Last news in Fakti

19 Май, 2021 11:55 2 531 2

Бракониер от Монтана, ранил инспектор при проверка, е осъден на пробация

  • иара-
  • монтана-
  • бракониер-
  • бракониерство

Мъжът се е признал за виновен пред съда и е подписал споразумение с прокуратурата за присъда под минимума

Бракониер от Монтана, ранил инспектор при проверка, е осъден на пробация - 1
Снимка: БГНЕС

Районният съд в Монтана осъди на пробация от 6 месеца И.Б.Р. /44 г./ от областния град, който нанесъл телесна повреда на инспектор от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ и осуетил проверка, съобщиха от съдебната палата в Монтана.

В 1,30 часа на 13 юни 2018 година главен инспектор от ИАРА Р.Й.В. спрял за проверка на главен път Е-79 автомобил Subaru Legacy, шофиран от И.Б.Р. с пътник в колата П.С. Инспекторът поискал да провери какво има в багажника на колата, но докато го отварял, шофьорът потеглил рязко, повлякъл го с колата и инспекторът получил телесна повреда - охлузвания и натъртвания. Полицаи и инспектори от ИАРА започнали преследване на беглеца по черни пътища около язовир "Огоста" и след минути го задържали в земеделска нива. В багажника на колата били открити лодка и хрилни мрежи за бракониерски улов на риба.

Пред съда И.Б.Р. се признал за виновен и подписал споразумение с прокуратурата за присъда под минимума. Така ще трябва шест месеца да се среща с пробационен служител два пъти седмично.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Амет чобанина

    1 2 Отговор
    Аз съм служителя и срещаме на къра.
  • 2 Писна ни от крадливи нагли патладжани

    14 1 Отговор
    ВРЕМЕ Е СЪДИИТЕ ДА ПЛАЩАТ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА ПОСТРАДАЛИ БЪЛГАРИ ОТ ЦИГАНСКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!