Last news in Fakti

22 Декември, 2022 09:06 3 862 22

Мъж е в мозъчна смърт след побой пред дискотека

  • побой-
  • мозъчна смърт-
  • дискотека-
  • попово

Гален Минчев е баща на три деца. Близките му ще трябва да решат, дали и кога да бъде изключено командното дишане

Мъж е в мозъчна смърт след побой пред дискотека - 1

46-годишен служител в следствения арест в Разград изпадна в мозъчна смърт след сбиване пред нощен клуб в град Попово. Инцидентът е от събота срещу неделя. Мъжът е баща на три деца. Близките му твърдят, че е пребит от охранители на заведението, отказали да го пуснат заради неприличен външен вид.

Гален Минчев и Здравко Здравков решават да посетят нощен клуб в град Попово около два часа през нощта. 46-годишният Гален е надзирател в разградския следствен арест. Само той получава отказа да бъде пуснат в клуба, твърди неговият приятел. „Стана проблем, че моят приятел е с анцуг. Голям проблем стана. Мен с дънки ме пускат, а него с анцуг – не. Изкараха ни извън заведението, Гален го хвърлиха на страна. Единият от охраната ме удари с гумена палка. Казах, че Гален е полицай, за да го оставят и крещя: „Той е полицай, оставете го”. Дойдоха полицаите и завариха охраната върху Гален”, спомня си Здравко Здравков, който е приятел на пострадалия мъж.

Двамата мъже отиват в полицията, за да дадат показания и се прибират. Съпругата на надзирателя го посреща, виждайки рани по лицето му. „Отиде до банята и се свлече. Дойде приятелят му, вдигнахме го и каза, че много го боли ръката”, казва Христина Димитрова. След няколко часа сън Гален Минчев започва да разказва на съпругата си за случая с него през нощта. „Започна да заваля. Изкриви му се устата, лявата страна не може да движи и звъннахме на Бърза помощ. Те казаха, че е направил исхемичен инсулт”, допълва жената на Гален пред Нова ТВ.

Мъжът е приет в търговищката болница. Ден по-късно се влошава и го местят в реанимация, където по изключение е допуснато да бъде посетен от съпругата си. „Видях го, питах го как е. Каза, че го боли главата и дясната ръка. Той каза, че е надута и явно са му счупили ръката, защото са го ударили с бухалка”, каза още Христина Димитрова.

Управителят на нощния клуб не е бил на работа в нощта на инцидента, но има своя версия за случилото се. „Влезли мъртво пияни тези лица, направена им е забележка за неприлично облекло - с анцуг, омазан целия. Като див селянин. И са ги извели охраната и там е дошла полиция”, каза Веселин Василев.

Служителите в клуба не знаят да е имало сбиване. „Те бяха агресивни, парадираха със служебно положение. Ние сме полицаи и защо няма да ни пуснете? Момчетата ги изпратиха учтиво и им пожелаха лека вечер и видях, че те започваха да псуват и обиждат лицата”, сподели Славея Георгиева, която работи в заведението.

Записи от охранителните камери щели да бъдат иззети, но и на тях не се виждало сбиване, според управата на клуба. От охранителната фирма потвърдиха, че е имало спречкване и обезвреждане на надзирателя по време на извеждането му от клуба. Казват още, че именно той първи започнал с агресията. Камен Несторов е съсобственик на охранителната фирма, която обслужва дискотеката. Той отрича да са използвани помощни средства при обезвреждането на Гален. „Чух, че са ползвани бухалки, палки. Тези неща не са били използвани при нас”, коментира той.

От Районна прокуратура обясниха, че има досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Най-вероятно надзорът ще поеме Окръжна прокуратура, тъй като преди ден състоянието на мъжа е станало критично. „Казаха, че е изпаднал в мозъчна смърт. Няма шансове, мозъкът е спрял да функционира и той си е починал”, казва съпругата му. Гален Минчев е баща на три деца. Близките му ще трябва да решат, дали и кога да бъде изключено командното дишане.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    49 8 Отговор
    Затваряй "охранителните" фирми!
    Мутренски боклуци!

    Коментиран от #8, #14

  • 2 Краварска медия

    28 6 Отговор
    Вие сте така и без да ви бият
  • 3 що за глупост е това

    57 3 Отговор
    не мога да разбера едно само ! защо в селска дискотека не те допускат облечен като селялнин ???

    Коментиран от #10

  • 4 Класика

    40 10 Отговор
    Държавен служител мислещ се за всеможещ по ханцуг. Започнал е първи, но не е преценил. Сега кой му е виновен на кухата семка?

    Коментиран от #19

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 От ясно по-ясно е, че глупавият

    23 7 Отговор
    Полицай е предизвикал всичко! Прост, мърляв, пиян, но -много важен! После от яд и срам е направил и инсулт!
  • 8 Сила

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Не, този път са абсолютно прави, представям си в какво състояние са били СЕЛСКИТЕ УШЕВИ.
  • 9 Перо

    13 9 Отговор
    Има ли изрична наредба, заповед или обява на входа на дискотеката за изискванията на дискотеката или охранителите са присвоили самоволно “фейс контрола”? Явно не е нормално на такава възраст и това семейно положение да се ходи на дискотека в 2,00 ч., през нощта, ако клиента е адекватен! Ако има писмено уведомление,служебното положение с което е парадирано от клиента,не му дава никакви предимства! Другият проблем е кадровото обезпечаване на охранителната фирма!
  • 10 Мариян Станков

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "що за глупост е това":

    И на мен издиша тази версия. Ако се докаже, че мъжът е бил с официалния си анцунг, прокуратурата да се самосезира и прати мутрите охранителни зад решетките
  • 11 521555

    17 2 Отговор
    От играчка - плачка. Срамна работа за всички страни.
  • 12 Чекмеджан ефенди

    16 4 Отговор
    Връщайте държавните СОД към МВР и затварятй тия мутренски кочини наричащи се ОХРАНИТЕЛНИ ФИРМИ.
  • 13 МЕТАФОРИЧНО☝

    7 0 Отговор
    .....спомнете си филма и главния герой „ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН”.........апропо но хубавото че там всичко свършва добре👍
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мнение

    12 0 Отговор
    Човекът може да се е напил някъде другаде преди това и просто да си е получил инсулт. Аутопсията ще установи от какво е починал.
  • 16 Възмутен

    19 3 Отговор
    Да беше си стоял с жената и детето вкъщи, сега щеше да е жив, ама той на ергенин се прави, че и парадира със служебно положение, че и пиян залян, че и скача на бой, че и с анцунг на дисkoтека.
  • 17 Хехей

    5 6 Отговор
    Нали ги знаем охранителите точно там в тази дискотека. Ние от Търговище като отидем направо се скриват някъде и цяла вечер няма охрана. Мишоци смешни.

    Коментиран от #18

  • 18 Е пааааа.

    8 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хехей":

    "вие от Търговище" немате ли си селска дискотека, че одите у другото село да си дирите боя. Скривали се били от охраната като мишоци. Да не четем после и за вас.

    Коментиран от #21

  • 19 съединисе

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Класика":

    стига бре човек....ти сериозли питаш кой бил виновен...аккво значение има това,може ли да усмъртиш човек,че бил хАнцунг,па и на ербап се правил...,майко мила,що за организми живеят на тази земя...
  • 20 Кольо,

    12 1 Отговор
    Какво прави баща на три деца в 2 часа през нощта в дискотека...?
    Защо не е бил при жена си в леглото,и сега щеше да е жив...!
  • 21 Естествено

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Е пааааа.":

    Имаме си селска дискотека, там бием такива граждани като теб.

    Коментиран от #22

  • 22 Хахахахх

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Естествено":

    И винаги отнасяте боя. Който търси - намира.