Last news in Fakti

7 Юни, 2021 14:20 3 421 5

Спипаха 29 бежанци и двамата им каналджии

  • свиленград-
  • любимец-
  • мезек-
  • бежанци-
  • мигранти

Чуждите граждани са настанени в миграционен център

Спипаха 29 бежанци и двамата им каналджии - 1
Снимка: БГНЕС

Районната прокуратурата в Хасково, териториално отделение – Свиленград, е привлякла като обвиняеми Н.С., на 30 г., и Ф.М., на 25 г., за това, че на 4.06.2021 г., в град Любимец, двамата в съучастие като извършители, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали, чрез осигуряване на транспорт, на 29 чужди граждани да преминат през страната в нарушение на закона и деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – автомобил Fiat Ducato – престъпление по чл. 281 ал.2 т.1 и т.5 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 4.06.2021 г., към 23.30 ч., в гр. Любимец, обл. Хасково, полицейски служители от РУ - Свиленград и ОД на МВР - Хасково, извършили проверка на товарен автомобил, марка Fiat Ducato, управляван от Н.С. В колата се намирал и Ф.М. Установено било, че в автомобила пътували 29 мъже, граждани на Иран и Ирак. По-рано, същия ден, чужденците влезли в България от Гърция, в землището на с. Мезек, общ. Свиленград. Продължили да се движат пеша няколко часа и стигнали гориста местност, където изчакали идването на товарния автомобил, в който се намирали Н.С. и Ф.М. Чужденците се качили в колата. Обвиняемите трябвало да ги закарат до гр. София, като за целта щели да получат възнаграждение. Чуждите граждани са настанени в миграционен център.

Обвиняемите Н.С и Ф.М. са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор. По досъдебното производство се извършват следствени действия под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    5 1 Отговор
    хванали! Сто не!
  • 2 Питащ

    9 0 Отговор
    От къде са бежанците? Защото по международно опредление е човек, който бяга от страната си която е във война и забележет, той бяга в СЪСЕДНА държава.
    Та в тоя род на мисли, аз не знам в Турция, Гърция или Румъния да има война?
    Започнте да наричате нещата с истинските им имена. Това не са бежанци. Това са икономически нашественици.
    Като казвате на ______ роми, то не значи че те не са ______. Същото се отнася и до джендъртите.
  • 3 Реалист 2

    6 0 Отговор
    "Чуждите граждани са настанени в миграционен център". Сигурно в център от "отворен тип" препоръчан от Брюксел, където свободно се влиза и излиза, за да изнасилват, когато решат.

    Двамата каналджии да пиемат разходите за храна и охрана на ислямистите !
  • 4 Gen Gurko

    4 0 Отговор
    Защо хора влизащи незаконно през граниоцата на страната ни не биват съдени и осъждани бре, питам аз? Защо бе, предатели?
  • 5 Чико геея

    1 0 Отговор
    Негови са,води ги да го чуккккаттт