Last news in Fakti

1 Юли, 2021 16:09 3 046 39

Рашков захапа "един бивш вътрешен министър", гласял изборни манипулации

  • жандармерия-
  • цигански махали-
  • акция

Тече акция за респектиране жителите на ромските махалите преди изборите и предотвратяване на опитите за изборен туризъм

Рашков захапа "един бивш вътрешен министър", гласял изборни манипулации - 1

Полицейска операция се провежда в хасковския квартал “Република”. Временният шеф на Областна дирекция на полицията Венцислав Кирчев, който бе на място, поясни пред журналисти, че става дума за мащабна операция, в която участват полиция и жандармерия, съобщава haskovo.live.

“Операцията е свързана с нарушаване политическите права на гражданите и сигнали за купуване на гласове, конвеционална престъпност, издирвани лица и престъпления свързани с наркотици”, каза Кирчев.

Добави, че до момента са подадени всякакви сигнали, които се проверяват на място. Няма обаче сигнали за раздаване на пари. Проверява се всеки, който влиза и излиза от квартала, претърсват се адреси.

Акцията няма да е ден-два, ще продължи толкова, колкото е необходимо, заяви още шефът на полицията в Хасково. Той уточни, че по негово разпореждане полицейски коли са в квартала още отпреди 10 дни.

Акцията в кв. “Република” предизвика напрежение сред живеещите. Хората от квартала смятат, че на нарушени правата им и че става дума за полицейски тормоз. По думите им в другите квартали няма такова полицейско присъствие.
Един от хората разказа, че от години живее във Виена и не е бил свидетел на подобно нещо.

Според Кирчев засилено полицейско присъствие има и в други градове и квартали на територията на Хасковска област, какво и в селата. Има много хора, извикани на разпит, поясни Кирчев.

Ромските махали на село Микрево, община Струмяни, и санданското село Склаве осъмнаха под блокада.

Жандармеристи завардиха входовете и изходите на махалите в специализирана полицейска операция срещу конвенционалната престъпност, пише Struma.com.

Всички влизащи и излизащи от махалата ще бъдат проверявани за лични документи, за да се установи кои са действително живеещите в ромските квартали. Целта е да се респектират жителите на махалите преди изборите и предотвратят опитите за изборен туризъм.

Всеобщо известно е, че дни преди вота влизат търговците на гласове. Специализираната полицейска операция ще продължи през целия ден.

Разкрити са два случая за опит за изборна търговия в Бургаско. Единият е от село Екзарх Антимово. При претърсване и изземане в жилище е установен мобилен телефон, в който са намерени 31 снимки на лични карти.

Засечена е комуникация с лице, което обещава на въпросните лица, че ако гласуват за една политическа партия ще получат по 80 лева на глас и ако цяло семейство се ангажира с това ще получат бонус от 20 лева. Лицето е задържано, образувано е досъдебно производство, информира burgas24.bg.

Вторият случай е от бургаския квартал "Победа". Претърсени са два адреса. Установени са списъци на лица, които са длъжници на определени лихвари. Получена е информация, че на въпросните лица им е обещано да им бъдат опростени задълженията или част от тях, ако упражнят правото си на глас в полза на определена политическа партия. Има двама задържани.

Девет са досъдебните производства до момента, които са образувани за опити за купуване на гласове. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков, цитиран от БНР.

„Започнали сме такава специализирана полицейска операция в цялата страна, която, отбелязвам дебело, няма да спре до изборния ден“.

От ръководството на вътрешното министерство са получили информация за опити за създаване на фиктивни секции за гласуване в Германия:

„И в момента се прави опит в една централноевропейска страна, където да се съставят такива секции, фиктивни, където, ще опитат разбира се, имаме такъв сигнал, да се опитат да съставят такава секция и там да гласуват български граждани, които не се намират на територията на тази държава“.

Получена е и информация за случай в Кюстендил и опити за привличане на 15 хиляди граждани на Република Северна Македония с българско гражданство да гласуват.

„В Кюстендил имаме един интересен случай. Един бивш министър на вътрешните работи е правил тези дни едно събиране с един бивш областен управител и с един излязъл, както знаете добре каква е практиката в последните 2 месеца, в болнични, където са обсъждали въпроса за това как да привлекат 15 хиляди македонци с българско гражданство, които да гласуват тук в нашата страна“.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кефиш,Рашо!

    51 11 Отговор
    Зъл и справедлив си.Сега е твоят час,който е и наш!

    Коментиран от #13, #36

  • 2 Иванов София

    39 6 Отговор
    Разликата между Бай Тошо и Бойко Борисофф?
    При Бай Рошо Циганите нямаха права , при Винету имат само права и едно задължение !!

    Коментиран от #4

  • 3 Мачкай

    39 9 Отговор
    Рашков

    Коментиран от #8

  • 4 Иванов от София

    26 5 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов София":

    Какви глупости пишеш? Циганите при Тошо имаха и права и задължения, а при Тиквуний, само права, не само при него!

    Коментиран от #20

  • 5 Последния Софиянец

    25 8 Отговор
    Мутрите на протестите на Стъки ги караха от Хасково.

    Коментиран от #16

  • 6 Го4о

    12 36 Отговор
    Е на това се казва сплашване, тормоз и фашистки начин за да може военната хунта на Радев да спечели със сила изборите! Хора не се предавайте на озверелите РашковЦИ. Те са само около 10 - 20 дена. После идва видов ден! За това са толкова озверели усещат края.
  • 7 Българка

    27 6 Отговор
    Бойко Рашков е енергичен и действа на терен. Надявам се наистуина да минимизира щетите от купен вот. Най-много ще се пазарува в секциите, в които ще се гласува с хартия, за да могат да я снимат с телефон като доказателство за получаване на заплащането. България има най-много полицаи и служители в силови институции на глава от населението. Да отиват на терен и арестуват всички дилъри. Знае се кои са

    Коментиран от #14, #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Оня

    17 9 Отговор
    А такаа,мачкай тая сган!!
  • 10 Хихихи

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "Тошко":

    Искаш ли и ти като дядо?

    Коментиран от #22

  • 11 Го4о

    12 21 Отговор
    С Рашков и без Рашков пак бат Бойко ще ви млати наред! Защото вие сте по-прости от него! Клепоухия Фатмак да каже най-после кой свали МИГ - 29 в Черно море! Или ОСТАВКА!
  • 12 Пич

    10 17 Отговор
    Тоест , от сега почват да тормозят хората , които са решили да гласуват за ГЕРБ . Това , че акцията няма да престане , значи , че ще ги тормозят дори по време на изборите.....!!!??? Нищо , че не са засекли предаване на пари . Гласуваш ли за ГЕРБ , значи си взел пари , и дръж за ушите...!!! Този Рашков да не си мисли , че сме в хитлеристка Германия , а той е шеф на Гестапо... Това е недопустимо вмешателство в изборите...
  • 13 Подкрепа за Борисов

    9 15 Отговор

    До коментар #1 от "Кефиш,Рашо!":

    Тия Рашковци Милионери Милиционери нямат Мярка Служебни сте Оставка Заедно с Радев Аут сте Няма да оставим България да се върне Назад
  • 14 Подкрепа за Борисов

    7 8 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Ти Не си Българка а мразиш България , мразиш и себе си
  • 15 Българка

    11 7 Отговор
    Хубаво е Рашков да проследи туристическия маршрут на Борисов. Той не ходи случайно в малките селища. В повече от тях няма да се гласува машинно

    Коментиран от #17, #19

  • 16 Подкрепа за Борисов

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    А твоите Божковски Мутри откъде са ги докарали Комуняги Няма да превземане Демокрацията Разберете Го Разрушители
  • 17 Подкрепа за Борисов

    6 10 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Това да ти не е Комунизъм бе Трол КОМУНИСТИЧЕСКИ Я се скрий Номер 5 Напред а Вие Разрушители Радевите сте аут
  • 18 Вида

    7 11 Отговор
    В България ГЕРБ има 160 общини със санирани блокове! Можете ли да изчислите колко хора ще гласуват за ББ? Ами администрацията, ами пенсионерите които още очакват по 50лв?.....
    Само машинна манипулация може да отнеме победата на ГЕРБ!
  • 19 Подкрепа за Борисов

    4 8 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    ИТН И ДПС Рашков там да върви да разруши купеният Вот от Турция отговорни са Новите Раз рушители Новите Кръвожадници Взеха Парите за Хемус Е стига Вече
  • 20 Подкрепа за Борисов

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов от София":

    Върви да живееш при Тошо бе неандерталец Ти се виж себе си с каква омраза си се задавил Остави Циганите
  • 21 Подкрепа за Борисов

    3 9 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Номер 5 Номер 5 Номер 5 Да спасим Демокрацията Развитие Спокойствие Успех
  • 22 Тошко

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хихихи":

    Искаш ли да ма фанеш за дядовия и да го подържиш?
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Никой от вас няма и пойма за кой,аджеба иде реч....Един ддзурналист не се досети,или не посмя да предположи....
  • 24 Подкрепа за Толупа

    2 3 Отговор
    Ние сме едни долни и продажни дребни душички.
  • 25 Герб-отрепки

    7 5 Отговор
    Да и аз два пъти гласувах за тях,като си мислих,че са по малкото зло,но Уви.Създадохме едно нагло и излючително долно същество.Пък за тия дето все още го подкрепят,мога да им кажа,че са.дъното на човешкия морал.В България винаги е имало много предатели ама чак толкова прости Никога!

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Павел пенев

    3 1 Отговор
    Посочвайте кои са партиите купувачи,иначе това е цирк с неизвестни актьори.
  • 28 Да бе

    5 2 Отговор
    Плевен, Рашков, Плевен! Оня гербав боклук в ОД МВР продължава да те прави на глупак за схемата в Буковлък пък ти продължавай да му вярваш, както и на един друг, знаеш си кой!
  • 29 ГЕРБ

    4 10 Отговор
    ГЕРБ ЩЕ МЛАТИ ВСИЧКИ НА 11 РАШКОВ МНОГО ЛОШО МУ СЕ ПИШЕ .Какво ще разправят на 12 като Бойко спечели изборите Рашков ще започне да припиква .

    Коментиран от #32, #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 1944

    0 1 Отговор
    любимците на митрофановна харесаха гербавия рекет. айде сички в масковските блата.
  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "ГЕРБ":

    Толкова ли си простфесор,или така си по -роден!Не знаеш ли,че всичко е решено и гроб ще са на дъното???
  • 33 ИМВ

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "ГЕРБ":

    Ще ви прупишкам вас герберите.
    Че трябва и да ви на форум, нещо сте увехнали
  • 34 наблюдател

    3 3 Отговор
    Пoлучeнa e и инфoрмaция зa cлучaй в Кюcтeндил и oпити зa привличaнe нa 15 хиляди грaждaни нa Рeпубликa Ceвeрнa Мaкeдoния c бългaрcкo грaждaнcтвo дa глacувaт.
    Само заради такова изречение министър трябва да си замине да не кажа че и цялото правителство.
  • 35 ГЕРБ ОГРОБИХА

    4 2 Отговор
    България 😢
  • 36 Уйке

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кефиш,Рашо!":

    Не,, зъл", а строг и справедлив като съдбата! Евала! Ашкулсун Рашков! Борисов вече няма сън от действията на своя адаш!
  • 37 Шердан Българов

    1 0 Отговор
    Само да попитам къде точно го е захапал Рашков тоя бивш министър някъде около слабините ли че не ми стана ясно?
  • 38 ЕОЖГ

    0 0 Отговор
    ЗАТВОООООООООР
  • 39 Огнен лед

    1 0 Отговор
    Доста хора ще се накефят , ако полиция нахлуе и в една определена къща в Банкя , но......де тоз късмет. Гешев е гарант там.