Last news in Fakti

17 Септември, 2021 17:06 3 373 12

При ТЕЛК схемата имало тарифа спрямо желаните степени на увреждане

  • гдбоп-
  • телк решения

Не е изключено разследването да продължи и с проверка на шефове на болници

При ТЕЛК схемата имало тарифа спрямо желаните степени на увреждане - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Повече от година разследвали схемата с фалшивите ТЕЛК решения, каза главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той обяви, че схемата е ощетила държавата с милиони левове.

По-рано днес МВР съобщи, че трима председатели на ТЕЛК са арестувани при акция вчера. Освен тях в ареста са и четирима посредници.

Разпитани са и редица свидетели, някои от които - пред съдия. Акцията е станала в София.

Имало специална тарифа, според която сумата, заплащана на комисията, съответствала на степента увреждане, отпускано от лекарите. Тарифата започвала от 1000 лева.

Не е изключено разследването да продължи и с проверка на шефове на болници, каза директорът на ГДБОП Калин Стоянов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    40 1 Отговор
    Държавата на инвалидите едва другаде има толкова много на калпак от населението, а за циганите да не говорим половината са ги писали инвалиди.

    Коментиран от #6, #8

  • 2 Буко Баламата

    33 0 Отговор
    Сега да проверят и хората дето са получавали пари без право на това.
  • 3 Гай Турий

    28 1 Отговор
    ТЕЛК е с над 50 % корумпирани доктори, може и ховече. Където да бръкнат БОПа може и да извадят оядени от рушвети тумбалаци. Трябва да се направи пълна ревизия на всички телкови решения. Ще отпаднат половината фалшификати.
  • 4 С ТЕЛК

    37 0 Отговор
    А знаете ли колко с действително увредено здраве хора не получават точния процент? Явно ние плащаме за тези, които се плащат. Добре, че тук там, се намират съвестни хора, които работят действително в интерес на болните. Тъй като не съм от плащачите, за пореден път ми дадоха решение за една година. Който се е явявал на камисия знае за какви нерви и перипетии става въпрос. Някой съвестен от комисията в НОИ беше решил, че решението е неправилно, та НОИ го обжалва пред НЕЛК. След две години чакане НЕЛК стигнаха и до мен, та решиха, че с тия заболявания, срокът на решението ми би трябвало да бъде 3 години. Явно тия от ТЕЛК очокваха кеш, та да не ме разкарват всяка година. За мое съжаление заболяването ми прогресира с годините, определено няма лечение, но за сега поне не се строявам всяка година пред алчните хиени. И да– НЯМА да им платя, че съм болен и страдащ!

    Коментиран от #12

  • 5 Орел

    11 0 Отговор
    Добър ден!
  • 6 ????

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    Има, има! Гледай "Съдия Джуди", по TLC ще видиш, че и там не отстъпват по "инвалидност". Не е български патент!
  • 7 Авертас

    19 0 Отговор
    Можеха да раздиплят доста схеми, ако се бяха захванали с инвалидите на хартия от селата в Силистренско. Но когато гръмна новината за тези села, се намериха гласове в защита на бедните хора, които в безизходицата си прбегнали до фалшиви диагнози. нищо не се чу нит за лекарите, нито за комисиите, нито за ползвателите. Те са електорат на пратия от статуквото.
  • 8 Мислещ

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    Зад всеки циганин инвалид стои един доФтор милионер
  • 9 Последния Софиянец

    25 1 Отговор
    В моето заведение идват двама фалшиви телкаджии да си пропиват пенсиите за инвалиди каквито не са,а познавам истински инвалиди които ги разиграват и не им дават.Явно за да има за фалшивите режат истинските.
  • 10 сърбин

    3 0 Отговор
    А КОЙ ЩЕ РАЗСЛЕДВА БОЛНИЦАТА НА МВР.
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор
    Тъcт ми пoчинa oт цирoзa,кoятo лeкувaхмeдългo врeмe c мнoгo пaри oт джoбa...Прeди дa пoчинe ,oкoлo4-6 мeceцa e пoдaл дoкумeнти зa тeлк.....Някoлкo дни cлeд cмъртa му излeзe oдoбрeн Тeлк...Тoлкoвa пък извoдитe,кoйтo мoжe дa cи ги нaпрaви......
  • 12 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "С ТЕЛК":

    Аз съм в същото положение, но и аз като теб вярвам в законите и правилата и отказвам да платя под масата . В статията визират здрави хора с ТЕЛК!!! Което вече е нагло.