Last news in Fakti

21 Март, 2013 11:42 2 235 0

Разбиха група-трафиканти на хероин

  • група-трафиканти-
  • хероин-
  • турция-
  • западна европа

Организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хероин от Турция към Западна Европа, е неутрализирана от служители на ГДБОП. Операцията е проведена съвместно с колегите им в Пловдив и Кърджали, със съдействието на служители на ГД „Гранична полиция“.

Към реализацията се пристъпило на 16 март т.г., когато била предприета проверка на лек автомобил, влизащ в България. В специално пригоден  тайник в акумулатора на колата били открити 4 пакета с около 2 килограма хероин. Антимафиотите задържали шофьора – Х.Д. /42г./ от Кричим.

Оперативните действия продължили и на 19 март спецслужителите  задържали Ш.А./30г./ от Кричим и С.Х./42г./ от Кърджали. В двамата участници от групата били открити около 550 гр хероин – по първоначални данни внесен от Турция. Малко по-късно последвало залавянето и на  организатора – Б.В.  /51 г./ от Варна, криминално проявен за престъпления, свързани с хазарт и акцизни стоки.

При обиски и претърсвания на различни адреси, собственост и ползвани от задържаните, са иззети множество мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ –карти, както и различни суми пари в български левове, турски лири и евро.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а от Наказателния кодекс, под наблюдението на Окръжната прокуратура – Хасково. На четиримата са повдигнати обвинения, мярката им за задържане е удължена на 72 часа. Работата по разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА