Last news in Fakti

22 Януари, 2013 16:35 1 385 1

Брутален рецидивист влиза за постоянно в ареста

  • атанас атанасов-
  • попово-
  • варненски апелативен съд

Атанас Атанасов от Попово, ограбил и пребил брутално 91 годишния си съгражданин Димитър Димитров ще остане постоянно в ареста. Днес Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Търговище от 11 януари тази година, с което първоначално е задържан под стража. 24 годишният Атанас е задържан часове след като проникнал в дома на дядо Димитър, пребил го и го ограбил. „Плячката” била  единствените 7 лева на стареца.

Шокираща е съдебната биография на младия мъж. Атанас е осъждан 20 пъти за кражби, за грабеж, в т.ч. и за изнасилване, извършено при условията на опасен рецидив. Излязъл от затвора през ноември 2011 година, след изтърпяна близо 3 годишна присъда. Последният му грабеж е от 8 януари тази година, когато нахлул в дома на дядо Димитър.

Апелативният съд потвърди като правилно и законосъобразно първоначалното задържане на Атанасов, който при условията на опасен рецидив е извършил поредния грабеж и е на път да се изправи пред закона за 21 път. Въпреки, че Атанас отрича за грабежа, събраните гласни свидетелства, други материали и показанията на пострадалия възрастен мъж по безспорен начин обосновават предположението, че той е автор на престъплението. Наказанието за това деяние е от 5 до 15 години затвор. Съдебното минало на обвиняемия е второто сериозно основание и на този съд да стигне до извода, че ако е на свобода, Атанас Атанасов може да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване.
Определението на Варненския апелативен съд, с което е потвърден ареста на Атанас Атанасов, ограбил брутално и при условията на опасен рецидив 91 годишен мъж от Попово е окончателно.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 агт

    0 0 Отговор
    САМО БОЙ ГО УПРАВЯ ДА ДОЙДЕ МЕНЕ ДА ОБЕРЕ ДА МУ ПРЪСНА МОЗАКА