10 Юли, 2021 21:31 1 855 9

69 досъдебни производства преди деня за размисъл

  • досъдебно производство-
  • ден за размисъл

Наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки

69 досъдебни производства преди деня за размисъл - 1

Във Върховната касационна прокуратура функционира дежурното звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация, свързана с извършени престъпления и нарушения на изборния процес. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. Общият брой на образуваните преписки, свързани с нарушения на изборните права на гражданите, към 10.00 часа на 10 юли 2021 г. е 612.

Общо 69 са образуваните досъдебни производства към началото на деня за размисъл преди насрочените за 11 юли 2021 г. предсрочни избори за Народно събрание.

За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки.

Във всяка област на страната продължават работа и създадените областни междуведомствени звена, които осъществяват координация за противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рашков

    20 0 Отговор
    Аз ги хващам, а Гешеф ги пуска! Затвор за Гешефтурата!
  • 2 Северозападнал

    14 0 Отговор
    Купувачите се изпокриха като мишки а и продаващите своя глас се на.с.ра_ха.За 50 лв ден живот си продават душите за 4 години
  • 3 БОЛШЕВИК

    13 0 Отговор
    Няма утре да има цели секции 99% гласували за ГЕРБ и подплатени преди това. Утре е началото на края на ГЕРБ!
  • 4 Арнолд

    15 0 Отговор
    Така трябва да се работи и от МВР и от Прокуратурата докато изчезне този "бизнес"по време на избори ! А Даниел Митов да си чете лекциите за демокрация на жена си ! Браво Г-н Рашков, направихте показно, така както честните хора го желаят!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Помак

    9 0 Отговор
    Леко с мОтри те(газ до ламарината мачкай) , факти кави са те з цезури, в авгаанистан ли сме!
  • 7 Утере

    5 0 Отговор
    Е денят Х.
  • 8 dfu

    7 0 Отговор
    Тия дето си продават гласа, трябва да проумеят, че ще загубят много повече от 50-100 или 300 лева, защото тия, които ги купуват, ще им откраднат хиляди чрез противонардните си политики!

    Коментиран от #9

  • 9 Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "dfu":

    Ние безплатно ги избираме,а те си гласуваха заплати 10 хиляди лева,осем лева на глас и пак си провеждат Противонародни политики.....Като е така що Държавата не дава субсидията от Осем лева на глас директно на Гласувалия за партия???