
    Хааа. Явно в Шумен са се зашуми ли най-големите хакери и кибер престъпници. Или пак сте обърКали адреса с някой човечц който гледа три козички. Да Ви .... в простотията. Няма такава държава.
  • 3 Гад Зеев

    6 3 Отговор
    Явно теглят от сметки в американски банки?
  • 4 ж.к.Еверест аптека Лайнярница

    2 2 Отговор
    Ай ,Нежля бързо ,алджан му и конпютур и модем и рутера му и рефрактора и инфраизлаАчватела мо ма
  • 5 ФИНЦИ

    0 3 Отговор
    МИЛИЦИЯ И КОМПУТРИ ДА НЕ СРЕЩУ КОМПОТИ ХА ХА ХА МАГАРЕ И КОМПУТЪР ХА ХА ХА
  • 6 Ъстар

    1 0 Отговор
    Хакери, киберпрестъпници, обединете се и покажете .i. на ГДБОП като разкриете на всички как се подправят пластики, теглят кинти от банкоматите и как се цака системата, когато това е лесно достъпно за всички в обществото ще е въпрос на избор дали да се прави или не а платените копой дето са на наша издръжка но служат на чужди интереси ще си хапят гъ,зя. Не могат да опандизят половината трудоспособно население.