14 Юни, 2021 13:47 1 877 18

Разбиха и ограбиха църквата в Ямбол

  • ямбол-
  • църква

Вече има заподозрян

Разбиха и ограбиха църквата в Ямбол - 1
Снимка: Уикипедия

Неизвестни засега извършители са разбили църквата "Свети Николай“ в центъра на Ямбол. Откраднати са около 100 лева от продажбата на свещи. След извършения оглед храмът отново е отворен за посещение.

"Когато дойдох мисля, че 7 без 5, без 10, влезнах и видях вратата леко открехната, значи два-три пръста отворена. Погледнах, шокирах се, защото тази врата винаги е затворена, ние отвътре я отваряме. Погледнах и видях, че желязото към вратата е извадено и разбрах, че вратата е разбита...", разказа Мария Нещерова, служител в църквата.

"Едната каса, в която събираме за полилея, е счупена. Оттам са взети няколко монетки, не се знае колко са. Не са повече от 2-3 лева предполагам, защото снощи са прибрани всички пари, които са били вътре... Доколкото вече имам информация от полицията, има вече уличен човек по отпечатъците", разкри Архимандрит Димитрий.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комунисти

    7 5 Отговор
    атеисти
  • 2 Явно

    7 16 Отговор
    Такава е била Божията воля
  • 3 dfu

    8 1 Отговор
    Време е бог да смени чиповете на творението си. От няколко хиляди години история се вижда, че творението му има много и огромни бъгове. :)
  • 4 сектант

    16 1 Отговор
    НА ВИ СЕГА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ НАЛИ ТРЯБВА ДА СМЕ ТОЛЕРАНТНИ КЪМ КАФЕВИЯ ЦВЯТ

    Коментиран от #10

  • 5 сектант

    5 1 Отговор
    НА ВИ СЕГА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ НАЛИ ТРЯБВА ДА СМЕ ТОЛЕРАНТНИ КЪМ КАФЕВИЯ ЦВЯТ
  • 6 Нямало ли е гръм свише

    0 7 Отговор
    И овъглени останки наоколо? Не? Значи това е божията воля. Господ е разрешил на някой закъсал мирянин да се подпомогне
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 хаберих

    7 1 Отговор
    Мария Нещерова-служителка в храма. ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА СМЕ НИЕ,ВЯРВАЩИТЕ,СГРАДАТА Е ХРАМ НА ЦЪРКВАТА,КАКТО ТЯЛОТО Е ХРАМ ЗА ДУШАТА ЧОВЕШКА. Как не ги е срам,тези крадци?!
  • 10 1212

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "сектант":

    По какво разбра, че е кафяв... не видях да пише извършителя зелен ли е, жълт ли е, кафяв ли е... И само да знаеш, че зад най големите обири на църкви са седели българи, бели... прочети малко за бате Боби, може да видиш част от откраднатото в НИМ
  • 11 кощунство

    9 1 Отговор
    За два лева да разбият църквата, срама нямат, 20 тояги на голо и да платят щетите! Ако нямат пари, да ги изработят в затвора.
  • 12 Дарете църквата

    6 1 Отговор
    Православната църква е бедна ,трудят се и събират пари за ремонт, вещи за църквата от свещи и скромни дарения,
    ехооо , драги държавници слепи ли сте, кога ще дадете по един трактор,техника,селско стопанска сграда за стада и по 15-20 декара на всяка църква,манастир, без да плащат данък за земята, за да си произвеждат селско-стопанска продукция,мед, консерви,буркани, които да продават по пазарите и с получените средства да ремонтират църквите и да имат и за дарения на бедните и нуждаещите се?
    Скръндзи ,подпомогнете църквата с техника и земя, хем да не мързелуват поповете, хем да подпомагат църквите си и населението!

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Сърп и чук

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Дарете църквата":

    Имат земя и гора, но по времето на Костов бяха приватизирани, най вече горите, а земята се обработва от арендатори - изедници, както и земята, дадена от НРБ на читалищата. Вземат субсидиите и къде платят рента, къде не! Тук един такъв е и в настоятелството, но къде е рентата за 100 декара земя никой не казва. Читалищният секретар повдигна въпроса, но го погнаха да го уволнят. И с черквата е нещо такова.
  • 14 На 14.04.2021

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Дарете църквата":

    Борисов: Подпомагаме с 4 милиона лева църквите в България. Не ги мисли, Св. Бойко се е погрижил, само дето няма една ремонтирана черква и парите ги няма.
  • 15 Дали не са били антихристи...

    2 2 Отговор
    От вчерашния прайд, или най обикновени дебили, произхождащи от традиционни християнски семейства ?!?!?!
  • 16 СССР

    3 2 Отговор
    Има ли в църквите касов апарат и издават ли се фискални бонове? Питането е към НАП. А и съм забелязал, как във всяка църква има едни бабушкери, които бързат да гасят запалените за бог да прости свещи, за да ги претопят и продадат отново.
  • 17 Протестант

    1 1 Отговор
    Да не се лъжем, БПЦ отдавна не е това, което Словото пише за църквата. Но пак да не се лъжем, не можеш да крадеш от Божието и после да не изядеш някой шамар от небето, но отново не толкова заради кражбата от храма, колкото за да разбереш че си извършил грях и трябва да се покаеш, защото крадци, лъжци, обратни, страхливци и лицемери няма да има в небето.
  • 18 Иван

    1 0 Отговор
    Ами той Господ няма нужда от пари иначе вие пак ще съберете духовниците нямат наяждане