15 Октомври, 2021 13:40 3 451 8

Затворник преби и счупи ръката на съкилийника си

  • затворник-
  • побой-
  • съкилийник

Обвиняемият заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Пробация“

Затворник преби и счупи ръката на съкилийника си - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Районият съд в Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура и защитата на обвиняемия Ц. Х. Ц. – понастоящем в затвора в град Враца, за наказание „Пробация“ заради нанесен от него побой и средна телесна повреда на друг затворник.

Обвиняемият Ц. Х. Ц. на 43 години - със средно образование, безработен, осъждан, се призна за виновен, че на 24 септември 2020 г., около 9.00 часа в град Бойчиновци, в Затворническо общежитие от открит тип към Затвора - Враца, в килия № 1, нанесъл множество удари с ръце и удар със стол в областта на тялото на лишения от свобода Т. П. Н. от град Козлодуй, като му причинил средна телесна повреда - счупване на дясна лакътна кост, което довело пострадалия до трайно затруднение на движението на ръката за срок над 1 месец, с оздравителен период около 3 месеца.

Обвиняемият заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Пробация“ с пробационни мерки „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ , изразяваща се в явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице за срок от 1 година с периодичност на изпълнение два пъти седмично и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 1 година.

Съдът осъди подсъдимия Ц. Х. Ц. да заплати 222.30 лева по сметка на ОД МВР – гр. Монтана, както и 120.00 лева за предоставената му правна помощ. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Пострадалият от престъплението Т. П. Н. ще бъде уведомен за възможността му да предяви граждански иск за причинените му неимуществени вреди по общия ред.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    16 0 Отговор
    Опааа..потърпевшия е от Град Козлодуй,стискам палци да е един наш на всички познайник
  • 2 ПОЖЕЛАНИЕ

    7 4 Отговор
    Боко да лежи в същата килия !!!!
  • 3 ВСИЧКИ ДА МИНАТ ПРЕЗ

    3 1 Отговор
    КИЛИЯТА ЗА ВАКСИНАЦИОН🐸
  • 4 Тома

    3 5 Отговор
    А друго имало ли е освен боя.
  • 5 Йгкр

    10 0 Отговор
    Какво наказание е пробацията, като си в затвора? То и навън е никакво........
  • 6 Оставете животните

    7 2 Отговор
    Да се избият помежду си, обществото няма нужда от такива отпадъци.

    Коментиран от #7

  • 7 Дедо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Оставете животните":

    От затвор и гробища никой не е застрахован.
  • 8 Мирослав

    0 0 Отговор
    Интересно ако някой счупи с множество удари със стол ръката на прокурора или съдията, дали пак ще получи наказние пробация?