Last news in Fakti

29 Юни, 2021 13:16 3 257 8

Откриха недекларирана валута от над 600 000 лева в турски камион

  • валута-
  • недекларирана валута-
  • капитан андреево

Нарушителят е заловен на ГКПП "Капитан Андреево"

Откриха недекларирана валута от над 600 000 лева в турски камион - 1
Снимка: Прокуратура на Република България

Районна прокуратура в Хасково, Териториално отделение – Свиленград, извършва разследване по бързо производство за недекларирана валута от турски гражданин за общо 614 216 лева, съобщиха от обвинението.

На 27 юни 2021 г. на ГКПП "Капитан Андреево", за излизане от България в посока към Турция, пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, управляван от 37-годишен турски гражданин. Митнически служители от Териториална дирекция „Южна Морска“ при Агенция „Митници“ извършили проверка на товарния автомобил, като в арматурното табло и в естествена кухина зад тапицерията на влекача открили недекларирани 143 900 британски лири и 147 170 евро. Намерената валута е с общо българска равностойност около 614 216 лева. Товарният автомобил е пътувал от Ирландия за Турция през България.

По случая е образувано бързо производство за недеклариране на валута в особено големи размери.

37-годишният водач на автомобила е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои да бъде привлечен като обвиняем за престъпление по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс. И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти.бг=ДПС

    7 0 Отговор
    БАЛХА ГИ УХАПАЛА ДЕПЕСАРСКИТЕ ЧАЛМИ
  • 2 Тариката

    0 0 Отговор
    Само толкова ли казаха че е? Останалите в чии джобове влязоха?

    Коментиран от #8

  • 3 asd

    5 0 Отговор
    " валута в особено големи размери."

    Я марш към Банкя... да видите в чекмеджетата какво има.
    Разбрали те от "особено големи размери"...
  • 4 ДПС

    5 0 Отговор
    Край, отидоха ни изборите!
  • 5 Морето

    2 1 Отговор
    Понеже август е най-големия наплив на гастербайтери от Северна Европа по границите ни-ре.за.ци.те. са решили да пращат пари предварително ,излизайки им по-евтино, отколкото да се прибират за седмица-две по родните им краища в Анадола. Убеден съм, че камиона е бил или преминал през Германия, преди да стигне до Капитан Андреево. Чудно как митническите копои на Дунав мост при Русе не са хванали валутата. Или......срещу малко кеш......
  • 6 съд до дупка

    4 1 Отговор
    за около седмица това е поне 4 -ти тираджия от турция и сумата общо надхвърля 2 милиона? дали пък това не са пари за каналджиите от стигнали европа "мигранти"? съд до дупка за тая напаст!
  • 7 пенсионер

    0 0 Отговор
    БРАВО ! осигуриха ми надбавката за юли !
  • 8 Бочко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тариката":

    Разговор между полицаи:
    - Шефе, едни деца ни предадоха намерена чанта с 20000 лв.
    - Колко? 10000 лв. ли?
    - Да, 5000 лв.
    - Е щом е празна, за какво ни я предават?!