Last news in Fakti

21 Юни, 2021 05:30 2 036 1

Банковият обирджия от Дупница остана в ареста

  • обир-
  • банка-
  • дупница-
  • арест

Йорданов може да получи от 5 до 15 години затвор

Банковият обирджия от Дупница остана в ареста - 1
Снимка: БНТ

Състав на кюстендилския окръжен съд наложи постоянна мярка за задържане за бившия полицай Крум Йорданов, който в четвъртък ограби близо 54 хил. в лева, евро, долари и лири от клона на ЦКБ в Дупница, предаде БНР.

Мотивите на състава са изключителната обществена опасност на извършеното престъпление - обир на банка с употреба на сила спрямо служителка на банковия клон, стрелба и това, че е посред бял ден в центъра на Дупница. Както и че има вероятност Йорданов да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според чл.199 от НК, по който е обвинен, ако бъде признат за виновен, Йорданов може да получи от 5 до 15 години затвор.

На заседанието той каза, че е действал импулсивно, бил в неадекватно състояние, не знаел какво прави, от две-три години е на лекарства и в момента на извършването на обира не е имал една стотинка в себе си. Стана ясно и че живее на семейни начала с жена от Дупница, от която има две деца и се грижи за тях.

Наблюдаващият прокурор Ангел Байрактарски за съдебното решение:

„Признал се е за виновен. Надявам се в сравнително кратки срокове да приключим досъдебното производство, то се провежда с особена интензивност, и в скоро време да бъде внесено и в съда“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сирия на гладния не вярва

    2 1 Отговор
    В конституцията пише чл.16 трудът се гарантира и защитава от закона и чл.14 семейството майчинството и децата са под закрила на държавата и обществото Кой е дал на този оръжие след като е на хапчета