Last news in Fakti

19 Март, 2021 06:25 5 132 13

Слави Ангелов за побоя: Задушавах се от кръв

  • слави ангелов-
  • журналист-
  • побой-
  • дело

Журналистът бе разпитан от съда. Подсъдими за физически извършители на посегателството са Бисер Митрев и братята - близнаци Георги и Никола Асенови

Слави Ангелов за побоя: Задушавах се от кръв - 1
Снимка: БГНЕС

Точно година след побоя над него, журналистът Слави Ангелов беше разпитан от съда. Подсъдими за физически извършители са Бисер Митрев и братята - близнаци Георги и Никола Асенови, предаде БНТ.

Пред съда Слави Ангелов разказа какво помни от вечерта на 17 март миналата година. Малко преди 21.00 ч. вървял към дома си. Видял срещу себе си млад мъж със спортно телосложение и маска на лицето.

"В момента, в който се разминавахме с него, той рязко се обърна към мен, удари ме в лицето. Последният момент успях да видя само, че тази маска, която си е сложил, беше бяла маска на черепи", разказа Ангелов.

След удара в лицето Ангелов губи съзнание. Не помни нищо от ударите с метални тръби по цялото си тяло. Спасен е от случайно преминаващи хора.

"Аз когато се събудих, се задушавах от кръвта, която течеше отвсякъде. От веждата ми, която беше сцепена от ударите. Имах разкъсвания в устата много от ударите в зъбите. Носът ми беше счупен", допълни главният редактор на вестник "168 часа".

Възстановяването отнема много време. Повече от три месеца Слави не излиза от дома си заради тежките травми. Пред съда журналистът разказа, че през годините е получавал много заплахи, но точно тогава не е заплашван, нито е получавал сигнали за възможна саморазправа с него. Прокурорът, съдът и адвокатът на подсъдимите братя Асенови попитаха дали е публикувал материали за хазартния конфликт между Васил Божков и братя Найденови.

"Обяснявам си го вероятно с някакви разкрития, които има прокуратурата в това разследване във връзка с тези конфликти. Когато бяха разпространени аудиозаписите от техните разговори, те бяха публикувани във в-к "168 часа" със съответните разяснения за този скандал. И също така аз имах един коментар в този период. В който си спомням, че бях написал, че това е история, в която няма добра страна. И въпреки, че изглежда като търговско-частен спор, в този конфликт прозират по-големи проблеми, на които е редно държавата да обърне внимание", каза още Слави Ангелов.

По делото са подсъдими само уличените като физически извършители на побоя над Слави Ангелов. Няма доказателства нито за мотива, нито за поръчителството на нападението.

Разпитите продължават на 1 април, допълва БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дечо Дечев

    16 1 Отговор
    Купи си патлак.

    Коментиран от #10

  • 2 Проверено

    31 6 Отговор
    Това са шпиц-команди на Гешев и Борисов, пращат ги за сплашване на неудобни! Някои им казват мутри, а други служители на МВР и ДАНС!Също така тези хакват всякаква електроника, заглушават ефира, по някога използват и ефект на призрака в дома ви.....
  • 3 Корнезов

    15 0 Отговор
    БЕШЕ БИТ ОТ "ВИСШИ" УЛТРАСИ НА ЛЕВСКИ, НЕЩО КАТО МЕНТОРИ В АГИТКАТА
  • 4 Интересно

    24 5 Отговор
    А има някакви все по 3-5 човека ходят(дебнат) , набелязват си жертвата и викат "тоя ли е бе"
    отиват застрашително към жертвата и в последният момент един от тях се провиква "абе манете го бе"и в последният момент се оттеглят! 180-185 високи, на вид са като тежко-атлети! Секта ли са биячи ли са, от службите или просто герб-младежи не става ясно!

    Коментиран от #5

  • 5 Елтов

    5 13 Отговор

    До коментар #4 от "Интересно":

    Как па реши че са герб-младежи ? да не носят лентички на герб ?

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 видинлиика

    20 1 Отговор
    Идиотизма и простащината в България вземат връх. Жалко е, че страдат умни интелигентни хора.

    Коментиран от #11

  • 8 ТРОПЧО

    2 3 Отговор
    МИ МНГО ДРЪНКАШ БЕ БРАТЛЕ И ТО ИЗБИРАТЕЛНО ДРЪНКАШ ШО НЕ НАПИСА НЕЩО ЗА ШКАФЧЕТО НА БОИКО ИЛИ ЗА ГЕРБАДЖИИ НЕШО ЗА ДАЛАВЕРИТИ ИМ АААА ЩОТО СЕГА НЯМАШЕ И ДА СИ РАЗПИТВАН ДАЖЕ СИЧКИ ЖУРНАЛЯ В БГ. СТЕ ЕДНИ И СЪЩИ ЗА ПАРИ СТЕ ГОТОВИ НА ВСИЧКО ЗА ТОВА ВИ БИЯТ КО СЕ ЧУДИТЕ ТОВА Е ИСТИНАТА КВО СЕ ПРАИТЕ НА УЩИПАНИ
  • 9 Nike

    0 0 Отговор
    Тия добре им казахте имената та като вземем властта ще ги разчекнем
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Лалев

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "видинлиика":

    Дано поне веднъж да е одарил някой от двете лекенца
  • 12 Запознат

    1 1 Отговор
    Поелият поръчката се укрива в ЮАР за него имаше карикатура във вестника а поръчителя се укрива в Дубай бъдете здрави българското лято !!!! Васил Крумов Божков го поръча на Красимир Каменов - къро
  • 13 тотаЛИЗАТОР

    0 1 Отговор
    Добре , че ни води БОГ като Борисов. Че иначе сме загубени !