Last news in Fakti

23 Септември, 2021 14:22 3 281 4

Трима отиват на съд за трафик на бъбреци

  • трима-
  • присъда-
  • трафик-
  • бъбреци

Цената за трансплантация на органа е била 100 000 евро, престъпната група действала в България и в Турция

Трима отиват на съд за трафик на бъбреци  - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Специализираната прокуратура предаде на съд трима обвиняеми за ръководене и участие в престъпна група за трафик на хора с цел да бъдат използвани за търговия с бъбреци. Доказателствата по досъдебното производство сочат, че престъпната група е действала в периода от януари 2017 г. до 10 септември 2019 г. в България и в Турция, съобщават от Нова телевизия. Дейността ѝ се състояла в това да намери лица, които са съгласни да продадат бъбрек, както и други, които имат нужда от трансплантация и са готови да платят, съобщават от прокуратурата.
Предлаганата цена за трансплантация на бъбрек е възлизала на 100 000 евро. Малка част от парите е била давана на лицата, които са продавали органите си – около 10 000 евро. Хората, които продавали бъбреците си, били снабдявани с неистински документи за самоличност, за да се докаже родствена връзка с реципиентите. После били превозвани до съответно болнично заведение в Турция.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    28 2 Отговор
    А нещо за операциите в една наша болница ‼️‼️‼️‼️‼️‼️
  • 2 Българка

    27 1 Отговор
    А с незаконните трансплантации в Правителствена болница какво се случва? Кога ще подведен под наказателна отговорност Спасов за незаконни трансплантации, корупция и незаконни доходи от престъпни схеми?
  • 3 ЯЗЕ ЧЕ СИ ЗАЛОЖА

    9 6 Отговор
    В ЗАЛОЖНА КЪЩА МОЗЪКА И БЕЗ ТУЙ НЕ МИ ТРЯБВА ЧЕ СИ ГО ВЗЕМА САМО ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ДА ГЛАСУВАМ ЗА П.П.ШЕКЕРЧО И АСЕНЧО
  • 4 Механик

    19 1 Отговор
    Много украинци от "добър" живот след поробването на Украйна от САЩ, идват в България, за да продават органите си. Тук в тоя бизнес е таква мафия, че ако някога се разкрие всичко, дори д-р Менгле ще се изчерви от срам.