Last news in Fakti

8 Септември, 2021 16:50 6 196 18

Йордан, убил баща и син в Пловдив, бил предизвикан, че ще изнасилят дъщеря му

  • йордан таков-
  • убийство-
  • братовчеди

Във всичките си показания обвиненият в убийство Йордан Таков твърди, че Васил е извадил пръв нож и заплашил да го убие

Йордан, убил баща и син в Пловдив, бил предизвикан, че ще изнасилят дъщеря му - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Йордан Таков, обвинен в двойно убийство в Пловдив, бил предизвикан със заплаха, че ще изнасилят дъщеря му. Това стана ясно по време на днешното заседание в Окръжен съд, на който бяха разпитани полицаите, отишли първи на местопроизшествието на ул. "Борба“19, съобщи Plovdiv24.bg.

Това е написал в показанията си полицаят от Криминална полиция Стоян Благоев, който е провел беседата с подсъдимия в първите часове след убийството, което стана през ноември 2019 година. Думите са на Таков, който е оказал пълно съдействие на разследващите. Освен това сам е повикал полиция на тел. 112. От своя страна полицаите от 3 РУ са повикали и линейка. До последно Йордан се е надявал двамата - Васил и Христо Ботеви, които са негови роднини, да са живи. Затова е настоявал екипът от линейката по-бързо да дойде, за да ги види.

Таков е обяснил в полицията, че е отишъл да вземе вендинг машина от склада и там намерил Ботеви. Синът – Васил подвикнал нещо подигравателно с груб тон, а Таков му отговорил. След това се скарали, а Васил отправил заплахата. В последствие си разменили няколко юмрука, а бащата Христо взел страната на сина си, вместо да ги укроти.

Последвала гонитба и по коридорите на склада и препречване изхода, за да не може да излезе Йордан. Във всичките си показания обвиненият в убийство Йордан Таков твърди, че Васил е извадил пръв нож и заплашил да го убие. След това той извадил пистолета, който бил на кръста му в кобур. Оръжието е законно притежавано и било у подсъдимия, по неговите твърдения, защото имал намерение след работа да отиде на стрелбището, за да стреля.

Така се стигнало до стрелбата. След като имало опасност за живота му, Йордан извадил пистолета и започнал да стреля, като отбелязва в разпитите, че не го е направил с намерение да улучи някого, а само да се защити. Йордан твърди още, че до последно не е знаел, че ги е уцелил и че е мислел, че са само ранени. Затова е настоявал екипът от линейката да окаже помощ. След като излязъл от склада се ослушал и като не чул никакъв шум се притеснил, че може и да е станало най-страшното.

Макар и много разстроен, той е изчакал полицаите на местопроизшествието и не е избягал, а след това е предал и оръжието си. Ножът, за който твърди обаче, че е носел Васил, така и не е открит от нито един от разследващите. Бащата Христо Ботев, също е имал в ръцете си ламарина от машина, с която се е опитвал да нарани Йордан. Тя е открита върху трупа му от разследващите.

Заключението на комплексната съдебномедицинска експертиза е, че смъртта на Христо е настъпила от остра кръвозагуба, след като е бил прострелян три пъти, а на баща му Васил, който е бил прострелян два пъти, от нараняване в областта на врата. Йордан Таков е казвал пред разследващите още, че в пистолета му е имало 6-7 куршума и че той ги е изстрелял безразборно, за да се защити, като е останал само един патрон в пистолета. Заключението на експертите, изготвили балистичната експертиза е, че не се касае за безразборна стрелба, както Таков е заявил. С 5 куршума той е убил двамата Ботеви.

Днес бяха разпитани и полицаите от 3 РУ от патрулката, която първа е пристигнала на местопроизшествието.

В залата съдията по делото призова защитниците на двете страни да не си пречат и възразяват на исканията си, а да помогнат да бъде разкрита цялата обективна истина. "Ще съберем толкова доказателства, колкото можем, не бавим процеса, но няма и да бързаме", каза съдията.

На делото днес ще бъдат разпитани и роднините на подсъдимия. Бяха дошли неговата майка, леля, дъщеря му и нейният съпруг. Съпругата му и неговият баща също присъстваха в залата. Таков бе доведен под конвой от затвора. Предвиденото наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Друго

    16 1 Отговор
    не измислил ?!
  • 2 РЕАЛИСТ

    24 3 Отговор
    Абе, я журналистите си проверете, какво писахте веднага след случая. Ставаше въпрос за пари и бизнес отношения. Сега почва защитата да измисля истории с дъщерята и ние повярвахме. Отивал тоя случайно с пистолет на срещата. Хайде бе.
  • 3 мая

    15 3 Отговор
    то като няма прокуратура и полиция- като работят само по политически интриги, така ше е. плащаш им заплатите, те работят за тиквата и за други, които им платят, народът се оправя сам с око за око. тази държава е за закриване
  • 4 Шабиха

    14 0 Отговор
    Джон Уик от Пловдив.
  • 5 Пом Ак

    6 2 Отговор
    Брао Данчо
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Обикновен Бг

    31 6 Отговор
    Правилно. Никакво съмнение над живота на децата ни. Така би постъпил всеки, при такава ЗАПЛАХА ЗА ИЗНАСИЛВАНЕ НА ДЕТЕТО МУ.
    АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО.

    П. П. Това е МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ.

    Коментиран от #8

  • 8 РЕАЛИСТ

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Обикновен Бг":

    Само, че както казваше Алф " Това е твоята версия" Версията на другата страна не можем да чуем, щото са в гроба.
  • 9 стоян георгиев

    10 4 Отговор
    изстрелял 6 куршума произволно и пет от тях се оказали смъртносни убиваики два души.интересно ако се бе целил!жалко за убитите ,но въпросния е лъжец!
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 5 Отговор
    някога за убийство куршум в тила

    Коментиран от #13

  • 11 Двама срещу един

    20 0 Отговор
    Много правилно е постъпил! Щом са му препречили изхода и са го чакали с ламарина, значи или той или те! "По-добре да си убиеца, отколкото убития!
  • 12 Joro

    16 1 Отговор
    Тоя Йордан ми харесва. Трябват такива хора. Щом без да иска ги е ковнал, представете си ако се беше целил какво щеше да е. Дано да му е лека присъдата. Щом ония са го гонили да го тепат, такъв е живота - каго са отишли на престрелка с нож.
  • 13 И за

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Обратните като тебе
  • 14 Христо

    7 0 Отговор
    Съгласен съм с човека. Ако наистина знаете, че ще ви изнасилят детето-какво бихте направили? Щом се е стигнало до там, значи си направете сметка дали му е помогнала държавата и други институций, за да направи това нещо.
  • 15 Христо

    2 0 Отговор
    Не пожелавам на никой да преживее такъв стрес.
  • 16 гост

    6 1 Отговор
    че е искал да ги убие, вероятно е така, обясненията са като полицейските доклади, глупости за деца. Но е също факт, че българското право при самозащита е стимул да си жертва: ако не искаш да си обвинен и съден, то трябва задължително да си жертвата. Ако извадиш пистолет срещу нож, задължително си виновен, ако те бият, пак, нямаш право да използваш оръжие, макар и да имаш право да го притежаваш, домът ти не е защитен. Ако искаш да ги спреш стреляш във въздуха и заплашваш, той си ги е разстрелял на място.
  • 17 Дедо

    2 0 Отговор
    Тая статия да не е писана от стенографката на съда?
  • 18 Мутрата хладнокръвно е разстрелял....

    2 2 Отговор
    Жертвите,които са знаели много добре с какво чудовище са се захванали.....Убиеца е подготвял този разстрел от много време,но умственият му капацитет е на средностатистически Толуп....То и главният Толуп лъже по същият начин за неговите убийства...