3 Септември, 2021 14:14 1 948 3

Повдигнаха обвинение на мъж, разпространявал детско порно

  • детска порнография-
  • детско порно

47-годишният софиянец съхранявал стотици хиляди файлове със смущаващи кадри

Повдигнаха обвинение на мъж, разпространявал детско порно - 1
Снимка: Shutterstock

Софийската районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност 47-годишен мъж за държане и разпространение на порнографски материали с непълнолетни лица, съобщиха от обвинението.

След получена информация от страна на Европол и извършена от ГДБОП-МВР проверка е било установено, че 47-годишният Г.Д. разпространява порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18 години. На 02.09.2021 г. по време на претърсвания и изземвания от дома на Г.Д. в гр. София, ж.к. „Люлин“, са били намерени преносим компютър и множество носители на памет. На част от тях е изготвена експертиза, от която е видно, че една флаш памет съдържа над 30 000 файла с детска порнография.

В периода от 06.06.2021 г. до 09.06.2021 г. чрез електронна пощенска кутия Г.Д. е изпратил на неустановено лице, множество порнографски материали (снимки и видео) по смисъла на чл. 93, т. 28 от НК. За създаването им са използвани лица, ненавършили 18 години и лица, които изглеждат като такива - престъпление по чл. 159, ал. 4, вр. ал. 2, предл. 1-во НК. От кореспонденцията между двамата може да се изведе обосновано предположение за трайност на извършваната от Г.Д. престъпна дейност.

За извършеното от обвиняемия престъпление по чл. 159, ал. 4, вр. ал. 2, предл. 1-во НК е предвидено налагана на наказание „лишаване от свобода“ до шест години и глоба до осем хиляди лева, същото се явява тежко по смисъла на чл. 93 т. 7 от НК.

Предвид опасността обвиняемият да извърши друго престъпление, наблюдаващият прокурор е постановил задържане за срок до 72 часа.

Предстои утре, 04.09.2021 г., да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    3 6 Отговор
    Подкрепям го напълно
  • 2 Механик

    6 2 Отговор
    Гнусарско е да се педофилства. Но законът е много скапан. "Децата" на 17 години в болшинството от случаите изглеждат като на 30. НЯма да говорим, че всяко кифленце е напълнило фейсбукчето си полуголи и голи, собствени снимки, коите при това си е направило самичко. Не стига това, ами кифленцето самичко си разпраща снимчиците на разни батковци и най-вече не чичковци, щото чичковците имат повече парички.
    Отидете в някоя чалготека през нощта и ще видите как за 2 водчицищеви направят хубава "духова музика" под масата или в тоалетничката. Самички ще идват да ви молят.
  • 3 комина

    4 0 Отговор
    обещавам откровено ,че затворничиският живот ще го премодулира и като излезе ще бъде коренно различна жена