5 Март, 2013 15:29 2 933 1

Племенникът на убития аксаковски бизнесмен остава в ареста

  • убит-
  • бизнесмен-
  • аксаковски-
  • борислав енев-
  • племенник
Племенникът на убития аксаковски бизнесмен остава в ареста - 1
Димо Стоянов

Днес Варненският апелативен съд отмени определение на Окръжен съд Варна от миналата седмица и определи Димо Стоянов, разследван за убийството на аксаковския бизнесмен Борислав Енев, да остане в ареста.

Пресслужбата на съда припомня, че заради разколебаното предположение, че Димо Стоянов, племенник на убития Енев, е съпричастен към убийството, на 26 февруари Варненският окръжен съд (ВОС) измени от "задържане под стража" в "домашен арест" процесуалната мярка за принуда спрямо обвиняемия.

26-годишният Стоянов е в ареста от 12 ноември миналата година, след като му беше повдигнато обвинение, че именно той е извършител на престъплението. Борислав Енев е бил убит на 7 ноември 2012 г. в дома си с изстрел в тила. Първите следствени действия насочиха разследващите към племенника му Димо Стоянов, който е бил последният, с когото бизнесменът е разговарял в дома си, и е единственият, който е имал ключ за входната врата.

Според втората съдебна инстанция, въпреки резултатите от физико-химичната експертиза, изследвала дрехите, обувките и ръцете на обвиняемия, според която по тях няма наличие на следи от нитроцелулоза, въпреки заключенията на балистичната експертиза, че с пистолета, притежаван от Стоянов, не е извършено убийството, то има достатъчно гласни свидетелства и други справки (от мобилни оператори и камери), чиято преценка обосновава предположението, че Димо Стоянов е съпричастен към убийството на Борислав Енев, твърдят от Апелативния съд.

Днес съдът се запозна със заключението на СМЕ, назначена от разследващите заради влошеното здраве на обвиняемия, според което специфичните здравословни проблеми на Димо трябва да се изследват от специалисти, но той може да пребивава и да се лекува в условията на ареста.

Определението на Варненския апелативен съд, с което бе отменен домашния арест и бе потвърдена първоначалната мярка задържане под стража за Димо Стоянов, разследван за убийството на Борислав Енев, е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 milan ivanov

    0 0 Отговор
    Да на всяка цена. и ЕЛЕКТРОННО гласуване.