Last news in Fakti

28 Август, 2021 18:51 3 751 16

Съдът не успя да осъди полицай за поискана „почерпка“

  • полицай-
  • подкуп

Не бил обвинен в подкуп

Съдът не успя да осъди полицай за поискана „почерпка“ - 1
Снимка: БГНЕС

Столичен полицай се размина с присъда за подкуп, след като прокуратурата е решила, че не може да му повдигне такова обвинение, защото бил поискал от шофьор само „почерпка“, пише news.lex.bg.

Това става ясно от присъда на Софийския апелативен съд (САС), който пише, че подсъдимият е поискал подкуп, след което е извършил и длъжностно престъпление, но го осъжда условно само за второто.

Става дума за проверка на столичния булевард „Никола Й. Вапцаров“ от есента на 2018 г., когато двама полицаи спрели автомобил заради неправилен завой, а след като шофьорът дал документите си, униформените му казали, че е и с изтекла застраховка „Гражданска отговорност“. След това му обяснили, че нарушението е сериозно и глобата е 400 лева, при което единият полицай се отдалечил от колата.

Шофьорът поискал да разбере как може да плати глобата, а останалият до автомобила служител му казал, че може да го пуснат, ако почерпи. Мъжът попитал дали това не е незаконно, на което полицаят му отговорил, че е незаконно, но такова е и шофирането без застраховка.

След няколко разменени реплики за незаконната почерпка, шофьорът бил освободен, без да плаща, а след това полицаите записали в докладната записка, че той обещал веднага да отиде да поднови застраховката. Мъжът обаче запомнил номера на патрулката и се обадил на 112, за да подаде сигнал, че му е поискан подкуп.

Първоначално полицаят е бил обвинен за поискан подкуп, но то отпаднало и в съда бил внесен обвинителен акт за престъпление по служба – за това, че служителят на МВР не е документирал констатираните нарушения.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еничар

    37 1 Отговор
    Е сега кво правиме?
  • 2 гадно

    36 1 Отговор
    Съдът не е искал да го осъди което е доста по различно от не успя да го осъди, а за това че не си е изпълнил служебните задължения и не му е съставил акт трябва да го уволнят, а не да мине евентуално с мъмрене
  • 3 666

    23 3 Отговор
    В САЩ ако се случи това веднага се закопчава ченгето и в панделата ...един път за подкуп на длъжностно лице което там няма как да се случи ... ченгетата знаят за кво иде реч и второто което пак няма как да се случи ,неизпълняване на служебните задължения .България е демократична държава за разлика от САЩ ,тук милиционерите могат да си правят всичко без да спазват законите ,даже и парички искат без да се срамуват .Държава уником ,не съм чул затворен милиционер да има в таа държавица ,дано доживея да чуя и видя ... а дано ама надали .
  • 4 Полицаите

    19 2 Отговор
    Са най-голямата организация престъпна група в България, както вече съм казвал хем ни глобяват, хем ни рекетират, хем рушвет им плащаме, да пази господ дъщеря ви да им падне в ръцете!
  • 5 Майор Костoff

    21 0 Отговор
    Не е искал подкуп колегата, просто е бил гладен, а си е забравил парите за обяда вкъщи.
  • 6 Гост

    19 0 Отговор
    Ами то си беше загубена кауза изначало. Гарван гарвано око не вади.
  • 7 питам

    10 1 Отговор
    Това означава ли, че всички просяци трябва да са в затвора !!
  • 8 Аз.....

    8 1 Отговор
    Гарвано ,гарвано око не вади!
  • 9 Катерина Петракиева

    15 1 Отговор
    Аз осъден , наказан полицай не знам...Какво стана с прегазеното дете от ония бързащи за оперативка....Полицейска държава , начело с мутри-полицай ,с пагони а вие искате осъдени ,глобени , наказани хахахха Никога! Не и тук ! Престъпници, прокурори, олигарси с влияние , полицай със заведения, дискотеки, жените им половината виснали отдолу нимфоманки , платени. Общо-взето един мазен гнилоп а пешкира го пере ,обиновенния чаловек за сметка на корупцията и цялата пасмина унас
  • 10 Kaiba

    4 0 Отговор
    Е как да го осъди като няма черно на бяло нищо? То така ако ставаше присъди щяха да се раздават като сутрешния вестник. Всеки може да каже всичко. Изкарай някой запис, та да има какво да покажеш. Дума срещу дума никога не е работило и никога няма да работи, което е напълно логично.

    Коментиран от #16

  • 11 007

    5 0 Отговор
    Полицай поискол пори под какъвто и да е предлог трябва незабавно да бъде уволнен дисциплинарно и предаден на прокуратурата след като бъдат събрани всички материали от извършената проверка ,която не трябва да се прави от служители на МВР , а от следовател.
  • 12 Наблюдател

    4 0 Отговор
    Крайно време САС да минат към Социални грижи или някое НПО
  • 13 бравос

    0 0 Отговор
    само 2 букви са подходящи като коментар,за действията на прокуратурата.....ха ха ха ха ха ха ха
  • 14 Кочо

    0 0 Отговор
    Ами явно знае не само да си иска почерпка, ами и да прави почерпки.
  • 15 Miroslav

    0 0 Отговор
    Сега съдията на съд!
  • 16 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Kaiba":

    работи бе.я ходи в съда на дума срещу дума на полицай да видиш не работи ли.