5 Април, 2021 12:00 1 686 2

12 обвиняеми и 38 досъдебни производства в изборния ден

  • полиция-
  • данс-
  • прб-
  • политически права

Прокуратурата е реагирала на 660 сигнала за нарушаване на политическите права

12 обвиняеми и 38 досъдебни производства в изборния ден - 1
Снимка: БГНЕС

38 са образуваните досъдебни производства във връзка с нарушения на политическите права на гражданите, сочи справката на създадените дежурни звена в МВР, ДАНС и ПРБ, които обобщиха получените сигнали. До настоящия момент в качеството на обвиняеми са привлечени 12 лица, съобщават от прокуратурата.

По досъдебните производства са извършени множество действия по разследването – претърсвания и изземвания, обиски и разпити на свидетели, като предстои анализиране на доказателствата. Общо образуваните в прокуратурата преписки във връзка с получените сигнали са 665.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капка

    3 0 Отговор
    в море !
  • 2 Всички образувани преписки за изборния

    0 0 Отговор
    Ден ще останат"наследство" за следващото правителство!!! Сега само ще се"работи" по преписки те, е може някой кокошкар да отнесе някоя глоба!!