Last news in Fakti

16 Август, 2021 08:45 6 564 23

Отмъкнаха над половин милион лева от дома на бизнесмен в Дупница

  • кражба-
  • половин милион-
  • бизнесмен-
  • ивайло павлов

Ивайло Павлов е един от най-утвърдените търговци в града

Отмъкнаха над половин милион лева от дома на бизнесмен в Дупница - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Голяма сума пари е открадната от дома на известен дупнишки бизнесмен. От пресцентъра на МВР потвърдиха информацията. „В събота следобед е заявена кражба на голяма сума пари от собственик на апартамент в Дупница. При последвалите действия, криминалистите са установили, че проникването е станало с подбран или подправен ключ.

Обирът се е случил във време, докато семейството отсъства от града. Размерът на откраднатото се уточнява, тъй като парите са били в различни валути”, съобщи говорителят на ОД на МВР Катя Табачка, цитирана от struma.com. Образувано е досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор.

По информация на местния вестник „Вяра” кражбата е от апартамента на Ивайло Павлов, собственик на един от най-големите магазини за мъжки облекла в Дупница- „Аполон” . Според запознати става въпрос за приблизително 750 000 лв.

Ивайло Павлов е един от най-утвърдените търговци в Дупница. Семейният им бизнес започна в зората на демокрацията с продажба на облекла в Градския универсален магазин, където неговата майка имаше щанд. След време Павлов направи собствен магазин, който бе профилиран в продажбата на маркови мъжки дрехи и обувки. Аполон е сред най-предпочитаните магазини от младежи и тийнейджъри от региона, тъй като предлага нови и модерни облекла, които са в крак със световните модни тенденции.

Дупничани недоумяват защо Павлов е държал такава голяма сума пари в апартамента си. „Ако наистина размерът на откраднатото е над половин милион, то да държиш такива пари извън банката е немислимо на днешно време. За съжаление, лошото няма почивен ден”, коментират в града. Апашите са действали професионално, тъй като няма разбиване. Местните хора подозират, че някой е имал предварителна информация за отсъствието на семейството от дома и така крадците са проникнали необезпокоявано в апартамента.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дада

    39 2 Отговор
    Не го жалете толкова...дали всеки с магазин за дрехи и то вДипница има 750 Хил под дюшека???
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 русенец

    50 1 Отговор
    Колко стотин хиляди души е Дупница, че от магазин за модни и маркови дрехи можеш да се самоиздържаш? Той с какво всъщност се занимава?
  • 4 Пенсионер

    31 3 Отговор
    Това са пари от укрити обороти и осигуровки - т.е. крадени от държавата пари, затова е необходимо спазване на законите и плащане по банков път суми над 10 000 лева! Честито на печелившите, а бизнесмена да обяснява пред родната полиция как е събрал тази крупна сума!

    Коментиран от #10, #19

  • 5 rytjvrtjvhrt

    13 0 Отговор
    Продава тайни работи човека :)
  • 6 ДяДо Ви КуРтИ оТ СеЛо ПиПерКоВо

    15 4 Отговор
    Тоя за банки не е ли чувал?Или взима пример от падишаха с чехмеджетата...СОТ не е ли имал?
  • 7 запознат

    21 2 Отговор
    Измамника със дрехи от Илиенци си го заслужи
  • 8 Опашката

    27 1 Отговор
    ГДБОП удари магазини с дизайнерски стоки менте в центъра на Дупница, собствениците на „Zeus“ и „Аполон“ са в ареста!

    Заглавие от Януари 2020 година.
  • 9 Нещо

    13 0 Отговор
    не ми се връзва Аполончо чак половин милион да е пазил. Едни 100 бона може ама 750 малко в повече ще дойде...
  • 10 Deathstroke

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Пенсионер":

    Ако в действителност са незаконни той няма да ги обяви за откраднати пред тях, понеже и да ги намерят при последващо разследване биха му ги иззели така или иначе. С причини човек да държи кеш колкото искаш. Винаги може да ти потрябват и винаги са ти под ръка.
  • 11 Мишо

    16 0 Отговор
    То вече никой не държи пари в банка, откакто няма депозити, няма и влог. Умишлено премахнаха депозитите, за да се налят пари в мухлясали панелки. То затова и инфлацията скача, тепърва ще гледаме цирк.
  • 12 temerut

    4 0 Отговор
    А защо държи толко кеш в дома си?ако са чисти тези пари ще са сплатени данъци и по сметки.
  • 13 Сийка

    9 0 Отговор
    Агенти на НАП са направили удар. Като не може по законен начин да си приберат данъците, то изпращат хора от отдел ХТ18/6 .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Фен на копейкин

    4 0 Отговор
    Копейкин цялата субсидия окраде
  • 16 Човека е държал парите и са го

    4 0 Отговор
    Обрали наужким а парите са такса спокойствие за Дупничани и тамошни бизнесмени за сега в Дупница скоро в Сливница и Сливен Делта връх на сладоледа колко е разстоянието от Дупница до Сливница
  • 17 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    8 0 Отговор
    Ако тези пари бяха минали през касов апарат
    и за тях се платят дължимите данъци,
    сигурно щяха да се съхраняват в банка.
    Знае ли човек, в този район
    се отглежда и доста марихуана...
  • 18 Павел пенев

    1 1 Отговор
    Защо да си държи парите в банка,за да го товарят с отрицателна лихва банкерите измамници? Загубил е всичко изведнъж, а иначе пак всичко но постепенно.

    Коментиран от #21

  • 19 Абе хора,

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пенсионер":

    научете най-накрая правилата в една демократична държава...Не на полицията,а на НАП трябва да се обяснява как е събрал тия пари!!!

    Коментиран от #22

  • 20 3131

    8 0 Отговор
    Които са ги взели халал да са им . Тва ми намирисва на пране на пари колко хора живеят в Дупница ,че да спестиш такава огромна сума от магазинче за дрехи . Рано или късно всичко се връща кой знай и той колко е крал .
  • 21 Ама моля ти се!

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Павел пенев":

    В България все още няма отрицателна лихва за разлика от Германия например.3.50 лв месечна такса на 750 хилки в разплащателна сметка си е "банково обирджийство",нал така.То ясно,че има нещо гнило,за да ги държи у дома,нарича се пране на пари!
  • 22 Пенсионер

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Абе хора,":

    Над 30 000 лева се занимава ДАНС, защото е пране на пари или финансиране на тероризъм, а до 30 000 НАП!
  • 23 мечо

    1 0 Отговор
    многу сти злобни чувекът е работилъ ут декрасиата оште