Last news in Fakti

3 Септември, 2021 17:47 1 691 3

Заловиха двама иракчани край Генерал Тошево, опитали да преминат границата незаконно

  • мигранти-
  • бежанци-
  • генерал тошево-
  • иракчани

Нелегалните мигранти са задържани под стража

Заловиха двама иракчани край Генерал Тошево, опитали да преминат границата незаконно - 1
Снимка: БГНЕС

Двама граждани на Ирак - на 19 и 23 години, задържани при опит да преминат българската граница в землището на село Росица, община Генерал Тошево, са привлечени към наказателна отговорност, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Районният съд в Генерал Тошево е наложил най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо чужденците - задържане под стража.

Младите мъже са установени на българо-румънската граница на 1 септември. Задържани са от граничните власти при опит да напуснат България на нерегламентирано място. Двамата са влезли в страната също без разрешение от съответните органи, посочват от Апелативната прокуратура.

При изясняване на самоличността на нарушителите става ясно, че Р.Х. /19 г./ вече е бил залавян в България през 2017-а, когато като непълнолетен е осъден за същото престъпление. Изтърпяването на присъдата е отложено с три години изпитателен срок. На иракчанина е наложено и обществено порицание, изпълнено чрез публикация в местен вестник.

По случая от 1 септември е образувано досъдебно производство като извършеното престъпление се разследва под ръководството на прокурор от териториалното отделение на държавното обвинение в Генерал Тошево.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАНИЧАРЯ

    3 2 Отговор
    ЕЙ БУНАЦИ ! ПУСКАЙТЕ ГИ БРЕ ДА ОДЯТ ПРИ ШМЕРКЕЛ! ИЛИ ИСКАТЕ И ВИЕ ДА ГИ ИЗЦЕДИТЕ/ПАРИТЕ ДЕТО ИМАТ/, ИЗЦЕЖДАЙТЕ И ГИ ПУСКАЙТЕ, ДАЖЕ ИМ ПОКАЖЕТЕ КЪДЕ Е ПОСОКАТА ЗА ГРАНИЦАТА!!!!
  • 3 До пиша

    4 5 Отговор
    Оставете ги да живеят в България. Покажете им гостоприемството българско ,тя са в златна Добруджа. Там има моми яки ,мустакати зажаднели за мъжки ласки . Идвайте иракчани ,афганци ,българките ви очакват