16 Октомври, 2021 21:33 4 809 10

Мними полицаи опитаха да отвлекат мъж във Враца

  • враца-
  • отвличане-
  • мъж

Двама от тях са задържани

Мними полицаи опитаха да отвлекат мъж във Враца - 1
Снимка: БГНЕС

Двама от извършителите на опит за отвличане на мъж във Враца са задържани, съобщиха от полицията след операция от криминалисти на ГДГП и ОДМВР-Враца, под наблюдението на Окръжна прокуратура - Враца.

В резултат на активни оперативни действия и осъществена кординация са установени двама от нападателите на 49- годишен врачанин. Досъдебното производство по случая е било образувано в деня на получен сигнал за нападение на телефон 112.

Вечерта на 20.07.2021 г., на ул. “Димитраки Хаджитошев” в гр. Враца, мъжът бил спрян от четирима маскирани, представили се за служители от състава на Министерството на вътрешните работи. Те му нанесли електрошоков удара в областта на гърдите, а по- нататъшните им намерения били осуетени поради намеса на свидетел на случващото се.

Незабавно след сигнала стартирали опретивните действия, в рамките на които били събрани доказателства за самоличността на двама от нападателите - на 30 и 27 години.

Извършени са претърсвания на няколко адреса в различни градове на страната. Иззети са вещи, относими към предмета на делото. Назначени са експертизи.

Днес, с постановление на наблюдаващия прокурор,в обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на мерки за неотклонение “задържане под стража” спрямо двамата. Те са привлечени към наказателна отговорност за опит за отвличане.

Продължават активни действия по установяване самоличността на останалите лица, съпричастни към извършеното престъпление.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кво става е?

    12 2 Отговор
    Вятъра май им носи радиация от Козлодуй!
  • 2 един от многото

    11 1 Отговор
    Сигурно и мъжа е бил мним!
  • 3 123

    14 8 Отговор
    Лъжлив Киро нЕма ли го там, за да се намеси като Капитан Америка и спаси човека, така, както ще спаси България от парите й :)
  • 4 Тези деградирали

    19 2 Отговор
    Отпадъци тръгнали да отвличат , доживотен затвор без право на замяна. Къде живеете бе северозападнали индивиди.
  • 5 Тия са уволнените гербаджии

    13 4 Отговор
    Подчинени на Боко
  • 6 Луд

    17 0 Отговор
    Кой е бил тоя свидетел,който е осуетил това отвличане.Те са били 4-ма.Явно е доста хладнокръвен ,ако ще и само да е блафирал и да ги е отказал по - този начин.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Народа

    5 0 Отговор
    Ако нямаше коментари едва ли някои щеше да ви бръсне за сливи сайтчето
  • 9 Пръц

    5 0 Отговор
    Ко стаа,бе??? 4 изречения-5 правописни грешки?!
    Ааа,не така! Веднага буквар!
  • 10 мечо

    3 1 Отговор
    у враса съ саму пустиниаци