Last news in Fakti

25 Септември, 2021 15:16 3 431 6

На "Капитан Андреево" заловиха 39 кила хероин

  • 39 кила-
  • хероин-
  • капитан андреево

Дрогата е открита в превозно средство 

На "Капитан Андреево"  заловиха 39 кила хероин  - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

39 килограма хероин са заловени през изминалата нощ на граничния пункт "Капитан Андреево". Наркотикът е намерен в превозно средство при влизане в България от екипи на Агенция "Митници", съобщават от БНР. По разпореждане на прокуратурата по случая вече работи и ГДБОП.

Стойността на дрогата е 3 573 000 лева, допълват от bTV.Наркотикът е намерен в микробус с турска регистрация при влизане в България от екипи на Агенция "Митници". Превозно средство е било отклонено за допълнителна проверка с рентген на база преценка на риска. Установено е, че в товарния отсек над шофьорската кабина е изграден тайник, в който е открито прахообразно вещество, което е реагирало при полевия тест като хероин.
Арестуван е шофьорът на микробуса, който е 47-годишен турски гражданин и предстои да бъде привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа. Микробусът е превозвал платове за българска шивашка фирма, но след това е трябвало да продължи с нов товар към страни в Западна Европа.
Все още не е установено дали превозното средство и шофьорът са правили редовни курсове през страната ни. По нареждане на прокуратурата ГДБОП провежда оперативно-издирвателни действия и "категорично е установено, че наркотикът не е за територията на страната и не са замесени български граждани в трафикът му".

Все още не установено дали става въпрос за организиран международен канал за трафик на наркотици.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    10 0 Отговор
    Кила! Аферим мисирка.

    Коментиран от #2

  • 2 Komapak

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Не стрляйте по пианиста той толкова си може 😀
  • 3 заловили са 39 кила

    11 1 Отговор
    А след тях са минали 390 , споко
  • 4 100кила

    5 0 Отговор
    Вайба фмисирките нещастни
  • 5 Бойчо

    1 0 Отговор
    Ей писна ми от вас... разтурихте ми държавата.

  • 6 Не думай

    4 0 Отговор
    Дрогата е открита в превозно средство