Last news in Fakti

31 Януари, 2013 09:06 1 235 1

Европол арестува 103-ма в 10 страни за трафик на хора

  • трафик на хора-
  • европол

Трафикантите били базирани в Косово и имали връзки с турския подземен свят

Европол арестува 103-ма в 10 държави в най-голямата операция срещу трафиканти на хора. Операцията е проведена на 117 места едновременно. Арестували са 103 души в Унгария,Германия, Гърция, Косово, Полша, Словакия, Турция, Франция, Хърватия и Чехия.

Трафикантите, които били базирани в Косово и имали връзки с турския подземен свят, се били специализирали в трафика на имигранти в Европа от Близкия изток, особено от Либия, Сирия и Ирак, срещу хиляди евро на човек.

Имигранти, включително деца, са били натъпквани в тесни пространства в туристически автобуси, камиони и кораби, а понякога е трябвало да бродят през гори през зимата, за да преминават през границите. Някои не можели да издържат на тежките условия и умирали по пътя в търсене на по-добър живот. При един от инцидентите 16 души се удавили в река Тиса близо до сръбско-унгарската граница.

От Европол уточниха, че разполагат с информация, която може да ги отведе до други мрежи за трафик, добавяйки, че европейското сътрудничество срещу този вид престъпност все повече се подобрява.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    И нито дума че това е еврейски бизнес от А до Я, и тази публикация е от тях. Най напред Европа се залива с диваци по тяхна идея, да я унижожат като стане нещо като тях. Второ, това е солиден гешефт и не може евреите да го оставят на гоите, и трето - нито дума за България, а през нея минава главния път на агресията. България в този огромен гешефт Нов Ред, служи за укор, че не е толерантна към малцинствата (в мнж. число, защото турците се водят за малцинство, а българите в турция не са, турците в германия не са).